Shop menü

A TELEGRAMOT IDÉZŐ FUNKCIÓ ÉRKEZIK AZ INSTAGRAMON

A Meta várakozása szerint a követők és a tartalomgyártók közötti kapcsolat minden korábbinál szorosabb lesz majd az újításnak köszönhetően.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Telegramot idéző funkció érkezik az Instagramon

Az Instagram alapvetően arra szolgált, hogy az emberek pillanatképeket oszthassanak meg a hétköznapjaikról az ismerőseikkel, barátaikkal, mostanra azonban nagyon más lett a helyzet a platformon. Ma már milliószám vannak jelen az influenszerek, akik tízezres, sőt milliós követői táborokat verbuváltak maguk köré, és most a Meta előállt egy olyan eszközzel, amivel új módon tudnak majd kommunikálni az ismert emberek a követőikkel.

A Telegramon már hosszú ideje vannak olyan csatornák, ahol a „hírességek” közvetlenül tudnak üzenni a követőiknek, és most az Instagram is egy ehhez nagyon hasonló funkcióval lesz felvértezve. Az új formátum üzenőcsatornák kialakítását teszi lehetővé a nagy követői számmal rendelkező fiókok részére. A készítők „üzenetszórással” tudják majd megszólítani az embereket, és ténylegesen úgy kommunikálhatnak velük, mint a szorosabb ismerőseikkel.

Galéria megnyitása

Széles körben tudnak majd szöveges beszámolókkal, hírekkel szolgálni a csatornák a követőik számára. Ennek köszönhetően az igazi rajongók mindennel pillanatok alatt képbe kerülhetnek, közvetlenül az influenszerektől, vállalkozásoktól tájékozódhatnak. Válaszolni nem tudnak az emberek a csatornán megjelenő bejelentésekre, a csatornákra a felhasználok nem posztolhatnak, de a reakciójukat kifejthetik egy-egy hangulatjel használatával.

Galéria megnyitása

Az emoji reakciókkal lehetőség lesz különböző kérdéseket is eldönteni, mert fel lehet majd ezeket használni szavazásokhoz, de készül normál szavazási funkció is. A csatornákat használók megjelölhetnek különböző személyeket az üzeneteikben, és a megjelöltek erről értesítést fognak kapni. A csatornák támogatják majd a képek, videók megosztását is, ide kerülhetnek exkluzívabb felvételek, és lehetőség lesz akár hangüzeneteket is küldeni a követőknek.

Egy fejlesztés alatt álló funkcióról van szó, amivel még sok érdekes, izgalmas terve van az Instagramnak. A Meta beszámolója szerint megoldható lesz az, hogy kollaborációban használják többen ugyanazt az üzenőcsatornát egy kollaboráció keretében. Egyebek mellett kérdezz-felelek funkció bevezetése is terítéken van, tehát meglehet, hogy a jövőben valamiélyen formában ezen keresztül a követők is üzenhetnek majd az ismert személyeknek, cégeknek átmenetileg.

Az Instagram csatornák egyelőre csak az okostelefonos alkalmazásban üzemelnek, Android vagy iOS rendszerű készükékre van szükség ehhez. Ugyanakkor idővel szinte biztos, hogy lesz majd webes felület is hozzá. A közösségi képmegosztó esetében sok éven keresztül nem foglalkoztak a fejlesztők a webes oldallal, de az utóbbi időben ezen a területen jelentős változások mentek végbe. Ma már magasabb prioritással megy ennek a gondozása.

Galéria megnyitása

Most még regionális korlátozás is érvényben van, és csak néhány kiválasztott ismert személyiség tudja használni, de ezek fokozatosan változni fognak. Azt is hozzá kell tenni, hogy az üzenőcsatornák alapvetően nyitottak lehetnek majd, de a készítők igény esetén korlátozhatják az elérést, nyithatnak zárt csatornákat is, és akár előfizetéshez is köthetik majd ezeknek az elérését. Tehát egy szűkebb közösséggel is tarthatják majd a kapcsolatot még szorosabban.

A jövőben a Meta ezt az üzenőcsatornás funkciót szeretné majd a Messenger és a Facebook mellett is megvalósítani, nemcsak az Instagramon, de minden bizonnyal ott érezték fontosabbnak ezt a lehetőséget bevezetni, hiszen a képmegosztón van kevesebb lehetőség a szöveges bejelentésekre.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére