A Netflixen visszaáll a megszokott minőség

A Netflixen visszaáll a megszokott minőség

Egy sor streaming szolgáltató és videós portál döntött úgy korábban, hogy az Európai Unió kérésének eleget téve, csökkentik a minőségét a lejátszásnak, hogy ezzel is segítsenek. Hiszen a felmérések szerint az adatforgalom legnagyobb részét az ilyen szolgáltatások „foglalták el”, mikor tömegesen maradtak otthon hosszú hetekre az emberek.

Galéria megnyitása

Bár szerencsére sehol sem alakult ki akkora forgalomnövekedés, hogy azt a rendelkezésre álló infrastruktúrák ne tudták volna kielégíteni, de az EU jobbnak látta, ha ezen a fronton is intézkedik a lehetőségeihez mérten. Az elmúlt hetek azért sok területen bizonyultak remek tesztnek arra, hogy mit bírnak valóban a hálózatok.

Hazánkban szerencsére nem értesültünk komolyabb fennakadásokról, de arra például volt példa, hogy néhány honlap elérése akadozott a járvány felfutása idején, amikor Orbán Viktor bejelentéstételre készült. A BIX folyamatosan vezetett statisztikája is azt mutatja jelenleg, hogy március második felében volt különösen nagy az internetes adatforgalmazás, azóta lényegében folyamatos visszaesés figyelhető meg.

Galéria megnyitása

Mások mellett a Netflix is csökkentette a minőségét a sugárzásának, ami azért bír nagy jelentőséggel, mert a Netflix esetében például 4K Ultra HD minőség is biztosított lehet HDR-rel megspékelve. A vállalat honlapján található információk szerint 1 órányi videózás során akár 7 GB-nál is nagyobb adatforgalmat tud generálni a szolgáltatás. Viszont most, hogy már szemmel láthatóan túl vagyunk a nehezén, és nincs szükség a spórolásra, a Netflix befejezi a minőség korlátozását.

Ezentúl az európai előfizetők újra a teljes bitráta mellett élvezhetik majd a különböző tartalmakat, sorozatokat, filmeket a Netflixen. A szolgáltatás egyébként igyekszik beosztani az újdonságokat, hogy mindig tudjon nézni valóval szolgálni a közönségnek.

Galéria megnyitása

A Netflix elsőként lépte meg a korlátozást az EU felszólítására, és most elsőként jelentette be azt is, hogy vége a korlátozásnak. Valószínűleg előzetesen egyeztetett az illetékesekkel a cég, mielőtt ezt a döntést meghozta. És jó eséllyel hamarosan a többi streaming szolgáltató és videós portál is meglépi ezt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap