A OnePlus 3 és a 3T is megkapta az Android 9.0-t

A OnePlus példát mutat a frissítései révén, és ez talán még vonzóbbá teszi majd a felhasználók szemében a készülékeit.

A OnePlus 3 és a 3T is megkapta az Android 9.0-t

Sokáig kellett várnia az egykori csúcsmodellekkel rendelkező felhasználóknak, de végre a OnePlus 3 és a OnePlus 3T számára is hozzáférhetővé vált az Android Pie operációs rendszer. És így a OnePlus azon gyártók szűk sorába lépett elő, akik még 2016-os modellekre is elkészítették az aktuális főverziót.

Az OxygenOS grafikus felhasználói felület az Android Pie alapokon már hosszú ideje béta fázisban volt, de ennek most vége, és a OnePlus megkezdte a végleges kiadás terjesztését a felhasználók körében. Érdekesség, hogy ezek az okostelefonok eredetileg még az Android 6.0 rendszerrel karöltve debütáltak, tehát már a harmadik főverziós Androidot tehetik próbára azok az emberek, akik a kezdetkor vásárolták a szóban forgó termékeket. Viszont azt is meg kell jegyezni, hogy az előzetes információk szerint itt vége a támogatásnak, szóval abban már nem érdemes reménykedni, hogy az Android 10 is telepíthető lesz a három évvel ezelőtti vasakra.

Galéria megnyitása

A OnePlus 3 és OnePlus 3T az Android Pie révén a szokásos újításokat kapta meg. A telepítését követően a felhasználókat olyan módosítások fogadják majd például, mint az adaptív akkumulátor és az adaptív fényerőmenedzsment, ez utóbbi megjegyzi a felhasználói igényeket, és később ahhoz igazítja a kijelző fényerejét, amit korábban adott helyzetben beállított a tulajdonosa. Elérhető lesz az kezelőfelület is, ami az értesítési rendszerre is kihatással van, kényelmesebb és intuitívabb használatot biztosít. A gesztusvezérlés tovább lett fejlesztve, így ezt még gördülékenyebben lehet majd alkalmazni. És ott lesz az App Actions, ami gépi tanulást használva próbálja majd „megjósolni”, hogy mire lesz szüksége éppen a felhasználónak, így egyszerűbben meg tud majd találni az ember akár egy névjegyet vagy egy programot.

Külön kiemelte a változáslistáján a OnePlus, hogy az öreg eszközökön jobb lesz a Ne Zavarj mód, ami egyébként a vállalat saját fejlesztése. Ettől kezdve itt már dinamikusabban lehet állítani az idősávokat, hogy mikor legyen automatikusan bekapcsolva, és mikor ne legyen aktív. A Gaming Mode 3.0 néven futó játékosoknak szánt funkció is hoz változásokat, például szövegesen meg tud majd jeleníteni úgy értesítéseket, hogy az ne zavarja a tulajdonosok szórakozását; és az ilyen értesítések akár harmadik féltől származó applikációtól is érkezhetnek. A tárcsázóba beépült a Google Duo, ami a keresőóriás saját megoldása a videocsevegések bonyolítására, ez a szolgáltatás lassan, de fokozatosan terjeszkedik, már a OnePlus 3 és 3T páros is biztosítani fogja minden felhasználónak ezt a lehetőséget. És a keresőóriás egy másik szolgáltatása is befutott a mobilokra, ez pedig a Google Lens, ami egyre több helyzetben tudja segíteni az embereket. Ezzel lehet képkereséseket indítani, de egyre több helyzetben biztosít extra funkciókat is.

Ki kell térni a biztonsági frissítésre is, ezen a téren egy kicsit elszomorító, hogy csak az áprilisi csomagot nyújtja a OnePlus. De mivel a cég legalább három havonta biztosít ilyen jellegű frissítést az eszközei számára, így belátható időn belül garantáltan megkapja majd az újabb javításokat, foltokat is. A rendszeresen megjelenő biztonsági csomagokat az előzetes információk szerint 2019 novemberéig fogják kapni a gépezetek.

A OnePlus 3 és OnePlus 3T tulajdonosok számára fokozatosan lesz elérhető az OxygenOS 9.0.2 az Android Pie rendszerrel, néhány hetet igénybe vehet, hogy minden érintetthez eljusson. A telepítő mérete 1,6 GB lett, ami átlagosnak tekinthető, a letöltése és telepítése előtt mindenképpen érdemes megfelelő hálózati kapcsolatról és töltöttségi szintről gondoskodni. Természetesen OTA lehet ezt beszerezni, és értesítést küld a mobil arról, hogy elérhetővé vált.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap