Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Shaun White Skateboarding - Deszkás élet


„A képzelet az ellenséged. A színek elvakítanak. Légy átlagos. Dolgozz. Adózz. Hordj öltönyt. Élj biztonságban. A minisztérium melletted áll. Válaszd a sikert.” Agymosott emberek ezrei róják a város utcáit, munkába sietnek, túlóráznak, bevásárolnak, és hazamennek. A minisztérium szabályozza az életük minden pillanatát, meghatározzák, hogy mit szabad, és mit tilos csinálniuk, aki pedig ellenszegül a rendszernek, azt börtönbe vetik, megbüntetik. Ez nem mese, nem egy kitalált világ, de nem is valami sötét, távoli jövőkép, ez a jelen, amiben mindannyian élünk, csak nem veszed észre. Egyetemre jársz, jó állásról álmodozol, hitelt veszel fel tandíjra, autóra, lakásra, nagyképernyős tévére; a vásárlás boldoggá tesz, fogyasztasz, herdálsz, adózol, ugyanabban a mókuskerékben élsz, mint bárki más. Ideje ezen változtatni.

Az egész világ egy játszótér
Az egész világ egy játszótér

Mélyenszántó szociológiai gondolatokat penget a Shaun White Skateboarding, olyan dolgok ezek, melyek egyszer minden ember fejében megfordulnak. Minek dolgozunk? Mire való a pénz? Miért kell engedelmeskedni? Miért nem csinálhatjuk azt, ami igazán boldoggá tesz minket? A lázadó fiatal ott lappang mindenkiben, a játék pedig elkalauzol egy városba, ahol már régen járt gördeszka. A dolgos hétköznapok befeketítették az egészet, színtelen és sötét világ ez, az utcákat viszont újra feltölthetünk élettel. Ehhez nem is kell mást tennünk, mint megmutatni az igazi énünket, félredobni a matekkönyvet, levetni minden kötelességet és nyakunkba akasztott terhet, gördeszkázni kifulladásig, és a világba kiáltani, hogy itt vagyunk, létezünk, mi vagyunk azok, akik elhozzák a változást, a szabadságot, melyre mindenki vágyott!

Deszkás élet. Így szeretem.
Deszkás élet. Így szeretem.

A történet egy karakterkészítővel indul. Megadhatjuk, hogy férfi, vagy női főszereplőt látnánk-e szívesebben a képernyőn, majd jön az arc, a hajviselet, a ruházat, a nadrág és a lábunkat díszítő cipő kiválasztása. Ha sikerült hősünkre ráhúzni a nekünk megfelelő külsőt, akkor nincs is más hátra, kezdődhet a nagy kaland. Letartóztatják barátunkat, és példaképünket, a legendás Shaun White-ot, aki börtönbe vonulásakor nekünk ajándékozza a gördeszkáját, azzal az üzenettel, hogy „fejezzük be, amit elkezdett”. Ezt követően egy rejtélyes, középkorú, idegen férfi vesz minket szárnyai alá, bemutatja nekünk a politikai elnyomás alatt álló, boldogságát elvesztett, lélektelen várost, a bemelegítés után pedig hamar utcára kerülünk, és belevethetjük magunkat a deszkás élet izgalmaiba.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2010. 11. 02. 22:10
  Ubisoft,PC,deszka....hmm...nem is hangzik rosszul
 • 4.
  2010. 11. 02. 20:27
  Tényleg jó volna már pc-re is egy új deszkás játék, remélem kijön.
 • 3.
  2010. 11. 02. 12:20
  Nemcsak lesz hanem van Amúgy elnézve a fogadtatását a cuccnak szvsz elég kemény ezt a "jó deszkás játékok" közé sorolni...
 • 2.
  2010. 11. 02. 11:35
  Én is nagyon remélem hogy lesz pc-n!!!
 • 1.
  2010. 11. 02. 09:14
  Csak nem PC-t látok a platformoknál? Az összes jó deszkás játék csak konzolra van, talán végre PC is bekerül?