Alap Androidhoz közelebbi élményt ígér a Realme saját grafikus felülete

Összeállt a Realme UI, és most megismerhetjük, hogy melyek ennek a fontosabb funkciói.

Alap Androidhoz közelebbi élményt ígér a Realme saját grafikus felülete

A Realme X50 a vállalat első 5G támogatást nyújtó okostelefonjaként a napokban jelent meg, és nemcsak azért lett érdekes az az eszköz, mert az új generációs hálózatok irányába fordult, hanem azért is, mert először itt jelent meg a Realme UI. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Realme saját grafikus felületen dolgozik, de részleteket még az X50 okostelefon rajtjakor sem árult el ezzel kapcsolatban.

Most azonban kiderült, hogy milyen lehetőségeket tartogat az új grafikus felhasználói felület, ami a korábbi híreknek megfelelően, egy letisztultabb próbálkozásnak ígérkezik. A ColorOS 7 néhány elemét felhasználva jött létre a Realme UI, és itt már tényleg hangsúlyos lett az is, hogy az Android élményt érezhetően próbálja átadni.

Galéria megnyitása

A testre szabhatóság az okostelefonoknál mindig fontos, és a Realme UI esetében ez vastagon megmutatkozik. A mobiltulajdonosoknak lehetősége lesz olyan háttereket beállítani, amelyek animáltak, méghozzá egészen különleges módon. És a grafikák igazodni tudnak majd a témák színvilágához, plusz természetes elemeket fognak használni.

Az ikonokat nagyon változatosan lehet majd állítani. A felhasználónak lehetősége lesz egyedi ikonsémákat alkalmazni, csíkokat húzgálva határozhatja majd meg, hogy az apró grafikák mennyire legyenek lekerekítettek, vagy éppen négyzetesek – több szinten variálható a dolog. És választhatóak harmadik féltől származó betűtípusok is az alapértelmezett indítófelület lecserélése nélkül.

Galéria megnyitása

Természetesen a sötét módról nem kell lemondani, ez átjárja majd az applikációkat is. A Realme pedig ígéretet tett arra, hogy új funkciókkal is felruházza majd ezt a szekciót. Újdonság lesz a Smart Sidebar, ahova gyakran használt műveleteknek lehet majd kipakolni az ikonjait. Kínál majd a Realme UI folyamatosan aktív módot, Screen-Off Display címszó alatt fut majd ez, és mutatja majd az értesítéseket, az időt, a töltöttségi szintet és más hasznos infót, mikor a képernyő egyébként le van zárva.

Galéria megnyitása

Dual Earphone Connection címszó alatt lehetőséget nyújt majd a Realme UI arra, hogy a felhasználók az okostelefonjukat vezetékes és vezeték nélküli eszközzel is használják egyidejűleg. Így két ember hallgathatja a zenét mások zavarása nélkül például buszon utazva. Lesz fókusz mód, ahol a rendszer arra fog törekedni, hogy a felhasználót segítse megnyugtatni különböző módszerekkel, kizárja a külvilágot és relaxációs zenét játszik le.

Galéria megnyitása

A gesztusvezérlést az intelligens gesztusok fogják dinamikusabban használhatóvá tenni. A személyes adatok védelme érdekében itt bevetésre kerül egy olyan opció, amivel megakadályozható lesz más appok számára, hogy a kiemelten érzékeny infókhoz hozzáférést szerezzenek. Ilyen a híváslista, a kontaktok névsora, az üzenetek és az ütemezett tevékenységek is.

A Realme UI grafikus felhasználói felület a Realme 3 Pro és a Realme XT számára lesz először elérhető frissítés révén, ezek a modellek még januárban frissülni fognak. A Realme X és a Realme 5 Pro februárban kapja majd meg az új felületet, és ezeket követi márciusban a Realme X2, valamint az X2 Pro. A Realme 3 és a Realme 3i áprilisban részesülhet az új rendszerből. Májusban fog sorra kerülni a Realme 5, a Realme 5s és a Realme 5i, és még a második negyedévben frissül majd a Realme 2 Pro is. A Realme C2 pedig marad a harmadik negyedévre.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap