Shop menü

ALAPJAIBAN VÁLTOZHAT MEG A TIKTOK HAMAROSAN, ÉS TÉNYLEG NEKIMEHET A YOUTUBE-NAK

Nemcsak még hosszabb videók jöhetnek a platformon, hanem ennél egy sokkal jelentősebb változásra is számítani kell.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Alapjaiban változhat meg a TikTok hamarosan, és tényleg nekimehet a YouTube-nak

Néhány napja arról szóltak a hírek, hogy a TikTok azon dolgozik, hogy még tovább emelje a videók maximális hosszát. Már akkor téma volt az is, hogy egyre erőteljesebb konkurenciát jelenthet a YouTube számára, de most újabb információk láttak napvilágot, és innentől lényegében kijelenthető, hogy összecsapásra készül a vállalat.

A TikToknak kettő védjegye volt lényegében, az egyik ilyen jellegzetesség, hogy rövidek és pörgősek a videók, a másik pedig az, hogy minden esetben álló képformátumban veszik fel ezeket. Nos, ma már nem jelenthető ki, hogy egy TikTok videó feltétlenül rövid, akár 20 perc is lehet már egy ilyen felvétel, hamarosan pedig az is megdőlhet, hogy mindenképpen álló az orientációja.

Már korábban is lehetett olyan kiszivárgó információkat hallani, hogy a TikTok fejlesztői azon dolgoznak, hogy az elforgatott készülékekhez igazított, fekvő videók is támogatottak legyenek. De ezeket sosem vették túl komolyan, ténylegévekkel ezelőtt is téma volt már ez, és mind a mai napig nem lett belőle semmi. Ezúttal viszont már tényleg úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az irányváltás. Több felhasználó is kapott egy érdekes üzenetet is a szolgáltatástól, ami már arra buzdította őket, hogy a TikToktól teljesen idegen módon, vízszintesen megdöntött mobiltelefonnal rögzítsenek új videókat.

Galéria megnyitása

Minden túlzás nélkül fogalmaztunk úgy, hogy a TikTok az elforgatott videók készítésére kezdi ösztönözni az embereket. Ugyanis az új formációra úgy hívja fel a figyelmet a platform, hogy még ingyenes kiemelést is biztosít ezek számára. Aki tehát ilyen felvétellel rukkol elő, az még nagyobb elérést hozhat össze.

„Posztolj 1 percnél hosszabb videókat fekvő tájolással, hogy még nagyobb nézettséget tudj elérni.” – olvasható a TikTok felhívásába.

A látszólag véletlenszerűen kiválasztott felhasználóknál megjelent üzenetből kiderül, hogy a beígért boostot a feltételeknek megfelelő videók 72 órán keresztül élvezhetik. Ennek megfelelően arra lehet számítani, hogy az első három napban különösen nagy lehet majd ezeknek az elérése.

Ebből pedig az következik, hogy rövid idő alatt hirtelen eláraszthatják majd a TikTokot a fekvő videókt, hiszen valószínűleg senkinek sem kell majd kétszer mondani, hogy ezt a formátumot válassza, ha azzal lényegesen nagyobb közönsége tud megszólítani. Azonban nem lesz mindenkinek elérhető ez a lehetőség, egyelőre a 3 hónapnál hosszabb ideje aktívan TikTokon tevékenykedő készítők élhetnek a kiemelt videózással.

Galéria megnyitása

A fekvő formátumban rögzített, akár 30 perces hosszúságú videókkal a TikTok már jóformán ugyanolyan élményt nyújthat majd, mint a YouTube. Persze valószínűleg minőségben nem jelent majd konkurenciát a legnagyobb videómegosztónak, de sokkal több tartalmas videó jelenhet majd meg a platformon. Ha megfelelő kereseti lehetőségeket biztosít a vállalat, akkor az sem kizárt, hogy lesz majd olyan tartalomgyártó, aki esetleg teljesen elengedi a YouTube-ot és kizárólag a TikTokhoz szegődik.

A TikTok történetének legnagyobb átalakulása előtt állunk, ezt most már szinte teljes bizonyossággal ki lehet jelenteni. És mivel a szolgáltatás már bevételszerzési lehetőségekben sem áll rosszul, tényleg egyre több készítőnek lehet vonzó a TikTok jelenlét erősítése.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére