A rendőrség nyomoz a TvNetWork tőkeemelése miatt

A rendőrség nyomoz a TvNetWork tőkeemelése miatt

A rendőrség 2008-ban a vám- és pénzügyőrségtől kapott iratok alapján kezdte meg a nyomozást a TvNetWork ellen tőkebefektetési csalás megalapozott gyanúja miatt, a nyomozás jelenleg az iratok beszerzésénél és a tanúk meghallgatásánál tart. Az ügynek jelenleg egyetlen gyanúsítottja van, őt azonban nem nevezhetik meg - erősítette meg a Napi információját Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.

Lapunknak egy a cégben régebben tulajdonos, tanúként kihallgatott kisrészvényes elmondta: a nyomozás egy korábbi tőkeemelés kapcsán zajlik, őt ugyanis erről kérdezték meg, amikor behívták meghallgatásra. Ezt a társaság gazdasági igazgatója és igazgatósági tagja, Nemes Attila is megerősítette a Napinak, hozzátéve, nagyon kellemetlen számukra, hogy sorban hívják be a rendőrségre a kisrészvényeseiket.

Nemes ugyanakkor azt mondta lapunknak, hogy a rendőrség téved, a tőkeemelés valós volt, hiszen ebből a pénzből vásároltak utána több hálózatot is.

A TvNetWorknél 2007. október 29-én tartottak rendkívüli közgyűlést, ahol zártkörű tőkeemelésről is döntöttek. Ennek keretében kétmillió darab, egyenként száz forint névértékű törzsrészvényt jegyezhettek a tulajdonosok 300 forintos darabáron, 2007. december 12-ig. A részvényesek 1-4 darab részvényig egy darabot vehettek, efölött viszont ötdarabonként jegyezhettek egy darabot. Az aktivitás azonban nem volt túl nagy a kisrészvényesek részéről, mivel a cég 2008. áprilisi bejelentése szerint a kibocsátott kétmillió új részvényt teljes egészében a jegyzésére kijelölt ICE DSL Kft. vásárolta meg és utalta át a papírok ellenértékét.

A cég részvényeinek árfolyama ebben az időszakban a 260 forintos szintről 360 forintig emelkedett, egy év múlva azonban már ismét 260 forint közelébe zuhant vissza. Természetesen az árfolyam mozgásában jelentős szerepe lehetett a közben kitört válságnak is, amit azért fontos figyelembe venni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward