Shop menü

A SAMSUNGNÁL IS KÉSZÜL EGY ULTRA OKOSÓRA, ÉS IGAZÁN KÜLÖNLEGES TOKFORMÁT KAPHAT

A Galaxy Watch7 Ultráról jelentek meg kiszivárgott képek, amik jelentősen új dizájnt mutatnak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Samsungnál is készül egy Ultra okosóra, és igazán különleges tokformát kaphat

Az Apple 2022 szeptemberében jelentette be a keménykötésű sportóráját, a Watch Ultrát, és most úgy fest, hogy a Samsung is hasonló irányba indulhat el. Már nemcsak pletykák szólnak arról, hogy készül a vállalatnál egy Ultra jelzővel illetett okosóra, ami az eddigieknél robusztusabb lesz, hanem képek is megjelentek erről.

Galaxy Watch7 Ultra néven jöhet a Samsungtól az Apple Watch Ultra rivális, és egyszerre lesz a termék szögletes, lekerekített, de mégis köralakú.

A Samsung általában elkötelezett a klasszikus óra formájú órák mellett, kör alakú konstrukciókat szokott tervezni. Viszont most a Galaxy Watch7 Ultra egy teljesen új formatervvel rendelkező megoldásnak ígérkezik. A digitális számlap ebben az esetben is körformát öltött, azonban a tokja már négyzetes, miközben a sarkak nagy ívben lekerekítettek. Szokatlan dizájn ez, de hagyományos órák körében láttunk már ilyet, például a Sevenfridaynél jellegzetes az ilyen kialakítás.

A megjelenítő 1,5 hüvelykes átlóval rendelkezhet majd, és természetesen AMOLED technológiás lesz a panel. Már a Galaxy Watch6 Classic is ilyen kijelzővel volt felvértezve, azonban azt is látni kell, hogy az új tokforma miatt a végeredmény egy fokkal nagyobb, ezáltal masszívabb benyomást kelt. 47 x 47,4 milliméter az eszköz felülete, és 16,4 milliméter vastag teljes egészében, az alján található szenzort is belemérve. Ezt azért kell külön hozzátenni, mert a gyártók ezt sokszor nem mérik bele az eszközök vastagságába, úgy adják meg a gyári adatot.

Galéria megnyitása

Mindenképpen egy különleges látványt nyújtó megoldásról beszélhetünk. A sportos jelleget az is megadja az eszköznek, hogy kettő fizikai nyomógomb található az oldalán egy harmadik, koronaszerű kezelőszervvel karöltve. A tervezők kialakítottak koronavédőt is, így ha fizikai behatás érné az okosórát azon a ponton, akkor nem a korona kapja majd az ütést közvetlenül. Az ilyen apróságok mutathatják azt, hogy egy sportos óráról beszélhetünk.

A lünetta kifejezetten egyszerű, 5 perces osztás van rajta, semmi több. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy lehet-e majd forgatni, és ezzel is vezérelni az okosóra különböző funkciót. Ami még érdekessége a Galaxy Watch7 Ultrának, hogy integrált tokfüleket kapott, így a szíj a tokba fut be. Ez amilyen jól mutat, olyan hátrányos lehet, ugyanis nem fog rá illeszkedni szinte bármilyen óraszíj a megfelelő szélességben. A gyári szíjon található csat sem szokványos, de biztonságos a kialakítása, jól fog rögzíteni, zárni minden körülmények között.

Galéria megnyitása

A tok bal oldalán található a hangszóró és a mikrofon, ez már megszokott. Mint ahogy az is megszokott, hogy a tok hátulján egy fejlett pulzusmérő helyezkedik el. Ráadásul ez már egészen máshogy fest a most megjelent renderképeken, mint ahogyan az eddigi szenzor kinézett. Valószínűleg egy jelentősebb fejlődést lehet majd látni ezen a téren, de erre vonatkozó információval még nem rendelkezünk.

A Samsung Galaxy Watch7 Ultra talán a Galaxy Z széria új tagjaival és a Galaxy Ringgel együtt fog bemutatkozni július 10-én Párizsban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére