Shop menü

A SNAPCHAT IS LÉTREHOZ EGY SAJÁT CHATBOTOT, AMINEK A CHATGPT ADJA AZ ALAPOT

A My AI névre hallgat majd a szolgáltatás, és viszonylag kötetlenül lehet majd vele beszélni, de érdemes lesz utána nézni annak, hogy miről beszél.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Snapchat is létrehoz egy saját chatbotot, aminek a ChatGPT adja az alapot

Az elmúlt hónapokban a mesterséges intelligencia, azon belül is a generatív MI megoldások iránt jelentősen megnőtt az érdeklődés, és egyre több vállalat jelenti azt be, hogy kollaborációra lép az OpenAI csapatával. A napokban az derült ki, hogy már a Snap is nyit a ChatGPT felé, együttműködést írt alá az OpenAI-jal.

Evan Spiegel jelentette be, hogy nekik is lesz már egy saját chatbotjuk, és ezt hétköznapi beszélgetéseknél, kisebb segítségnyújtásoknál használhatják majd az emberek a Snapchat kereti között. Még fejlesztés alatt áll az újdonság, de a jelek szerint azért a bejelentést inkább gyorsan letudta a Snap, hogy kiemelje a versenyelőnyét a riválisokkal szemben.

My AI néven lesz elérhető a Snapchat alkalmazásban a chatbot, de csak azoknak, akik fizetnek.

Jelen állás szerint a Snapchat Plus előfizetők számára lesz hozzáférhető a My AI, szóval egy olyan extra lesz ez a közösségi platformon, amivel a fizető vendégek számát igyekszik felhajtani a vállalat. Ez nem rossz ötlet, ugyanis egy olyan forró téma, mint egy új chatbot, most könnyen elcsábíthatja az érdeklődőket. Ráadásul a Snapchat előfizetése egyébként az olcsóbbak közé tartozik. Csak havi 4 dollárt kóstál.

Galéria megnyitása

A cég egyébként állítólag szeretné ezt elérni a platform összes előfizetőjének a jövőben, de arról egyáltalán nem esett szó most még, hogy erre mikor kerülhet sor. Spiegel arról beszélt, hogy a platformnak már 750 millió havi aktivitást mutató felhasználója van, és mindenkit kiszolgálna a My AI-jal.

„A fő elképzelésünk az, hogy amellett, hogy minden nap beszélünk a barátainkkal és a családunkkal, minden nap beszélni fogunk a mesterséges intelligenciával is, és ez az, amihez üzenetküldő szolgáltatásként jobb helyzetben nem is lehetnénk.” – szögezte le a Snap társalapítója és vezérigazgatója, Evan Spiegel.

A ChatGPT és a My AI annak köszönhetően, hogy egy tőről fakad, eléggé hasonlóan működik majd. Lehet majd vele inspiráló beszélgetéseket folytatni, ötleteket adhat ebédhez, recepteket mutathat, kirándulási tippeket javasolhat, vagy éppen meg lehet majd azt is kérdezni tőle, hogy milyen ajándékot kellene adni a szülőnek anyák napjára. Amit tapasztalhatnak majd a tesztelők, akik első körben próbára tehetik a My AI képességeit, hogy korlátozottabb, mint az Open AI saját chatbotja.

Galéria megnyitása

Elmondta a Snapchat, hogy azért kellő óvatossággal közelítenek a technológia irányába, és úgy biztosítják a szolgáltatást, hogy az teljes mértékben megfeleljen a Snapchat felhasználási szabályzatának. Nem fog illetlen szavakat használni, ignorálja is ezeknek a kezelését, és egy sor olyan téma lesz, amikben a kérdéseket el fogja engedni a füle mellett. Mindenféle biztonsági előírást igyekszik majd betartani, ennek megfelelő tréningezést kapott. Érdekes módon még az iskolai feladatokra sem fog válaszokat adni, nem ír esszét. A ChatGPT-t sok iskola kitiltotta, a Snap pedig ezt meg akarja előzni.

A My AI számára be lehet majd állítani tetszőleges 3D avatárt, és a beszélgetések hátterét is az ízlésének megfelelőre szabhatja a felhasználó. Megtanítható lesz a név a chatbotnak, így még emberibben viselkedhet a válaszadások alkalmával.

Azt is elmondta a Snap az újítás kapcsán, hogy a szolgáltatás minden esetben magabiztos válaszokat fog adni, de ezeket egészséges fenntartásokkal kell kezelni. Érdemes utánajárni annak, hogy igaz állításokat tesz a szolgáltatás. A korlátozások révén a chatbot eleve kevésbé lesz hajlamos a tévedésre, de a vállalat ettől függetlenül szeretné, ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy kezelje az adott válaszokat. Ez mindenképpen üdvözölendő álláspont, látva a különböző botlásokat, amiket az utóbbi időben a generatív MI technológiák a különböző felületeken összehoztak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére