A tömegközlekedést vizsgálja a Google

A tömegközlekedést vizsgálja a Google

A Google a Térképen elképesztő mennyiségű információval képes manapság szolgálni, de a vállalat mindig tud olyan területeket találni, amikben még fejlődhet. Ezúttal egy igazán hasznos újításról számoltak be a felhasználók világszerte.

A Térkép alkalmazást használó, tömegközlekedéssel utazó embereket arról kérdezi a program, hogy mennyire zsúfoltak azok a szerelvények, amiken utaznak. Jelen állás szerint ezt vonatoknál és metróknál dobja fel az applikáció, de valószínűleg idővel más egyéb közlekedési formáknál is számolni lehet majd ezzel. A Google Térkép a jövőben pedig már a most begyűjtött információkat át is adhatja majd az ingázók, utazás előtt állók számára, tehát képes lesz azt megjeleníteni a szolgáltatás, hogy a kikeresett menetrend szerinti járaton előre láthatólag mekkora lesz a tömeg. Ez az újítás sokaknak lehet igazán hasznos, például az idősebb felhasználók és a fiatal anyukák egyaránt üdvözölhetik majd, akik számára a tömegben utazás különösen kellemetlen lehet.

Galéria megnyitása
iOS-en és Androidon a tömegközlekedés terheltségének bejelentésére szolgáló felület

Az Android rendszerű eszközöknél a napokban bukkant fel ez az újítás, az iOS-es felhasználók viszont már korábban is szembesülhettek ezzel. Visszajelzések a világ számos pontjáról érkeztek a funkcióval kapcsolatosan, Svédországban, Párizsban, Tokióban, és az Egyesült Államok több nagy városában is összefutottak már ezzel az emberek. Tavaly pedig már kísérleti jelleggel tesztelt hasonló tömegközlekedés-terheltséget monitorozó lehetőséget Ausztráliában.

Remélhetőleg hamarosan beveti majd ezt a funkciót a Google, és hazánkban is elérhető lesz idővel. A hivatalos rajtig egyre intenzívebb adatgyűjtésre lehet számítani, mert a keresőóriás a lehető legpontosabb információkkal igyekszik szolgálni a felhasználóinak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap