A Microsoft a netbook felhasználókon akar keresni?

Bizonyára még sokan emlékeznek a nem is oly régen megjelent hírekre, amelyek arról számoltak be, hogy a Microsoft egy olcsó Windows 7-es változatot is piacra dob, amely a korlátozásoknak köszönhetően egy időben csak három különböző alkalmazás futtatását teszi lehetővé A Bloomberg legfrissebb hírei szerint a Microsoft ezt a változatot egyenesen a netbook piacra szánja még akkor is, ha a kis szerkezetek képesek a teljesértékű Windows 7 futtatására is. No de mi ebben a logika?

A Microsoft a netbook felhasználókon akar keresni?

Bizonyára még sokan emlékeznek a nem is oly régen megjelent hírekre, amelyek arról számoltak be, hogy a Microsoft egy olcsó Windows 7-es változatot is piacra dob majd, amely a korlátozásoknak köszönhetően egy időben csak három különböző alkalmazás futtatását teszi lehetővé A Bloomberg legfrissebb hírei szerint a Microsoft ezt a változatot egyenesen a netbook piacra szánja még akkor is, ha a kis szerkezetek képesek a teljesértékű Windows 7 futtatására is. No de mi ebben a logika?

Nos, van bőven. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Microsoft nem véletlenül tesz korlátozásokat az alap operációsrendszerekbe: a netbook felhasználók esetében azt szeretné elérni a vállalat, hogy a felhasználók a limitet megunva lépjenek feljebb egyet a létrán, és frissítsék rendszerüket egy teljesértékű változatra, amely már mentes a fent említett korlátozástól. Ezzel a lépéssel a vállalat az átlagos eladási árakat kívánja növelni (átlagos eladási árak: az eladott szoftverek által generált bevétel osztva az darabszámmal). A Microsoft egyik illetékese, Chris Liddel - aki egyébként a cég vezető pénzügyi igazgatója - az alábbi nyilatkozatot adta:

"A Windows 7-re úgy tekintünk, mint egy lehetőségre. A vásárlóknak megadjuk a lehetőséget az [alap, limittel ellátott]operációsrendszer frissítésére, ezáltal egy olyan összeghez juthatunk, amelyet normális esetben egy átlag vásárlótól kapnánk."

A Microsoft másik szakembere, Parri Munsell kifejtette a Bloomber kérdésére, hogy a Windows 7 Starter változatáról egy drágább verzióra egyszerű frissíteni a rendszert, ugyanis a szükséges szoftverek már az alap operációsrendszerrel is a konfigurációra települnek, így a váltás mindössze néhány percet vesz igénybe, ami után egy teljesen új verziót kap a vásárló.Úgy tűnik, hogy az MS újragondolja a Windows Anytime Upgrade névre keresztelt kezdeményezését, amelyet korábban egyszer már kínált a Windows Vista felhasználók számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward