Android 10 frissítést kapott egy újabb Motorola

Android 10 frissítést kapott egy újabb Motorola

A Motorola decemberben vágott bele a One Power modellel az Android 10 frissítések terjesztésébe, és most pedig megint egy One termékcsaládba tartozó eszköz neve kapcsán számolhatunk be erről. A One Vision ráadásul már a legfrissebb biztonsági foltokat is megkapta.

A Motorola egyre több okostelefont sorakoztat fel a One sorozaton belöl, és a jelek szerint a vállalat próbál minél gyorsabban gondoskodni a korábbi eszközök frissen tartásáról. Nagy segítség a Motorola számára ezen a fronton, hogy One modellek eleve az Android One platformot alkalmazzák. Ez azt jelenti, hogy itt minimális módosításokkal futtatják a mobilok a Google operációs rendszerét.

Amikor kijön egy új Android, aránylag kevés befektetett munkával lehet gondoskodni a frissítésről. Ráadásul a Google kötelezi azokat a vállalatokat a frissítésre, akik az Android One alapokat alkalmazzák. Az ilyen eszközöknek két évig kell főverziós frissítéseket kapnia, valamint három éven át kell gondoskodni a biztonsági javítások szállításáról – eleinte havonta, majd negyedévente.

A Motorola One Vision esetében Brazíliában kezdődött meg a frissítés terjesztése. A rendszer több mint 1 GB-os méretet öltött, így könnyen fel lehet ismerni, de egyébként a QSA30.62-24 azonosítót kapta.

Galéria megnyitása

Az Android 10 telepítését követően a felhasználóknak lehetősége lesz már arra, hogy használják a sötét módot, ami rossz fényviszonyok esetén remek eszköz a szem kímélésére. Ezen felül jobb lesz az értesítések kezelése, valamint fejlődés lesz felfedezhető a digitális jólét területén is, ahova megérkezik a fókusz mód. A permissziók tekintetében újítás a lokációs adat elérésének a korlátozása. A kezelésben pedig a tovább fejlesztett gesztusvezérlés előnyei fognak kirajzolódni.

És fontos még azt elmondani a frissítés kapcsán, hogy ez már a 2020. januári javításokat is magában foglalja, szóval az aktuális javításoknak sincs híján. Ez azt jelenti, hogy a One Vision felhasználóknak a sebezhetőségek elkerülése szempontjából is érdemes telepítenie ezt a frissítést.

A Motorola fokozatosan fogja ezt elterjeszteni a felhasználók körében, néhány hétig eltart majd, mire minden eszköztulajdonoshoz eljut. Amikor a frissítés letölthetővé válik egy adott eszközre, arról az okostelefon értesítést küld. A telepítést OTA oldható meg, így érdemes a megfelelő töltöttségi szintről és az ideális kapcsolatról gondoskodni a művelet megkezdése előtt.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap