Android 10 és 11 frissítéseket kapott a OnePlus 8

A OnePlus 8 és 8 Pro kivételesen jó szoftvertámogatásban részesül eddig.

Android 10 és 11 frissítéseket kapott a OnePlus 8

A OnePlus hivatalosan ugyan nem az Android One platformot követi, de gyakorlatilag olyan támogatást nyújt az okostelefonjainak, mint amiben az ilyen modellek részesülnek. És most az Android 10 folyamatos frissítése mellett is gondoskodik arról, hogy az Android 11 esetében is naprakész szupportot nyújtson.

Android 10

Az Android 10 aktuális frissítése újra engedélyezi a OnePlus 8 Pro esetében a „fotokróm” kamera használatát, amit még hetekkel ezelőtt tiltott le a vállalat, miután kiderült, hogy képes gyakorlatilag átlátni bizonyos körülmények között akár ruhákon és különböző típusú műanyagokon egyaránt. Mostantól ezt a funkciót újra igénybe lehet venni, és talán most már kisebb eséllyel okozhat kellemetlenségeket. A különleges egység tehát ettől kezdve ismét használható, de nem csak ennyi módosítást tartogat a frissítés.

Galéria megnyitása

A kameránál az élmény összességében jobb lesz majd az optimalizálások révén. És javított a OnePlus elvileg az érintések érzékelésén, valamint  a fogyasztáson is, aminek köszönhetően az eddiginél jobb lesz az üzemidő. Az Amazon Prime és a Netflix felhasználók szembesülhettek korábban azzal, hogy nem mentek a dolgok HD-ban, de ezt is megoldotta a OnePlus. Jobb lesz elvileg a Wi-Fi használat is a stabilitás és a sebesség szempontjából, sőt mi több, kiemelte a OnePlus, hogy a kapcsolat alacsonyabb késleltetéssel fog menni az online játékok során.

A cég a kisebb hibák felszámolásáról is gondoskodott, ezért általánosságban kijelenthető, hogy a stabilitás új szintre lépett, valamint a megbízhatóság is előnyére változott. Itt már a június biztonsági csomagot alkalmazza a mobilokon a vállalat, melynél ugyan eggyel már van újabb is, de panaszra így sem lehet ok.

Android 11 béta 2

Az Android 11 által nyújtott újításokon felül egyéb változást a mostani frissítés nem biztosít az okostelefonok esetében. Az Android 11 béta 2-vel részletesen a megjelenéskor foglalkoztunk. Ilyen előzetes kiadást persze csak olyan telepítsen, aki az adott készüléket nem elsődleges mobiljaként alkalmazza, ugyanis vannak még olyan hibák, amik kellemetlenségeket okozhatnak.

Galéria megnyitása

Ismert kellemetlenség például, hogy az összes adat törlődik a telepítés során, szóval eleve nem szabad személyes információkat a bétát futtató készülékre telepíteni. A grafikus felhasználói felület esetében néhány elem egyelőre még nem úgy fest, ahogy kellene neki. A kamerának vannak olyan egyedibb funkciói, melyek jelenleg még nem üzemelnek. És eleve az applikációk között is akadhatnak olyanok, amik problémát okozhatnak. No, meg persze az egész rendszernek a stabilitása nem garantált.

Az Android 11 második bétája egyelőre más okostelefonra nem is érhető el a Pixelektől eltekintve, hiszen a referencia modellek azok természetesen rögtön megkapták. Reményeink szerint a OnePlus a továbbiakban is ennyire kiemelt tempóval tudja majd az új rendszert szállítani a támogatott modellekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap