Adathasználatot csökkentő opciókat kapott az Instagram

Részletesen lehet majd szabályozni az adathasználatot, így több felhasználó, sűrűbben veheti igénybe.

Adathasználatot csökkentő opciókat kapott az Instagram

Az Instagram ezúttal egy olyan újdonsággal bővítette az alkalmazását, aminek világszerte nagyon sok felhasználó örülhet majd. Az adathasználat lefaragására szolgáló funkciót egészen biztos, hogy rengetegen fogadják tárt karokkal. Viszont egyelőre csak azok örülhetnek ennek, akik az Android operációs rendszer mellett használják az Instagramot.

Az célja az Instagramnak, hogy minél több felhasználót tudjon elérni, és a cég tisztában van azzal, hogy a közösségi képmegosztó úgy általában eléggé masszív adatforgalmat képes generálni. Viszont olyan helyeken, ahol nagyon gyenge a lefedettség, rossz a hálózati infrastruktúra, ez lényegében azt is jelenti, hogy a felhasználói élmény problémás lesz. Arról nem is beszélve, hogy a drágán mért, de mégis viszonylag szűkös adatcsomagokat gyorsan ki lehet vele meríteni. Azért, hogy ez valamelyest megváltozhasson, a vállalat most új adathasználat csökkentésére szolgáló funkciókat vezetett be.

Galéria megnyitása

Az Instagramon ettől kezdve már be lehet majd állítani, hogy a feltöltött képek milyen esetekben jelenhessenek meg a teljes felbontásukon – már amekkorát enged úgy általában a szolgáltatás –, és mikor tömörített módon. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy a videók igény esetén nem fognak automatikusan elindulni, amivel nagyon sokat lehet spórolni már néhány perces Instagram-használat során. És ezeket az új lehetőségeket úgy tervezte meg a cég, hogy szükség esetén mégis egyetlen érintéssel be lehessen tölteni a kívánt képet tejesen, vagy el lehessen indítani egy izgalmasnak tűnő mozgóképfelvételt. A funkció elsősorban azokat célozza, akik tényleg az adatforgalmukat akarják lentebb faragni, viszont elvileg azok is örülhetnek majd annak, akiknek lassabb okostelefonja, táblagépe van, hiszen a szerényebb képességű eszközöket jobban megterhelhetik a nagyobb felbontású képek, illetve főleg a maguktól elinduló videók.

Galéria megnyitása

Az adatforgalom csökkentésére szolgáló új beállítási lehetőségek ugyanott lesznek, ahol korábban is volt már egy hasonló opció, de azt nem lehetett konfigurálni, és túl sokat nem is ért a legtöbb esetben. Ez a főbeállításokon belül a fiók menüpont kiválasztását követően található meg Mobilhálózati adatforgalom címszó alatt. A Nagy felbontású médiatartalom betöltése három szinten lesz majd állítható, megadható, hogy soha ne legyen az eredeti felbontásban betöltve a kép, vagy csak Wi-Fi kapcsolat mellett, esetleg mobilhálózaton és Wi-Fi-n is mehet – alapból az utolsó lesz kiválasztva. És ugyanitt lesz állítható az automatikus lejátszás is, ahol külön hangolható a videók sorsa a folyamról és a Történetekből is. Ezeknél ugyanaz a három opció lesz biztosítva, mint a nagy felbontású képek betöltésénél.

„Ezzel az adatkímélő funkcióval reméljük, hogy a lassú hálózattal rendelkező területeken is zavartalan Instagram-élmény biztosítható, ami növeli az emberek interakcióit a barátaikkal és a családjaikkal” – mondta el örömmel az újítás kapcsán Manish Chopra, a Facebook egyik indiai vezetője.

Az Instagram a következő napokban fogja ezt az újítását globálisan minden felhasználó számára elérhetővé tenni. Elvileg ezt egy szerveroldali módosítással teszik hozzáférhetővé az embereknek, de azért érdemes frissíteni is a programot. Arról nem esett szó, hogy az iOS rendszerű eszközökön az új opciók mikor válhatnak elérhetővé.

Instagram: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap