A Xiaomi kamerája megmondja majd, melyik kép lett jó

Sorozatképekből ki tudja majd választani azt, hogy melyik fotón mosolyog mindenki, és senkinek sincs becsukva a szeme.

A Xiaomi kamerája megmondja majd, melyik kép lett jó

Az okostelefonokat fejlesztő vállalatok sokszor használnak egyedi kamerás applikációt, ezt a legtöbb gyártó saját magának szereti megoldani, így nyújtva egyedi extrákat a felhasználók számára. És a Xiaomi most azon dolgozik, hogy a Google által már bemutatott Top Shot funkciót hozzon össze a saját környezetében.

Az XDA-Developers fedezte fel egy alkalmazás boncolgatása közben, hogy a Xiaomi AI Shutter néven fejleszt új funkciót a kamerájához kapcsolódóan. A fejlesztés nagy valószínűséggel a MIUI 12 egyik újításaként fog már bemutatkozni a jövőben.

Az AI Shutter valószínűleg nagyon hasonlóan működik majd, mint a Top Shot, amit a Google Kamerában összehozott korábban a keresőóriás. A kizárólag a Pixel mobilokon alkalmazható opció azt csinálja, hogy egy sorozatkép felvételeit gépi tanulási algoritmus ellenőrzi, és kiválasztja azt a kockát, ami a legjobban sikerült szerinte. Ha több is van, ami jó lett, akkor akár többet is ki tud emelni, de a lényeg, hogy a gyengébbeket magától eldobja.

Galéria megnyitása

A Google már korábban felismerte, hogy az emberek sokszor készítenek egy témáról nagyon sok felvételt, hogy biztosan legyen jó, de átválogatni már számos esetben nem igazán szeretnék ezeket. Viszont így feleslegesen van terhelve a tárhely, és automatikus szinkronizálás esetén pedig a felhős szolgáltatás és a hálózati kapcsolat is szükségtelenül lesz foglalva.

Ugyanerre a problémára jelenthet megoldást a Xiaomi esetében az AI Shutter. A szoftver egy sorozatképből ki tudja majd választani például azt, hogy melyik fotón mosolyog mindenki, és senkinek sincs becsukva a szeme.

A MIUI 12 kamerája nemcsak ilyen újítással szolgál majd. Már tudni lehet ennek a szoftvernek a kapcsán, hogy kiválóan kihasználható lesz benne a teljes képernyős gesztusvezérlés, továbbá elhozza a Magic Clone címszó alatt a „klónozási” funkciót is. Ennél egy fixen letett ponton több képet lehet készíteni, és a felvételeket úgy ollózza össze a mobil, hogy a képen többször szerepel az ember. Ezzel az újítással valószínűleg sokan fognak kreatív képeket, videókat összehozni, és az AI Shutternek is örülhetnek majd az emberek.

A Xiaomi egyébként már korábban is használt olyan trükköket a kameránál, ami erősen épített a gépi tanulásra, de teljesen más módon, céllal. Ilyen például a MIUI galériában a háttérben az ég lecserélésének lehetőséget, ami rendkívül jól működik, és tényleg hitelesen tud egy tiszta, délidőben készült képből naplementés vagy vihar előtti felvételt előállítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap