Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Enslaved – Odyssey to the West

 • Dátum | 2010.11.13 15:13
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Ugorjunk 150 évet az időben: az emberiséget utolérte a végzete és igazolta, hogy az önpusztítás a vérében van. Mindenhol a múlt háborúinak a nyomai láthatóak, a látkép egyszerre lehangoló, félelmetes és ámulatba ejtő. A civilizáció megszűnt létezni, de az emberiség által felhúzott építmények maradványai máig hirdetik egy szebb kor dicsőségét. A kihalt városok felett visszavette az uralmat a természet, mindenhonnan növények kandikálnak ki, elég ha csak egy kis táptalajt találnak maguknak. A már-már békés tájat csak egyvalami árnyékolja be; a távolból léptek hallatszanak, fém csattan a kőhöz, egy súlyos szerkezet motorja visít a terheléstől. Nem atomrakéták végeztek velünk, ahogy azt olyan sokan előre vizionálták, fajunk ennél sokkal kreatívabb volt, a hadviselést inkább robotokra bízta. Robotokra, amiket egyetlen célra, harcolni teremtettek, és amikor a háború véget ért… senki sem szólt nekik. Máig köröznek a pusztaságban, vagy várják készenléti üzemmódban, hogy valaki a közelükbe érjen, és ha ez megtörténik, felébrednek, hogy befejezzék, amit elkezdtek.

New York, New York...
New York, New York...

Az Enslaved világa tehát szépsége ellenére is elég könyörtelen. Kezdéskor rögtön egy rabszolgaszállító hajón találjuk magunkat az egyik főszereplő, Monkey bőrében. A kicsi, tojás alakú cellában épphogy csak elfér, nem is túl boldog jelenlegi helyzetében, de innen legalább közelről nézheti végig ahogy az egyik utas szökni készül és beindít egy láncreakciót a gépen, ami szép lassan felemészti a repülő szerkezetet. A robbanásoknak hála mi is kiszabadulunk, de ez egy olyan gépen ami alig képes már megmaradni a levegőben még nem ad okot az örömtáncra. Egy küzdelmekkel teli rohanás után azért Monkey eljut a mentőkapszulákig, ahol azonban nem éppen a várt módon menekül meg… Óriási fejfájással ébred, tele zúzódásokkal és meglátja az előtte gubbasztó Trip-et, aki elmondja neki, hogy a fejfájása a fejére rakott rabszolga fejpánttól van. Monkey úgy reagál, ahogy bármelyikünk tenné, kilátásba helyez egy fejletépést Trip-nek, ha nem szedi le azonnal a pántot. Hamar rájön azonban, hogy nem tehet semmit, így kénytelen végighallgatni Trip ajánlatát: a nő egyedül képtelen lenne hazajutni a veszélyes pusztában, szüksége van Monkey-ra, hogy elkísérje a háromszáz mérföldre lévő otthonába. Ha nem teszi meg amit kér, a fejpánt fájdalmat okoz, ha bármilyen okból leáll Trip szíve, Monkey is meghal. Kemény helyzet, és hősünk belátja, hogy más választása nem lévén jobb, ha rögtön el is indulnak.

A történet a fejlesztők elmondása szerint nagyon sok ihletet merített a Kínában alapműnek számító Nyugati utazás, avagy a Majomkirály történetéből. Aki olvasta a könyvet, annak már az előző bekezdésből lejöhet, hogy hol kezdődnek a közös pontok, ahogy pedig megismerjük a karaktereket egyre több utalást találunk majd az eredeti történetre. A szereplők egyébként nagyon jól kiegészítik egymást. Monkey erős, agilis, gyors és jól bánik fő fegyverével, egy energiabottal, míg Tripnek esélye sincs a robotokkal szemben, ám technológiai ismeretei olyan előnyöket jelentenek, ami nélkül sok helyzetet nem tudna megoldani a páros.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2010. 11. 15. 17:45
  Én is sajnálom,hogy nincs PC-re,de van nekünk másunk ami viszont nincs konzolra
 • 10.
  2010. 11. 15. 11:40
  tomi017: Nem kéne elnyomni a videókat
 • 9.
  2010. 11. 14. 00:08
  A "PRO" utolsó három pontja az, ami nálam egy játékot meghatároz, szóval ez tuti 90 plusszos lesz számomra is.


  Sajnos én csak holnap tudok belekezdeni, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy piszkosul jól fogok szórakozni.
 • 8.
  2010. 11. 13. 20:11
  Tomi017. Azt mutasd már meg, hogy ki szőrös.
 • 7.
  2010. 11. 13. 19:40
  Nekem szeméyszerint nagyon nem jött be. Az egész arról szól hogy egy szőrös majomember bottal robotokat ver.
 • 6.
  2010. 11. 13. 18:55
  Jajj, úgy utálom ha látok egy jó kis játékot és pcn nem lehet tolni...
 • 5.
  2010. 11. 13. 18:35
  Eszméletlen hangulatosnak néz ki, ilyenkor sajnálom, hogy nincs konzolom.
 • 4.
  2010. 11. 13. 18:24
  Van grafja na.
 • 3.
  2010. 11. 13. 17:28
  Soha többet nem dőlök be demóknak. Szerintem távolról sem lett olyan nagyon ütős, teljese árat meg aztán végképp nem ér ez a szűk kilenc óra, újrajátszási érték meg kb 0. Nálam 60% körül mozog...
 • 2.
  2010. 11. 13. 17:02
  Nekem is nagyon tetszett.Pacmannal egyetértek megérdemelné a 90%-ot.
 • 1.
  2010. 11. 13. 15:41
  Pár napja játszottam végig, és hát szerintem korrekt játék lett. Szerintem minden téren hozza azt amit elvár tőle az ember.

  1 negatívum volt nálam. Néha idióta kamerakezelés. De ez csak pár alkalommal, és nem volt vészes, csak kicsit kizökkent.