Akkora a kereslet az AirPodsra, amivel senki nem számolt

Az Apple jelentősen megnöveli a rendeléseket, a partnereire így nagyobb nyomás helyeződik.

Akkora a kereslet az AirPodsra, amivel senki nem számolt

Az AirPods az elmúlt években slágertermék lett, az Apple viselhető kiegészítői közé sorolt eszköz nagy népszerűségnek örvendett, pedig sokáig nem változott. Idén viszont két új termék is megjelent ezen a vonalon, és ez annyira felpezsdítette a keresletet, hogy azzal a jelek szerint a cupertinóiak sem számoltak.

Az Apple beszállítói láncához közel álló forrásokkal rendelkező Nikkei Asian Review arról számolt be, hogy a vállalat egy tájékoztatót küldött minden érintett partnerének, hogy az összes vezeték nélküli fülhallgatójának növeljék a gyártását. A kiszivárgott információk szerint a legújabb AirPods Pro az, ami iránt különösen nagy kereslet mutatkozik jelenleg.

Galéria megnyitása

Az AirPods Pro Kínában készül az Apple számára, a Luxshare-ICT az Apple távol-keleti gyártópartnere. A Luxshare-ICT-nek kettő üzeme van Kínában, és ezeken a továbbiakban nagyobb lesz a nyomás a megnövekedett igények miatt. Állítólag az Apple számára nagyjából havi egy millió AirPods Pro készült eddig, de a cupertinói alakulat azt kéri, hogy a továbbiakban két millió ilyen vezeték nélküli fülhallgató készüljön. Szóval megduplázott kapacitással futhat tovább ennek a terméknek a gyártása.

Galéria megnyitása

Az egyszerű AirPods vezeték nélküli töltővel ellátott kiszerelése Vietnamban készül, ennek az előállításáért, összeszereléséért a javarészt a GoerTek felel. És a Nikkei Asian Review jelentése szerint ebben az esetben is meg kellett növelni a termelést, de szerényebb mértékben. Konkrét számokat a vietnami gyártótól nem kapott a szaklap.

Az Apple az ünnepek előtt mindig különösen jó forgalmat bonyolít, és mivel már javában megy a visszaszámlálás karácsonyig, biztosan ez is közrejátszik abban, hogy váratlanul nagy a kereslet mutatkozik az ilyen eszközök iránt. Valószínűleg sok helyen kerül majd a karácsonyfa alá vadiúj AirPods vagy AirPods Pro világszerte – már ahol fával ünneplik a karácsonyt.

Galéria megnyitása

Elemzők szerint egyébként a vezeték nélküli fülhallgatók piaca dinamikusan fog növekedni a jövőben, és már idén is sokkal több ilyen szerkezetet adnak majd el, mint az ezt megelőző évben. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy az igényt mesterségesen gerjesztik a mobilgyártók, akik egyre több esetben hagyják le a készülékeikről a szabványos, 3,5 milliméteres csatlakozót. Bár a C-típusú USB-vel is lehet vezetékes fül- és fejhallgatókat használni, de sokan választják inkább a kényelmesebb utat, és beruháznak egy AirPodsra vagy valamilyen hasonló megoldásra más gyártótól.

A várakozások szerint az AirPods Pro hatalmas sikernek köszönhetően már idén elérheti a 60 milliós példányszámot az AirPods termékcsalád komplett forgalma, és az előrejelzések szerint pedig jövőre 80 millió is gazdára találhat a különböző AirPods variánsokból. A vezeték nélküli fülhallgatók teljes forgalma meg elérheti akár a 200 milliós mérföldkövet is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap