A OnePlustól igazolt vezetőt a HMD Global

A HMD Global kisebb kátyúba futott, de a jelek szerint dolgoznak azon, hogy változtassanak a mostani helyzeten.

A OnePlustól igazolt vezetőt a HMD Global

Az utóbbi időben a Nokia mobiltelefonok iránti kereslet nagy mértékben zuhant, és ez nemcsak a koronavírus-járványra vezethető vissza, ha abból indulunk ki, hogy egy másik gyártónál sem történt hasonló esés. A HMD Global termékpalettája az utóbbi időben eléggé gyenge volt több szempontból is, és az új szakember érkezésével ez talán meg fog majd változni.

A HMD Global Adam Fergusont igazolta le, aki nagy tapasztalattal rendelkezik már a mobilos berkekben. Ferguson egyenesen a OnePlustól érkezett a finn gárdához. A szakember hasonló munkakörben tevékenykedik majd a HMD Globalnál, mint a OnePlusnál volt.

A kiváló ár-érték arányú, felsőkategóriás okostelefonokkal foglalkozó márkánál Adam Ferguson töltötte be az európai részleg esetében a marketing igazgatói posztot, ettől kezdve pedig a HMD Global termékekért felelős marketing vezetője lesz. Az ő hatáskörébe tartozik majd a készülékekkel kapcsolatos marketing stratégia kidolgozása, legyen szó okostelefonról vagy klasszikus szerkezetről. A finnek a jelek szerint azon dolgoznak a színfalak mögött, hogy egy ütőképesebb vezetői csapatot hozzanak össze, hogy a mostani nehéz helyzeten átlendüljenek.

Galéria megnyitása

Fergusson neve egyébként számtalan más cég révén is említhető, tehát sokat látott már. Korábban a szakember dolgozott az EE telekommunikációs vállalat kötelékében, de a Nestlénél, valamint az Unilvernél is megfordult. A HMD Globálnál közvetlenül a marketing vezető alá lesz beosztva, Stephen Taylernek fog jelenteni a Nokia mobiltermékek kapcsán. Érdekesség ezen a ponton, hogy Tayler is csak áprilisban érkezett a HMD Globalhoz.

Mobiltelefon-rajongóként örülök, hogy a HMD Global munkatársaként dolgozhattam. Nincs sok olyan eszköz, amely elbűvölné a közönséget, és ugyanolyan magabiztosan ösztönözze a Nokia okostelefonokat. Várom, hogy élni tudjunk ezzel a hagyatékkal, és segítséget nyújthassunk a márka rajongói számára, amit elvárnak: a legjobb minőségű dizájnt és a legújabb technológiát megfizethető áron.

„Mobiltelefon-rajongóként örülök, hogy a HMD Global munkatársaként dolgozhatok. Nincs sok olyan eszköz, amely annyira elbűvölné a közönséget, és úgy inspirálna, mint a Nokia okostelefonok. Várom, hogy élni tudjak ezzel az örökséggel, és segíthessek abban, hogy a márka rajongói számára azt nyújtsuk, amire számítanak: a legjobb minőségű dizájn és a legújabb technológia egy megfizethető áron.” – mondta el Adam Ferguson. Stephen Taylor pedig kiemelte, hogy már várja, hogy Fergusonnal dolgozhasson, mert a tapasztalataiból sokat tanulhat a teljes csapat.

Kíváncsian várjuk, hogy az év második felében a HMD Global útja milyen irányba vezet majd. Tekintve, hogy az egyetlen olyan vállalatról van szó, aki a teljes ársávot lefedő palettával rendelkezve „szereli” minden termékét az Android One platformmal és az Android (Go edition) rendszerrel, mindenképpen szomorú lenne, ha arra a sorsra jutna, mint a Sony vagy éppen a HTC.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap