A Twitter is kap 24 órás megosztási lehetőséget

Fleets néven kezdte el tesztelni a funkciót a mikroblog, és hasonlóan működik ez, mint a többi közösségi oldalnál megszokott opció.

A Twitter is kap 24 órás megosztási lehetőséget

A Twitter felhasználói bázisa nem igazán akar gyarapodni a vállalat minden igyekezete ellenére. Ugyanakkor ez nem veheti el a mikroblog lendületét a jelek szerint, hiszen amellett, hogy folyamatosan dolgozik azon, hogy tisztán tartsa a felületét, új funkciók becsempészésére is marad kapacitása.

Ezúttal arról számolhatunk be, hogy már itt is lesz majd Stories formátumú szekció, ami a legtöbb közösségi szolgáltatás esetében bevált eddig, és élénkítette a felhasználókat. Az aktivitás növelése a Twitterre alaposan ráférne, és minden bizonnyal abban bízik a vállalat, hogy a Fleets névre hallgató lehetőség kiváltja majd a megfelelő hatást.

A 24 órás megoldási lehetőséget először a Snapchat vitte sikerre, és az Instagram Történetek esetében ért ez a csúcsra, amin ma már olyan brutális mennyiségű tartalom megy keresztül, hogy a felhasználók sok esetben a normál feltöltéseket már nem is pörgetik le, hanem csak a Történetek követésére jut idejük. Ennek a funkciónak a legfőbb vonzereje abban van, hogy 24 óra után minden automatikusan eltűnik, szóval, aki nincs résen, az bizony elkerülhetetlenül le fog maradni valamiről. Mások mellett már a Spotify is tesztel ilyen funkciót, de most nézzük, hogy a Twitter Fleets miként működik majd.

Galéria megnyitása

A legfontosabb az újdonság esetében most is az, hogy nem örök, hanem 24 órával a posztolást követően magától eltűnik az oldalról. Eddig a Twitteren hasonló lehetőséget sem kaptak az emberek, minden megosztás publikus volt, mindenki számára könnyen elérhető. A Fleets esetében az embereknek nem lesz lehetőségre a kedvelésre, a további megosztásra és a gyors válaszok írására sem.

Az ilyen tartalmak jóval kisebb publicitásban részesülnek majd, mint a tweetek, mivel a Fleets nem kereshető, nem kering a Twitter rendszerében. Csakis akkor lehet ezeket megnézni, ha valaki követi az adott személyt, vagy amennyiben meglátogatja célirányosan a felhasználó profilját, és onnan megnyitja a tartalmat. A Twitteren a nagy publikusság mindig is problémát jelentett, és valószínűleg ez az egyik legnagyobb visszatartó erő abból a szempontból is, hogy az emberek többet posztoljanak. A Fleets külső oldalakra való megosztást, beágyazást sem enged.

Jelen állás szerint a Fleets egy egészen vonzó dolog, ami egyszerű és barátságos megoldás lehet a pillanatnyi érzelmek, múló pillanatok magosztására. És nem lehet utólag visszanézni, hogy az ember milyen dolgokat pakolt ki ilyen módon a saját oldalára. A Twitter egyelőre csak egyetlen országban, Brazíliában kezdte el a funkció tesztelését.

Galéria megnyitása

Ez a lehetőség a Twitter elképzelése szerint elsősorban a szöveges formátumú tartalmaknak lett kitalálva, és nem olyan sok lehetőséget nyújt, mint az Instagram Történetek. Ugyanakkor ide is ki lehet pakolni szükség esetén képeket, sőt mi több, GIF-ek és videók is megoszthatóak. Érdekesség például, hogy a mostani formában akár 2 perc 20 másodperc hosszú felvételeket is ki lehet tenni, amiknek a mérete legfeljebb 512 MB lehet. Ráadásul a kiemelt egyéniségek még 10 percnyi mozgóképet is publikálhatnak.

Egymás után több Fleets is kirakható, és ezeket fel-le lehet lapozgatni, nem pedig oldalra. Az oldalra legyintéssel a következő emberre lehet léptetni. Szóval itt nem kell kilépni a Fleets folyamról, és nem is kell végigpörgetni a bejegyzéseket a felhasználók közötti váltáshoz. Ezt jól eltalálta a Twitter. És egyébként, ha kell, akkor privát üzenetküldést lehet engedélyezni a Fleetsnél, ha esetleg valamilyen választ remél az ember a megosztott tartalmára.

A Twitter úgy véli, hogy a brazil tesztelés segít majd abban, hogy megértsék a Fleets működésének a hatásait, és kiderítsék, hogy ez mennyiben változtathat a felhasználók szokásain. Mivel a Fleets nem annyira nyilvános, mint maguk a tweetek, így ez különösen érdekes lehet majd az emberek számára.

A Twitter Fleets platformtól függetlenül megy majd az Android és az iOS rendszerű készülékeken is, de egyelőre csak Brazíliában. Azt a vállalat nem árulta el, hogy globálisan mikortól lesz ez hozzáférhető, viszont az a hír járja, hogy több hónapot is igénybe vehet majd a tesztelés a végső bevetést megelőzően.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap