A Spotify felszólalt az Apple One ellen

A zenestreamer szerint az Apple ismét visszaállt a hatalmával, és a versenyhivatal beavatkozását kéri.

A Spotify felszólalt az Apple One ellen

A Spotify többször is támadta az Apple-t az utóbbi időben azért, mert a hatalmával visszaélve terjeszti az Apple Music zenestreaming szolgáltatást. És most pedig a Spotify az Apple One ellen is azonnal felemelte a hangját. A vállalat szerint a cupertinóiak visszaélnek a saját platformjukon azzal, hogy nem adják meg a választási lehetőséget a felhasználók számára.

Már eddig is többször támadta a Spotify az Apple-t azért, mert a Music szolgáltatást egyedüliként biztosítja a felhasználók számára. Ezzel lényegében mindenkit az Apple Music-ra terel, aki nem keres magának alternatív megoldásokat. Most pedig az Apple One bevezetésével a cupertinóiak ismét kivívták a Spotify haragját.

Ahogy arról beszámoltunk, az Apple One előfizetéssel csomagban kaphatják majd meg ősztől a felhasználók az Apple különböző szolgáltatásait, és ezzel jelentős kedvezményeket szerezhetnek. Így az Apple Music még vonzóbb lesz, és adott esetben már azoknak a fejét is elcsavarhatja majd, akik eddig a Spotify-t használták. Hogy mennyiben jogos a mostani újítás miatt a Spotify felháborodása? Nos, ezt azért nem egyszerű megítélni.

Galéria megnyitása

Piacvezetőként egyébként a Spotify-nak attól azért nem kell tartania, hogy az Apple Music a trónjára törne, ugyanis egészen jelentős piaci előnye van a riválisa előtt. De azért akadnak már olyan régiók, ahol bizony egyre többen választják az Apple Music-ot a Spotify helyett.

A Spotify azt tartaná elfogadhatónak, ha a böngészőválasztokhoz hasonlóan, a zenestreaming szolgáltatások is választhatóak lennének az okostelefonokon. Tehát nem az Apple Music várná alapértelmezetten az embereket az összes iPhone-on, iPaden és egyéb terméken. És a cég szerint a versenyügyi szakértőknek ideje lenne beavatkozni.

„Az Apple ismét erőfölényét és tisztességtelen gyakorlatát használja arra, hogy hátrányos helyzetbe hozza a versenytársakat és megfossza a fogyasztókat saját szolgáltatásaiknak az előnyben részesítésétől. Felszólítjuk a versenyhatóságokat, hogy sürgősen tegyenek lépéseket az Apple versenyellenes magatartásának korlátozása érdekében, amely ellenőrizetlenül hagyva helyrehozhatatlan kárt okoz a fejlesztői közösségnek, és fenyegetést jelent kollektív szabadságunkra a zenehallgatás, a tanulás, az alkotás és a kapcsolattartás terén.” – jelentette ki a Sportiy.

Galéria megnyitása

Az, hogy az Apple One ellen is felszólalt a Spotify, nem meglepő, de igazából tenni ez ellen aligha tud bármit is a vállalat. A szolgáltatáscsomagokkal képtelen lesz versenyre kelni, és nyilván ezzel ő is tisztában van. Az egyetlen út, ami járható lenne a Spotify számára, ha keresne hasonló cipőben járó cégeket, akikkel együttműködve próbálna valamit összehozni az Apple One ellen.

Ha a Netflix és a Spotify valamilyenformán össze tudna állni, hogy felvegye a lépést az Apple One-nal, azt valószínűleg örömmel vennék az előfizetők, és sokan szavaznának bizalmat egy ilyen felállásnak. De erre aligha fog sor kerülni. Kíváncsian várjuk, hogy a Spotify képes lesz-e elérni bármit a hatóságoknál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap