A legújabb Microsoft vs Yahoo-epizód: Bővülő Szövetségek

A Microsoft újabban már az amerikai kormánytól is vár segítséget, míg a Yahoo tovább bővítené szövetségét a Google-el - röviden így lehetne összefoglalni az epikus küzdelem legújabb fejezetét.

A legújabb Microsoft vs Yahoo-epizód: Bővülő Szövetségek

A Microsoft újabban már az amerikai kormánytól is vár segítséget, míg a Yahoo tovább bővítené szövetségét a Google-el - röviden így lehetne összefoglalni az epikus küzdelem legújabb fejezetét.

Egy lobbycsoport ugyanis nyilvánosságra hozta azt a tényt, hogy a Microsoft felfogadta őket annak érdekében, hogy amennyire csak lehet, gyorsítsák fel a Yahoo felvásárlásának kormányzati engedélyezését a megfelelő tisztviselők támogatásával és/vagy befolyásolásával. Lényegében tehát, bár a szobor még sehol, a Microsoft már előre megvette a talapzatot, bízva benne, hogy sikerül kirobbantania az olyannyira áhított palotaforradalmat a Yahoo-nál és leváltatnia a jelenlegi vezetést egy olyan újra, amelyik önként és dalolva omlana a karjaikba.

Ez azonban, ha a dolgok a Yahoo tervei szerint alakulnak, mégis nehezebbnek bizonyulhat, mint gondolná Redmond. Ugyanis miután a Yahoo Google AdSense-projektje sikeresnek bizonyult az első eredmények szerint, ezzel egyben megnyílt az út a további, szorosabb együttműködés felé is - bár persze csak kellő óvatossággal, tekintve a Yahoo és a Google piaci státuszát. Ahhoz ugyanis, hogy egy ilyen, tovább bővülő szövetség még mindig megfelelhessen a monopolellenes szabályozásoknak, az együttműködést kénytelenek lesznek csak bizonyos területekre, vagy bizonyos típusú keresésekre korlátozni.

Ha viszont a nehézségek ellenére is sikerre viszik ezt az összefogást, annak további érdekes következményei lehetnek: egyrészt, az AOL beolvasztása is felgyorsulhat és könnyebbé válhat, mivel a Time Warner annál szívesebben megy bele a dologba, minél erősebb a Yahoo. Másrészt pedig, a Microsoft végül mégis az ajánlata - akár jelentősebb - emelésére is kényszerülhet, ha továbbra is fenn kívánja tartani a Yahoo-s "téglái" érdeklődését - annál is inkább, hogy a Yahoo legfrissebb eredményei április 22-ére várhatóak, és van rá esély, hogy ezek kellően jók legyenek ahhoz, hogy legalább ideiglenesen enyhítsék az említett "téglák" fenyegetését a jelenlegi vezetőségre.

Végezetül, arról nem tudni, hogy a Yahoo bérelt-e fel külső segítőket vagy tanácsadókat, azonban az ismeretes, hogy a Google igénybe vette a Franklin Square Group szolgáltatásait, amelyek az "internet-ipar verseny-ügyeiben" lobbyznak a kormánynál - viszont hogy ez részletesebben kifejtve mit jelent, azt már nem árulták el.

A harc tehát nem csitul, mindkét oldal szervezkedik-szövetkezik és gyűjti az erőit a következő - talán végső, talán nem - összecsapáshoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward