A Samsung is kiveheti a töltőt a mobilok dobozából

Egyre drágábbak a gyorstöltők, emiatt is lehet, hogy az Apple-höz hasonlóan egyes modelleknél ez nem lesz benne a dobozban.

A Samsung is kiveheti a töltőt a mobilok dobozából

Néhány napja röppent fel a hír, hogy idén az Apple okostelefonjai mellett már nem érdemes a dobozban töltésre szolgáló adaptert keresni, mint ahogy fülhallgatót sem ad a vállalat gyárilag az iPhone-okhoz. Most pedig már arról számolhatunk be, hogy a töltő eltávolítását a Samsung is meglépheti.

Az ETNews iparági források alapján állítja azt, hogy lesznek olyan Galaxy modellek, amelyeknek a dobozában a gyári tartozékok között már nem fog szerepelni a töltő. Azt a dél-koreai lap nem tudta megmondani, hogy mely készülékek lehetnek az érintettek ebben a dologban, és igazából több teória is felmerült erre.

Egyesek szerint az egyre drágább gyorstöltők támogatása sarkallhatja a Samsungot arra, hogy ezt a kiegészítőt inkább teljesen külön értékesítse. Most is vannak már olyan masinák, amik támogatják a 45 wattos teljesítménnyel való töltést is, de a dobozban csak egy 25 wattos adapter található, így ha a készüléknek ezen képességét is ki szeretné használni teljesen a vásárló, úgyis kell pluszba egy adaptert vennie, és a gyárilag mellékelt így értelmét veszti, felesleges elektronikai hulladékot fog jelenteni.

Galéria megnyitása

Mások viszont úgy vélik, hogy talán az alsóbb árkategóriás okostelefonoknál szeretne a töltőknek búcsút mondani a vállalat. Ezzel a lépéssel költséget tudna csökkenteni, tehát a termékeket versenyképesebb áron tudná értékesíteni. A Samsungnak nagy szüksége lenne erre, mert jól látható, hogy egyre nagyobb réteg fordul a kínai gyártók termékei felé, melyek jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Úgy fest, hogy a töltők elhagyása a jövőben a nagy gyártóknál trendé válhat, és kérdéses, hogy a kínai vállalatok például ebben is követni fogják-e a riválisaikat. Reményeink szerint azért nem az lesz az általános, hogy a különleges gyorstöltőket csak komoly felár megfizetését követően lehet majd megkaparintani.

Galéria megnyitása

Az viszont tény, hogy amióta USB csatlakozós a legtöbb adapter, azóta egyébként már szinte minden háztartásban lehet valamilyen töltőt találni. Szóval a töltést igazából valószínűleg minden vásárló meg tudja majd oldani egy újabb adapter nélkül is.

A Samsung évente 300-400 millió okostelefont ad el, és bizony ez ugyanilyen mennyiségű töltővel is együtt jár. És a fenti okból kifolyólag ezeknek egy jelentős része csak plusz elektronikai hulladék már. Viszont, ha nem lesz töltő a dobozba, a felhasználók joggal várhatják majd azt el, hogy annyival olcsóbb is legyen az adott készülék, azt pedig semmi esetre sem mernénk borítékolni, hogy a gyártók láthatóan faragnak az áron ebből az okból egy keveset.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap