Shop menü

A MICROSOFT MÁR CSAK EBBEN A HÓNAPBAN ÉRTÉKESÍTI A WINDOWS 10 LICENCEKET

A változás a digitális letöltés formájában elérhető licencekre vonatkozik, amelyek a Microsoft webáruházán keresztül érhetőek el. Alternatív forrásból remélhetőleg még sokáig be lehet majd szerezni a lincenckulcsokat.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Microsoft már csak ebben a hónapban értékesíti a Windows 10 licenceket

A Microsoft háza táján elég sok minden történik mostanság. Nemrégiben kiderült, hogy a vállalat 10 000-nél is több munkavállalójától válhat meg a nem is oly távoli jövőben, ezt azóta hivatalosan is megerősítették, ezzel egy időben pedig a Windows 10 licencek értékesítését érintő változásról is érkezett hír, amelynek értelmében már csak rövid ideig lehet új licencekhez jutni a Microsoft hivatalos webáruházán keresztül.

A Windows 10 jelenleg a legnépszerűbb Windows operációs rendszer a piacon, ami a StatCounter tavaly decemberi adatai alapján 67,95%-os részesedéssel bír, míg a Windows 11 esetében ez az érték még csak 16,97%. Úgy tűnik, a vállalatnál változás áll be a Windows 10 licencek értékesítésében, ami igazából várható volt, hiszen a Windows 10 hivatalos terméktámogatásának vége egyre közeledik, és a vállalatnál a jelek szerint azt szeretnék, ha a felhasználók előbb váltanának ingyenesen Windows 11-re, nem várnák meg a 2025. október 14-i dátumot, amikor hivatalosan is véget ér a Windows 10 terméktámogatása, és így frissítési időszaka is.

Galéria megnyitása
A változás csak és kizárólag a Microsoft saját webáruházán keresztül történő értékesítéseket érinti, ám az nem tudható, hogy a viszonteladók számára még mennyi licenc érhető el, az viszont erősen valószínű, hogy a globális licenc-értékesítés nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra. A Windows 10 Home digitális letöltés formájában jelenleg 139 dollárért érhető el a Microsoft webáruházában, míg a Windows 10 Professional változatért 199 dollárt kérnek el, ugyanilyen feltételek mellett.

Az említett operációs rendszerek egyéb forrásokból is beszerezhetőek, még akár DVD formátumban is, de sok helyen licenckulcs formájában is értékesítik őket, és ezek a lehetőségek jó eséllyel a közeljövőben is elérhetőek maradnak. Arról nincs hír, hogy az alternatív forrásból való beszerzésre meddig lesz mód, de remélhetőleg ezzel kapcsolatban is érkezik majd információ.

A Windows 10 hivatalos terméktámogatása még egy ideig elérhető marad, és a Windows 11-re történő ingyenes frissítési opció sem vész el, azaz akik még ki szeretnének tartani a Windows 10 mellett, néhány évig megtehetik – 2025. október 14-e a terméktámogatás megszűnésének tervezett dátuma.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére