Android 10-re frissült egy újabb Nokia

Android 10-re frissült egy újabb Nokia

A HMD Global a koronavírus-járvány miatt kénytelen kicsit több időt „kérni” a főverziós frissítések elkészülésének, de arról szó nincs, hogy a vállalat leállította volna a folyamatot, és esetleg lenne olyan gép, ami lemarad az Android 10-ről. Ezúttal a Nokia 7.2 számára készült el az Android 10.

A finnek tavaly szeptemberben dobták piacra a Nokia 7.2 okostelefont, ami akkor még az Android 9.0 operációs rendszerrel lépett a pályára. De mivel ez a készülék is az Android One platform keretében debütált, így borítékolható volt, hogy kap majd frissítést. Lényegében még az is biztosan kijelenthető, hogy Android 11 is lesz a szerkezetre, de azért egyelőre kanyarodjunk vissza az aktuális rendszerhez.

Itt már aránylag sokat kellett az Android 10-re várni, de a lényeg az, hogy a frissítést követően a Nokia 7.2 felhasználók már gond nélkül élvezhetik majd az újításokat. Lesz az okostelefonon minden alkalmazásra kiterjedő sötét grafikus felhasználói felület, ami az IPS kijelző mellett a felhasználó szemének a kímélésére alkalmas esti használat mellett. Az értesítések kezelése jobb lesz, ezáltal hatékonyabban és gyorsabban át lehet majd látni ezt a felületet, és adott esetben az appok megnyithatóak lesznek lebegő ablakban, hogy a korábbi munkamenetet ne kelljen megszakítani egy üzenet megválaszolásával.

Galéria megnyitása

A vékony kávás készüléken használatba lehet majd venni a továbbfejlesztett gesztusvezérlést, melynek köszönhetően a teljes képernyős élmény új szintre emelhető. Kiemelhető még az is, hogy a biztonságra is pozitív hatást gyakorol majd az Android 10, hiszen ettől kezdve már szabályozható az is, hogy mely appok férjenek hozzá a földrajzi hely adatához, és a személyes információk védelme is javult. Itt már jobb a biometrikus azonosítás kezelése is, és biztosított a Project Mainline néhány rendszerkomponens egyszerűbb frissítéséhez.

A Nokia 7.2 Android 10 frissítése kapcsán el kell még azt mondani, hogy ebbe már szerencsére a márciusi javítások is belekerültek. Szóval a HMD Global ügyelt arra, hogy ebből a szempontból se szenvedjenek hiányt a felhasználók. És remélhetőleg már az áprilisi biztonsági javítások is úton vannak az eszközre, hiszen hamarosan széles körben elérhetővé válhatnak.

A HMD Global legutóbbi menetrendjéből kiderült, hogy legközelebb a Nokia 2.3, a Nokia 4.2, a Nokia 3.1 Plus és a Nokia 8 Sirocco modellek kaphatnak majd frissítést, ezekre valószínűleg még áprilisban elérhető lesz az Android 10. A második negyedévben pedig később a Nokia 1 Plus, a Nokia 5.1 Plus, a Nokia 2.1, a Nokia 3.1, a Nokia 5.1 és a Nokia 1 is frissül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap