A hónap játéka - 2010. október

Ahogy az várható volt, októberben beindult a dömping, de főleg az akciójátékokat kedvelők örülhettek.

A hónap játéka - 2010. október

A hónap játéka - 2010. október

Megjelent minden fontos cikkünk az októberi játékokról és lassan a novembernek is vége, úgyhogy ideje megejteni a Hónap Játéka szavazást, hogy utána teret adhassunk olyan játékoknak, mint az új NFS, a GT5 vagy az Assassin’s Creed: Brotherhood. Az biztos, hogy egy rossz szavunk sem lehet, hiszen ahogy az várható volt, az októberi felhozatal igen erősre sikerült. Pont ezért most nem is kezdenénk el már a bevezetőben kiemelni játékokat, mert túl sokat kéne, lássuk a platformokat!

PC

PC-re megérkezett a Lost Planet 2, feltuningolva némi DX11-es kóddal, és a FIFA 11 is végre megkapta az oly régóta áhított új grafikus motort, de ettől még egyikük sem távozhatott tőlünk Hónap Játéka plecsnivel, mert elhappolta előlük az Obsidian játéka.

Bár a Fallout: New Vegas olyan mint egy óriási kiegészítő, de annak példaértékű. A frakciók visszahozása jót tett a Falloutnak, és ha mindent fel akarunk fedezni, akkor bizony könnyen 100 óra fölé ugorhat a New Vegas előtt töltött idő. PC-n ráadásul már a modderek is nekiestek, úgyhogy ezernyi kis apróságot tölthetünk le hozzá, mindenki találhat magának valamit a felhozatalban, érdemes körülnézni.

[vote id="69" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[bold]PlayStation 3

[/bold]

Konzolokon az akciójáték felhozatal volt brutálisan erős: Castlevania – Lords of Shadow, Enslaved, Vanquish, szívünk szerint mindháromnak adnánk valami díjat. Mivel ezt most nem lehet, ezért némi vita és érvelés után PS3-on az a játék nyert, melynek fejlesztői még a platform exkluzív Heavenly Sword-dal futottak be.

Semmi sem lehet tökéletes persze, az Enslaved sem az, de több szempontból is kiemelkedőre sikerült. A Ninja Theory művészei kitettek magukért, a természet által visszahódított amerika lenyűgözően néz ki, és a Heavenly Swordos tapasztalatok után a Ninja Theory most igazán komoly feladatot osztott Andy Serkisre. Anno ő volt Bohan király, most a főszereplő eljátszása mellett írói és rendezői feladatokat is kapott. Azt kell mondjuk nem volt ez rossz döntés, mert a filmes tapasztalatai sokat segítettek a megfelelő atmoszféra megteremtésében.

[vote id="70" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

Xboxon volt egy erős exkluzív cím is, amit régóta vártunk, a Fable III, ami előbb-utóbb majd kiköt PC-n is. Lehet, hogy nekünk voltak túl magas elvárásaink, de szerintünk a játék nem volt képes elrugaszkodni elődeitől, így csak szimplán egy jó játék lett. Éppen azért Xboxon is az akciójáték trióból került ki a győztes.

A Vanquish attól a pillanattól kezdve, ahogy beindul az akció egy igazi adrenalin bombává változik. A gyors játékmenet nem igazán ad lehetőséget üresjáratokra, a darálás egy pillanatra sem áll meg. Persze ez van, akit fáraszt, de mi úgy voltunk vele, hogy ilyen pergős akciójátékból rég láttunk minőségi darabot, így szerettük volna értékelni.

[vote id="71" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Zanzásítva ez volt az október, ha valaki kimaradt volna valamiből, a lenti link-listából pótolhatja. Szerencsére a következő szavazás sem lesz piskóta, hiszen a novemberi felhozatalban a bevezetőben említett játékokon kívül olyan címek szerepelnek, mint a Call of Duty: Black Ops, a Splatterhouse vagy a Majin.

Kapcsolódó cikkek:

Arcania - Gothic 4

Castlevania - Lords of Shadow

EA Sports MMA

Enslaved

Fable 3

Fallout: New Vegas

FIFA 11

Front Mission Evolved

Lionheart

Lost Planet 2

Medal of Honor

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2

PES 2011

Shaun White Skateboarding

Star Wars: The Force Unleashed 2

Vanquish

WRC: FIA World Rally Championship

WWE SmackDown vs. Raw 2011

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward