Shop menü

A HONOR MÁR A MAGIC6-RA HANGOL, SORBAN ÁLLNAK A GYÁRTÓK AZ ÚJ CSÚCS-SNAPDRAGONÉRT

A Honor újabb izgalmas felsőkategóriás szérián dolgozik, amiről már szállingóznak a hírek, a konkurencia is erős lesz, de a cég izgalmas megoldásokkal szolgálhat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Honor már a Magic6-ra hangol, sorban állnak a gyártók az új csúcs-Snapdragonért

A Honor Magic5 széria (képeken) az androidos termékvonalon az egyik legerősebb volt az idei évben, a Magic5 Pro a Pixel 8 Pro érkezéséig a legjobb széles körben elérhető, teljesértékű kamerás mobil volt a DXOMARK mérései szerint. Egyéb szempontból is kiváló készülékről volt szó, és már készül a Honornál az utód.

A Magic6 széria érkezését a vállalat a Snapdragon 8 Gen 3 megjelenésével együtt kezdi el promózni. Hivatalosan megtudhattuk, hogy a következő generációs csúcslapka hajtja majd a Magic6 modelleket. Ennek kapcsán pedig kiemelte a Honor, hogy az újdonság képes lesz helyben futtatni a 7B paraméterrel rendelkező nagy nyelvi modellt. Nem lett megnevezve a nyelvi modell, de jó eséllyel a Meta által biztosított Llama 2 egyik variánsáról van szó.

A Honor a Qualcomm kiemelt partnere, és több olyan fejlesztése is van a cégnek, ami a szoros együttműködés révén jöhetett létre. Ilyen a korábban bejelentett MagicRing is, ami a különböző eszközök közötti együttműködést teszi lehetővé. De ennél érdekesebb lesz az, hogy a Magic6 már elhozza a mesterséges intelligenciát az okostelefonokra, méghozzá biztonságos keretek között. A vállalat arról beszél, hogy ez a rendszer nemcsak, hogy mindenhol gond nélkül elérhető és megbízható lesz, hanem még hatékonyabb is.

Galéria megnyitása

Mivel a megszokottól eltérő módon működik majd, sokkal személyesebb válaszokat lesz képes biztosítani, a saját preferenciákhoz igazodhat. A fejlesztések során a teljesítmény, a hatékonyság és az adatvédelem volt a középpontban. A Snapdragon 8 Gen 3 rendszerchip úgy fogja a 7B paraméteres nagy nyelvi modellt mozgatni, hogy az üzemidőre sem lesz különösebben rossz hatása. Az AI Engine nagyon komplex módon működik, és a Qualcomm már évek óta optimalizálja ezt, így most a teljesen új felhasználói, fejlesztői igényekhez is azonnal igazodni képes.

A Honor elmondta, hogy a saját asszisztense, ami a YOYO névre hallgat, képes lesz egyebek mellett arra is, hogy a mobilon tárolt képeket videókká alakítsa, ezeket összefűzi, hogy az emlékek új módon elevenedhessenek meg. Persze minden videót egyénileg lehet szerkeszteni, hogy ezáltal valóban egyedi tartalmak szülessenek, amik a felhasználók igényét, elvárását tökéletesen kielégítik.

Már azt is tudni lehet, hogy jön a Magic6-tal a Magic Capsule, ez pedig egy olyan fejlesztés lesz ugyancsak a Honor és a Qualcomm együttműködésében, ami a szemkövetését fogja kihasználni többféle módon. Ezáltal kombinált módon lehet majd interakcióba lépni az okostelefonokkal. A Snapdragon Seamles fejlesztést is kihasználja, hogy az eszközök közötti összekapcsolódást is gördülékenyebbé tegye.

A kijelzőn megjelenő értesítéseknél a készülék képes lesz azt érzékelni, hogy a felhasználó hosszú ideig rajta tartja a szemét, illetve oda irányítja a figyelmét a fejét is minimálisan mozdítva, és erre reagálva megnyithatja azokat. Így nem kell egy fontos értesítés miatt azonnal a nagy képernyő tetejéhez nyúlni, hanem elegendő lesz csak oda tekinteni. A Magic6 erre reagálva azonnal megnyithatja például a térképet, ha az ember az éppen érte érkező taxit várja.

A Honor mellett más gyártók is elkezdtek már arról beszélni, hogy a Snapdragon 8 Gen 3 rendszerchipet fogják használni, és a konkurenseknél is előkerült, hogy készülnek különböző MI-vel kapcsolatos újításokkal. Szóval ebből a szempontból egészen biztos, hogy érdekes szoftveres újítások jönnek a következő hónapokban. A Galaxy S24 széria kapcsán is voltak már MI fejlesztésekről pletykák, valószínűleg kisebb lavina jön ezekből elsősorban jövőre.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére