Aktiválta az RCS-t a Google minden Android Üzenetek felhasználónál

Az Egyesült Államokban már szabadon felhasználható az SMS és az MMS utódjának tekinthető szolgáltatás.

Aktiválta az RCS-t a Google minden Android Üzenetek felhasználónál

Napjainkban már egyre kevesebben használják az SMS és az MMS szolgáltatásokat. A hétköznapi beszélgetéseiket az emberek az okostelefonos csevegő alkalmazásokon keresztül bonyolítják már túlnyomórészt, és jobbára az ügyintézések mennek például SMS-en keresztül. Az RCS viszont változásokat hozhat.

A Rich Communication Services néven futó szolgáltatás alapjait már évekkel korábban lerakták, a Google pedig hosszú ideje tesztelte már az RCS-t az Android Üzenetek alkalmazáson belül az Egyesült Államokban. És a jelek szerint a kezdeti megpróbáltatások során sikerrel vett minden akadályt a technológia, ugyanis elérkezettnek látta az időt a Google arra, hogy ezt a lehetőséget mindenkinek elérhetővé tegye. A keresőóriás döntése nyomán mostantól minden Android Üzenetek felhasználónak biztosított az RCS az USA-ban.

Galéria megnyitása

Az SMS utódjának titulált kommunikációs szolgáltatás Wi-Fi vagy elérhető adatkapcsolat mellett működik, ugyanis internet alapú, és lényegében szinte mindent lehetővé tesz, amit egy hétköznapi modern csevegő alkalmazás tud. A szöveges üzenetek küldésén túl lehet itt képeket, hangokat, videókat vagy helyadatokat továbbítani, összehozhatóak csoportos beszélgetések, amiket egyedileg el lehet nevezni is az alkalmazáson belül. Az RCS képes jelezni azt is, ha a másik fél látta az üzenetet, valamint azt is mutatja, hogy a csoportos beszélgetéseknél kik látták a legfrissebb sorokat. Vannak benne matricák is, az pedig természetes, hogy hangulatjelekkel tarkítható a beszélgetés.

A mobiltelefonok és a kommunikációt lehetővé tevő hálózatok eltérő képességekkel rendelkezhetnek, ez pedig az elérhető RCS funkcionalitásra is kihatással lehet adott esetben. A szolgáltatás úgy lett kidolgozva, hogy pontosan tisztában lesz azzal a rendszer, hogy éppen milyen funkciók érhetőek el, és a nem támogatott opciókat fel sem kínálja. A biztonság az üzenetküldőknél nagyon fontos, és ilyen téren van hiányossága az RCS-nek, ugyanis nem biztosít titkosítást.

Az RCS idővel szélesebb körben is elérhető lesz. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Mexikóban már folyamatban van a tesztelése, ezekben a térségekben már elérhetik az RCS-t az érdeklődők. De szolgáltatói szinten már Magyarországon is van RCS lehetőség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap