A Samsung és a Huawei dominálja az 5G piacot

Szépen növekedik az 5G-s okostelefonok forgalma, különösen Kínában nagy az érdeklődés ezek iránt.

A Samsung és a Huawei dominálja az 5G piacot

Az 5G technológia beválthatja 2020-ban a hozzá fűzött reményeket, és valóban jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy az eladások növekedjenek. A felhasználók a jelek szerint fogékonyak a fejlesztésre, függetlenül attól, hogy egyelőre még vannak kérdőjelek az 5G élettani hatásai körül.

Az idei év nagyon nehezen indult a mobilgyártóknak, mert a koronavírus-járvány olyan lyukat ütött az eladásokon az első negyedévben, ami rekord visszaesést eredményezett. És valószínűleg a második negyedében sem múlik majd el nyomtalanul a COVID-19 hatása. Viszont vannak olyan elemzők, akik szerint így is elképzelhető, hogy a globális mobilpiac 2020-ban növekedést mutat majd több év fokozatos zsugorodás után.

A The Korea Herald friss jelentése szerint az 5G-s okostelefonoknak a forgalma az idei első negyedévben 24,1 millióra emelkedett. Éves összevetésben ezt nincs mihez viszonyítani lényegében, tavaly ugyanis az első negyedévben még nem igazán volt ezeknek a termékeknek szemmel látható piaca. Érdekesség, hogy az IDC jelentése szerint nagyjából 275,8 millió okostelefon fogyott összesen az első negyedévben, szóval már az eladások közel 9 százalékát 5G modemes modellek tették ki.

Galéria megnyitása
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Tavaly a Samsung és a Huawei tudta a legnagyobb mértékben kivenni a részét az 5G piacból, és ez az idei első negyedévben sem változott. Szinte fej-fej mellett halad ez a kettő gyártó. A Samsung 8,3 millió 5G-s okostelefont tudott leszállítani januártól márciusig, míg a Huawei 8 milliós forgalommal zárt.

Mind a Huawei, mind pedig a Samsung kulcsfontosságú okostelefonokat dobott piacra ez idő alatt 5G támogatással. És mindkét cégnek a palettáján megjelentek az első megfizethetőbb 5G-s eszközök is, melyek nem a csúcskategóriában álltak rajthoz.

Galéria megnyitása
Huawei Mate Xs

A Vivo tudott befutni a harmadik helyen, megszerezve a dobogó harmadik fokát. A vállalat főleg Kínában tudott eladni sok 5G-s készüléket, ugyanis a felmérések szerint ott elképesztően gyorsan növekedik a kereslet az ilyen készülékek irányt.

Ráadásul a Vivo egyszerre használ Qualcomm és Samsung rendszerchipeket is az 5G kínálatának a bővítésére, szóval tényleg sokat tesz annak érdekében, hogy széles legyen a kínálata. Így érhetett el 2,9 milliós darabszámot, miközben a teljes forgalma 24 millió okostelefon volt ebben az időszakban.

Galéria megnyitása
Vivo S6

A Xiaomi 2,5 milliós eladási mutatóval zárt az első negyedévet az 5G szempontjából, és az első ötbe pedig még az Oppo tudta beverekedni magát 1,2 milliós forgalommal. A Xiaomi a Redmi, és most már a Poco márkanév alatt is elkezdett 5G-s okostelefonokat forgalmazni, szóval a következő negyedévben várhatóan még jobban tud majd szerepelni.

Az Oppo igazából hasonló módon kezdte el a kínálatát kiépíteni, mint a Vivo, de egyelőre nem volt szerencséje a jelek szerint.

Galéria megnyitása
Redmi K30 5G

Az LG tavaly még egészen jól szerepelt az 5G fronton, de nagyon úgy fest, hogy sajnos elfogyott a vállalat lendülete. A The Korea Herald jelentésében már nem szerepel külön a forgalma, csak az egyéb gyártók közé sorolt be, és bizony a Top 5-ből kimaradtak nagyon kicsi piaci részen, az összes eladás mindössze 5 százalékán osztozhattak, pedig olyan nevek vannak itt még az LG mellett, mint például a Realme, a ZTE és egyebek mellett a OnePlus.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap