A kezdetek óta várt funkciót kapott a Google TV

A kezdetek óta várt funkciót kapott a Google TV

A Google az Android TV alapot felhasználva és továbbfejlesztve megalkotta a Google TV felületet, ami 2020-ban mutatkozott be. Ez nagy sikert aratott, és már egy összeszedett személyes ajánlórendszer is megjelent benne, mely jó hatékonysággal tudott felkínálni olyan tartalmakat, amik valóban illeszkedtek az emberek ízléséhez.

Egy nagyon komoly hiányosságot azonban hagyott a vállalat a Google TV-ben. Nem lehetett benne profilokat létrehozni. Egy ember számára tehát nagyon jó volt, és tényleg remek szórakozást nyújthattak akár azok a tartalmak is, amiket a rendszer ajánlott, de ha egy háztartásban többen alkalmazták, az már összezavarta. Illetve értelemszerűen elrontotta a használati élményt, hiszen össze-vissza kezdett ajánlani dolgokat.

Ha a készülék tulajdonosa beültette a gyerekét a televízió elé néhány órára, akkor a következő alkalommal a Google TV már meséket és gyerekdalokat is elkezdett beszőni az ajánlott tartalmak közé. A keresőóriás annak idején ígéretet tett arra, hogy megoldja majd a több felhasználói fiók kezelését, és ennek most jött el az ideje.

Galéria megnyitása

Egy szerveroldali frissítést követően a Google TV platform már elkezdi felkínálni az embereknek, hogy hozzanak létre a család minden tagjának saját fiókot, hogy a rendszer tényleg hatékonyan tudjon üzemelni minden körülmények között. A visszajelzések szerint elképzelhető, hogy az újítás megjelenítéséhez újra kell majd indítani a készüléket, vagy vissza kell állítani alaphelyzetbe, de ez nem jelent gondot, mert a más meglévő profilhoz kapcsolódó adatok jelentős része úgyis online van tárolva.

Az új profilok felvételét követően már mindenki úgy használhatja majd a Google TV rendszert, hogy tényleg személyes ajánlatokat lát majd kizárólag, akkor is, ha a családban többen vannak. A profilok közötti váltást néhány másodperc lesz megtenni, így a készülék használata előtt mindenki kényelmsen és gyorsan elérheti a saját fiókját.

Az emberek így már családon belül is saját Google-fiókkal használhatják majd, ami abból a szempontból is jó, hogy ha később egy másik Google TV eszközön lépnek be, akkor ott is ugyanúgy élvezhetik majd a tartalmaikat, mint korábban. Az adatok nem fognak elveszni, az ajánló is azonnal tudja majd, hogy mit kell tennie.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap