A Vodafone forgalmazni kezdi az Oppo mobiljait Európában

Az Oppo készülékei hét országban kerülnek be először a vörösök kínálatába, idővel pedig még több régióban hódíthatnak.

A Vodafone forgalmazni kezdi az Oppo mobiljait Európában

Már tavaly előtt elkezdett az Oppo nagyobb figyelmet fordítani arra, hogy eljuttassa Európába az okostelefonjait. Tavaly már olyan modellek is felbukkantak, amelyek csak az öreg kontinensen váltak elérhetővé. Ettől kezdve pedig már szolgáltatói kínálatban is lehet majd Oppo mobilokat kapni, ami egy komoly mérföldkő a márka számára.

Bár napjainkban már teljesen természetes dolog az, ha kártyafüggetlen eszközöket vesznek az emberek egyszerű elektronikai kereskedésekben, és használják a szolgáltatók hálózati kártyáját a készülékükben. De még ma is egy jelentős réteg válogat a szolgáltatói kínálatokban, így ezentúl szélesebb közönséget lesz képes elérni az Oppo.

Galéria megnyitása

Ráadásul egy gyártó megítélésének is jót tesz, ha ott szerepel a szolgáltatók palettáján. Felmérések szerint nagyobb eséllyel szavaznak olyan márkának bizalmat az emberek, ami szolgáltatói kínálatban is feltűnik, mint olyannak, amivel a telekommunikációs cégek kínálatában nem lehet találkozni. Továbbá a szolgáltatói reklámok révén olyanok is megismerik a nevet, akik korábban jó eséllyel nem is hallottak az Oppóról.

Először Németország, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Portugália, Románia, Törökország és Hollandia részesül a Vodafone-on keresztül az Oppo okostelefonokból. De kiemelte a vállalat, hogy fokozatosan egyre több ország lesz majd érintett ebben. Külön arról nem esett szó, hogy Magyarországgal mi a helyzet, de a vállalat közleménye alapján a hazai kínálatban is megjelenhetnek majd a következő hetekben, hónapokban a különböző Oppo modellek.

Galéria megnyitása

Az újdonságok az online felületen és a boltokban is jelen lesznek, szóval az érdeklődők ki is próbálhatják majd ezeket a többi készülék mellett. És a tapasztalatok fényében dönthetnek arról, hogy szeretnének-e Oppo készüléket vásárolni.

A jelenlegi ábra szerint a Vodafone nem ugyanazokat az Oppo modelleket árulja Európa-szerte az eltérő piacokon. A vállalat valószínűleg az igények mérlegelését követően dönti el, hogy milyen Oppókat állít először forgalomba egy adott országban. Egyébként lehet találkozni a kínálatokban az Oppo költséghatékonyabb A-szériás megoldásaival, a jó lehetőségeket nyújtó Renókkal, de még a Find X2 csúcsszéria tagjaival is.

Az Oppo számára ez a megállapodás nem is jöhetett volna jobbkor. Egyrészt az 5G térnyeréséből így már szolgáltatói kínálaton keresztül is ki tudja venni a részét a saját 5G-s gépeivel. Másrészt a Huawei a GMS nélkül elkerülhetetlenül elkezdett a háttérbe szorulni, így a szolgáltatók más vállalatok új eszközeivel tölthetik fel a kínálatukat, és így az Oppo gyorsan előtérbe kerülhet. Azokat a vásárlókat hálózhatja be a márka, akik korábban még Huawei/Honor mobilt vásároltak volna.

Galéria megnyitása

A Huawei „helyére” több vállalat is pályázik egyébként, minden nagy cég tisztában van azzal, hogy milyen piaci folyama zajlik most Kínán kívül. És a Xiaomi lehet a legnagyobb nyertese annak, hogy a Huawei a háttérbe szorul az öreg kontinensen, de a mostani megállapodás az Oppo számára is segíthet abban, hogy az eddiginél lényegesen nagyobb szelet jusson a számára az európai piacból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap