Android 10 frissítést kapott egy népszerű Redmi mobil

A MIUI 11 grafikus felhasználói felületet mellett így sok újdonsággal számolhatnak a frissítésre váró tulajdonosok.

Android 10 frissítést kapott egy népszerű Redmi mobil

A Redmi K20 esetében számolhatunk be arról, hogy már nemcsak a MIUI 11 érhető el a számára, hanem az Android 10 alap is. Ez a készülék Európába már a Xiaomi márkajelzése alatt futott be a Mi 9T név alatt. Rengeteg ember vásárolta meg mostanra ezt az okostelefont, így a frissítés egészen széles közönséget fog érinteni globálisan.

A MIUI függetlenül szokott frissülni az Androidtól, és a Redmi K20 esetében sem volt ez másként. A MIUI 11 grafikus felhasználói felület még az Android 9.0 alapjaival már októberben megjelent a készülékre, és mostanáig kellett arra várni, hogy az Android 10 bekerüljön a MIUI 11 alá. A frissítés a felhasználói visszajelzések szerint szimpla OTA módon jelent meg. A főverziós frissítést elhozó rendszer MIUI V11.0.2.0.QFJCNXM azonosítóval lett illetve, és meglehetősen nagyra nőtt, hiszen 2,3 GB-os.

Galéria megnyitása

Sajnos kiadási jegyzék egyelőre nem látott napvilágot a MIUI 11 ruhába öltöztetett Android 10 operációs rendszerről, és mivel ez egy nagyon erősen átalakított környezet, így nem lehet pontosan tudni, hogy milyen újítások várnak majd a felhasználókra. Valószínűleg a korábbinál jobb lesz a sötét mód, és talán a gesztusvezérlés is módosulni fog egyebek mellett. Az biztos, hogy a biztonság javulni fog, hiszen megjelennek majd az olyan extrák, mint például a helyadat korlátozásának a lehetősége. És a stabilitásra is jó hatással lehet ez a frissítés, mert a MIUI 11-et valószínűleg tovább csiszolta a Xiaomi.

Az új operációs rendszerrel kapcsolatban azt is el kell mondani, hogy nem a legfrissebb biztonsági csomagot nyújtja ezzel a Redmi K20. Sajnos csak a novemberi javítások kerültek a főverziós frissítésbe, de remélhetőleg az újabb foltoknak a hiányát is kiküszöböli majd a vállalat, és a készülékek így a védettségüket tekintve is teljesen frissek lesznek. (A Xioaminál egyébként elő szokott fordulni, hogy megcsúszik az ilyen javításokkal, remélhetőleg a jövőben jobban figyel majd erre a gyártó.)

A mostani frissítés még csak Kínában és Indiában érhető el a Redmi K20 modellekre. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az Android 10 frissítést a globális, Xiaomi Mi 9T névre hallgató okostelefonok mikor fogják megkapni, de reményeink szerint nem kell már erre sem sokat várni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap