A Windows 7 ingyenes vírusirtója még további három évig frissülhet

Ennek viszont az a feltétele, hogy a felhasználó előfizet az Extended Security Update szolgáltatásra, ami elméletben csak az üzleti felhasználók számára érhető el.

A Windows 7 ingyenes vírusirtója még további három évig frissülhet

A Microsoft már többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, amelynek keretén belül már csak a legfontosabb biztonsági frissítések érkeznek meg a régi operációs rendszerre, 2020. január 14-én véget ér, vagyis már csak alig pár napig él. Az operációs rendszer mellett az egyéb szoftverek sem kapnak már frissítéseket, így a vállalat szerint mindenképpen érdemesebb modern operációs rendszerre váltani – ez nem más, mint a Windows 10, legalábbis a Microsoft szerint.

Galéria megnyitásaVolt viszont egy pici kavarodás is egy bizonyos témakörben, ugyanis sokáig úgy tűnt a hivatalos FAQ (GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések) szerint, hogy 2020. január 14-e után az Extended Security Update szolgáltatást igénybe vevő üzleti felhasználók sem kapnak többé frissítést az ingyenesen elérhető Microsoft Security Essentials szoftverhez, ami tulajdonképpen egy vírusirtó.

A problémára nemrégiben rávilágított a Computerworld újságírója, Woody Leonhard, aki egy AMA (Ask Me Anything – Kérdezz tőlem bármit) lehetőség alkalmával érdekes választ kapott a Microsoft egyik mérnökétől, Mike Cure-tól. A mérnök szerint az MSE 2020. január 14-e után is kap frissítéseket, amennyiben az adott rendszer része az ESU programnak. Éppen ezért a FAQ is frissült, így most már a megfelelő információt tartalmazza, nincs több félreértésre okot adó dolog.

Ez azt jelenti, hogy azok az üzleti felhasználók, akik Windows 7 Professional vagy Windows 7 Enterprise operációs rendszert használnak, és a következő három év folyamán bármikor előfizetnek az ESU programra, megkapják az antivírushoz járó összes frissítést, a díj azonban fix, akármikor is igénylik a szolgáltatást, ugyanis a frissítések egymásra épülnek, így mindet ki kell fizetni.

Az érdeklődők a megfelelő szolgáltatókon keresztül léphetnek be az ESU programba, igaz, egy szoftveres trükk jóvoltából akár ingyenesen is hozzá lehet jutni a szolgáltatáshoz. Hogy utóbbi trükk meddig fog működni? Minden bizonnyal nem sokáig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap