A UPC rovására nőtt a Digi és a T-Home

A UPC rovására nőtt a Digi és a T-Home

Szeptemberben 16 ezerrel, 1,083 millióra bővült a digitálisan televíziózó háztartások száma - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből. A 3,8 millió magyarországi háztartás közül mintegy hárommillió fizet elő valamilyen televíziós szolgáltatásra, a többiek tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

Szeptemberben a digitalizáltság aránya 43,5-ről 44 százalékra emelkedett, amivel párhuzamosan nyolcezerrel, 1,376 millióra csökkent az analóg előfizetéssel rendelkezők száma. A digitális előfizetéseken belül tízezerrel, 347 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy iptv-re előfizetők és hatezerrel, 736 ezerre a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma. (Az NHH jelentése a 14 legnagyobb műsorterjesztő adatszolgáltatására épül, s az előfizetéses televíziós piac 80-85 százalékát fedi le.)

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között - valamennyi szolgáltatást figyelembe véve - a UPC a piacvezető, de részesedése az egy hónappal korábbi 33,0 százalékról 32,5 százalékra csökkent. A második helyezett Digi súlya viszont 23,9 százalékról 24,1 százalékra emelkedett, míg a harmadik Magyar Telekom (T-Home) 19,2 százalékról 19,8-ra növelte részesedését.

A UPC Magyarország 800 ezer tévé-előfizetője közül több mint 323 ezren vesznek igénybe digitális - vezetékes vagy műholdas - szolgáltatásokat - mondta lapunknak Szűcs László, a társaság szóvivője. A UPC egyelőre nem tervezi az analóg szolgáltatások lekapcsolását, már csak azért sem, mert a technológia lehetőséget biztosít arra is, hogy egy digitális előfizetéssel rendelkező háztartás egy másik tévékészüléken analóg szolgáltatást is igénybe vegyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward