Android 10-re váltott az Xperia 10 páros

A Sony nem siette el, de már a középkategóriás mobilok felhasználói is élvezhetik az Android 10 nyújtotta újdonságokat.

Android 10-re váltott az Xperia 10 páros

A Sony nem sok okostelefont dobott piacra az elmúlt időszakban, de még így sem igazán sieti el a kulcsfontosságú modelleknek a frissítését. A felhasználóknak hosszú ideig kellett várni arra, hogy az Xperia 10 és 10 Plus frissüljön, de végre elkészült a mobilokra az Android 10.

A japánok először az Xperia 1 és az Xperia 5 okostelefonok számára szállították le az Android 10 operációs rendszert a legfrissebb Xperia UI grafikus felhasználói felülettel. A vállalat tavaly összesen nyolc Xperiára ígérte meg az Android 10 frissítést, de az előzetes ütemtervével jelentősen megcsúszott, nem tudni milyen okból. Az Xperia 10 esetében 2020 elején kellett volna megjelennie az aktuális főverziónak, de nem így lett.

Korábban pedig az Xperia XZ2 és az Xperia XZ3 esetében a debütálást követően le kellett állítani a frissítések terjesztését több szoftverhiba jelentkezése miatt, ami kellemetlen volt a Sonynak – no meg persze a gondokkal szembesülő tulajdonosoknak is. Talán az is közrejátszott az Xperia 10 frissítésének a megcsúszásában, hogy ezúttal már több időt szánt a gyártó az új operációs rendszer tesztelésére a problémák elkerülése érdekébe. És jó eséllyel a koronavírus-járvány is hátráltathatta a fejlesztőket.

Galéria megnyitása

A Sony okostelefonjain az Android 10 frissítést követően már gond nélkül lehet majd a kiterjesztett sötét módot használni, amivel az Xperia 10 és 10 Plus tulajdonosok kímélhetik a szemüket rossz fényviszonyok mellett. Fontos, hogy ettől kezdve már a helyadat elérése is korlátozható, és az adatkezelés is könnyebben áttekinthető. A Fókusz móddal hatékonyabban kezelhető nappal a mobilfüggősége az embereknek, és a Family Link is tartogat újdonságokat.

A 21:9-es képaránnyal rendelkező mobiloknál a teljes képernyős használati élményt is tovább tudja növelni az Android 10 frissítés, ugyanis a fejlettebb gesztusvezérlés is bevezetésre kerül már ezzel együtt. És az értesítéseknek a kezelése is jobb lesz így, megjelennek például a buborékok, amik más elemek felett lebegő elemként működnek. A megosztási „parancsikonok” révén pedig a tartalmak megosztása is leegyszerűsödik.

Az Android 10-et elhozó frissítés a 53.1.A.2.2 verziójelölést kapta, de igazából az 1 GB-ot meghaladó méretének köszönhetően nem lesz nehéz ráismerni erre. Sajnos a biztonsági frissítés szempontjából nem áll túl jól ez a csomag, ugyanis a márciusi javítások találhatóak benne, miközben már a májusiak is elérhetővé váltak. Remélhetőleg a Sony gondoskodik majd kisebb frissítésekkel arról, hogy ezen a fronton is behozzák a lemaradást a továbbiakban.

Galéria megnyitása

A Sony fokozatosan terjeszti az Xperia 10 és az Xperia 10 Plus frissítését, egyelőre csak néhány szolgáltatónál és kiválasztott régióban vált ez elérhetővé. A Sony a korábbiakból tanulva vélhetően ezzel is szeretné azt elkerülni, hogy az esetlegesen fennálló szoftverhibák sokaknak okozzanak kellemetlenségeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap