A mobilbarát weboldalakra fókuszál a Google keresője

A frissített kereső algoritmus mobilos keresésnél a mobilbarát weboldalakat részesíti előnyben a találati listán, így érdemes optimalizálni a weboldalakat.

A mobilbarát weboldalakra fókuszál a Google keresője

Egyre többen használják okostelefonjukat és/vagy táblagépüket arra, hogy felkeressék kedvenc weboldalaikat, amikor éppen úton vannak, vagy unalmas perceiket éppen nem tudják hasznosabb dologgal tölteni.

Ezt a trendet természetesen a Google szoftverfejlesztő részlege is látja, sőt, a szakemberek már reagáltak is a weboldal fogyasztási szokások megváltozására, ugyanis mostantól mobilról indított Google keresésnél előkelőbb helyre kerülnek a találati listán a mobilbarát weboldalak. A változás csak az okostelefonokat érinti, a PC-ről vagy táblagépről indított kereséseknél továbbra is a "régi" algoritmus végzi a munka oroszlánrészét.

A vállalat szakemberei egy tesztoldalt is létrehoztak, amely segít egy-egy weboldal ellenőrzésében: elég csak megadni a kívánt linket, a site mögött dolgozó algoritmusok egyből elemezni kezdik a lap felépítését, majd a teszt végén kiderül, megfelel-e a különböző kritériumoknak a weboldal, vagyis mobilbarát-e. Ha weboldalunk véletlenül megbukik a teszten, akkor sincs baj, ugyanis fejlesztői segédletek is rendelkezésre állnak annak érdekében, hogy kijavíthassuk a hibákat.

Az új algoritmus működésével, illetve technikai részleteivel kapcsolatban itt találnak bővebb információt az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward