Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

SW: The Force Unleashed 2 – A klón támadása

 • Dátum | 2010.11.07 12:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

A Star Wars rajongók bizonyára emlékeznek a 2008-as The Force Unleashed körüli felhajtásra. A LucasArts-nál az egekig magasztalták a játékmenetet, és a programban szereplő új technológiákat, de a végeredmény csak egy közepes, irányítási problémákkal küzdő játék lett, melynek igazából a történetet jelentette a csúcspontját. A PC-s közösség ráadásul meglehetősen későn kapta kézhez a programot, mivel a fejlesztők azon az állásponton voltak, hogy csak egy csúcsszámítógépen lehetne élvezhetően játszani a Force Unleashedet. Érdekes módon azért kis idő elteltével mégis elkészült a portolás, ráadásul csodák csodájára egy közepes PC is futtatni tudta a programot. Ráadásul úgy tűnik elég jól fogyhatott a játék, mivel hamar nekiálltak a második rész fejlesztésének, és itt már azonos megjelenési időponttal terveztek. Az ígéretek természetesen ezúttal sem maradtak el, lássuk ezúttal sikerült-e betartani őket.

Hősünk mindig is azt vallotta, hogy nem a méret a lényeg
Hősünk mindig is azt vallotta, hogy nem a méret a lényeg

A feltámadó tanítvány

Az egyik legnagyobb kérdés, ami vélhetően több játékosban is felmerül, hogy miként is lehetett folytatni az első rész történetét, hiszen ahhoz egy tökéletesen lezárt sztorit írtak a fejlesztők (legalábbis ami a „hivatalos”, jó oldal befejezését illeti). Starkiller a végső csatában feláldozta magát, és ezzel akaratlanul is hozzájárult a felkelők szövetségének megerősödéséhez. A fejlesztők nagyon „furmányos” módon oldották meg a kérdést, hiszen ahogy az intro videóból kiderül, Darth Vader klónozta korábbi tanítványát, így Starkiller ismét él és virul, ráadásul birtokában van korábbi emlékeinek is. Ez utóbbi nem túl jó hír Vader számára, hiszen a klón ellene fordul, majd elszökik, hogy megkeresse barátnőjét, az első részből megismert Juno Eclipse-t. Jól olvastátok, a TFU rettenthetetlen harcosa, aki jedikre vadászott, és útjára indította a felkelést, ezúttal egész végig egy nő után rohangál, miközben körülötte az ellenállók vívják elkeseredett harcukat a Birodalom ellen. Azt hiszem ennyiből is kiderül, hogy a játék története eléggé gyengére sikeredett, és sajnos ezen a szereplők sem segítenek. A legszembetűnőbb talán Kota generális viselkedése, akit az első részben bölcs, tiszteletreméltó jedi mesterként ismertünk meg, a TFU 2-ben viszont egy izgága, parancsokat ugató figuraként láthatjuk viszont. Vader természetesen nem maradhatott ki a játékból, de vele sajnos ki is fújt az emlékezetes karakterek névsora. Persze összefutunk Yodával és Boba Fett-tel is, de ők körülbelül 1-1 percig tűnnek csak fel a játékban, és semmi szerepük sincs azon túl, hogy láthatjuk őket az átvezető videókban. Olyan érzése van az embernek, mintha a fejlesztők csak azért rakták volna bele őket, hogy elmondhassák: „na, ez is megvolt”.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 37.
  2010. 12. 02. 19:58
  Szerintem jó kis game. Nekem tetszett.
 • 36.
  2010. 11. 17. 17:54
  Nekem nagyon bejött a játék, a grafika nagyon jól futott az én gépemen is hd4850 720p-ben minden max-ra téve - de most igazán a pályák precíz kidolgozottsága szúrt szemet. Vagy a textúrákat rakták ki igényesen, vagy a fényekkel bántak jól, esetleg az AA lett nagyon tuti - nem tudom de igazából most éreztem úgy először hogy ez tényleg olyan szintű grafika mint amit anno egy renderelt 3d grafika címen láttunk csak (lerombolható arany szobrok stb. ).

  A másik ami viszont jópofa húzás volt, hogy volt olyan ellenfél amire az erő trükkök voltak hatástalanok, a másikon pedig a fénykarddal nem találtunk fogást - aztán amikor a két típus vegyesen rontott ránk a csata hevében kellett váltogatnunk hogy épp milyen módszerrel súlytsunk le (vagy később eleve villámmal kombinált fénykardozás).


  Viszont rövid volt. Vader meg olyan gyatra repertoárral harcolt, hogy egy sprite démon is helyettesíthette volna a doomból.

  De legalább volt kétféle vége.
 • 35.
  2010. 11. 17. 17:40
  Érdekes módon ez a játék és az első része is nálam valamiért tetű lassú, grafikai beállításoktól teljesen függetlenül. Átvezető videók kb 2fps-el mennek és a játék se sokkal gyorsabb. Néha viszont képes normál tempóban menni csak tudnám mitől
 • 34.
  2010. 11. 16. 09:12
  Jóval játszhatóbb és futtathatóbb mint az igénytelenség netovábbjának számító első rész(PC-s változat). Viszont a sztori elég gyenge, és a játékmenet is eléggé unalmas.
 • 33.
  2010. 11. 09. 18:59
  @ Tirexi
  Nem megbántásból kérdeztem,csak érdekelt a dolog .
 • 32.
  2010. 11. 09. 18:07
  Javítás: "50e Ft-ot"
 • 31.
  2010. 11. 09. 16:12
  lackoo1111:
  Ha lenne rá pénzem simán megvenném de sajnos én nem vagyok a felső tízezer tagja.
  Így kénytelen vagyok az egyszerűbb megoldáshoz folyamodni.

  De csak hogy elmondjam:
  Volt nem egy olyan game amit megvettem CSAK AZÉRT mert előtte ki tudtam próbálni és lehet nem tettem volna ha nincs egy "teszt" verzióm.
  De volt rá példa hogy 50Ft-ot hagytam ott a Media Markt-ban és csak játékokat vettem.
  Na erre varrjál gombot...
 • 30.
  2010. 11. 08. 11:30
  Elvoltam vele, de gyorsan le is törlöm mert csak a helyet foglalja...
  Am meg ez jó ötlet, hogy pontozás helyett inkább egy árat írni oda
  Én azért adnék érte egy 3000-et hisz egy ideig leköti az embert.
  Amúgy a teszt az korrekt.
 • 29.
  2010. 11. 08. 10:41
  Komolyan, lassan nem azt kellene feltűntetni, hogy szerintünk milyen pontszámot ér el a játék... Lehet azt kellene kiírni, hogy mennyit ér:

  Star Wars The Force Unleashed 2 : 2500Ft
  köszönjük
 • 28.
  2010. 11. 08. 10:40
  Én személy szerint élveztem. A látvány tetszetős volt, a hangulata is ott volt, a története mondjuk rövidebb és gyengébb, mint az elsőnek, de az irányítása sokkal jobb. Csak nagyon rövid, sajnos.
 • 27.
  2010. 11. 08. 10:12
  hát én Outcast-ot toltam pár évig multiban, és a harcrendszere jobb mint az academy-é, pont a kombókból kifolyólag, az Academy már ennek egy egyszerűsített változata volt, viszont szerencsére ennek ellenére meghagyták, hogy az ütéseket irányítani lehessen, vágni balra, jobbra, egyenesen, erőből vagy csak "söpörve", nagyon komoly kardpárbalyok voltak

  Ehhez képest SWTFU1-2, az egy hack & slash, 0-ra egyszerűsített valami. ha egy Jedi Knight 4-t csínáltak volna ezzel a grafóval, szerintem akkor a megjelenéstől kezdve azzal zúznám multiban is a haverokkal...

  Amúgy volt szerencsém kipróbálni még az SWTFU1-t Wii-n, igaz, hogy a grafika úgy egyáltalán nem szép, viszont hiába a Wii távirányító adta lehetőségek, egyáltalán nem úgy mozog a kard, ahogy a távirányító, csak a megszokott ütéseket hozza be rá, pedig hát az igazán eszméletlen az az lenne, ha tényleg úgy lehetne kardozni, mintha a Wii távirányítója lenne a fénykard markolata.
 • 26.
  2010. 11. 08. 08:55
  Melkor, szerintem az Outcastnak "csak" a története és a karakterei voltak jobbak, a harcrendszer és a multi jobb volt az Academy-ben. De nem csak azért mert lehetett 2 karddal harcolni, hanem mert a kombórendszer is jobban ki volt dolgozva. Ettől függetlenül szerintem is az Outcast a jobb a kettő közül.
 • 25.
  2010. 11. 07. 22:33
  *off*
  @ Tirexi
  Te minden a videóidban bemutatott játékot megveszel?
 • 24.
  2010. 11. 07. 22:25
  "A Jedi Academy-t semmi nem tudja kenterbe verni."

  Jedi outcast kenterbe verte, de csúnyán szerintem. Az Academy csak annak egy leegyszerűsített, könnyített verziója volt(amiben elvakítottak jó sok embert azzal, hogy fúú, lehet két karddal tolni...)
 • 23.
  2010. 11. 07. 21:56
  Gyorsabb oldalakon már akár egy héttel ezelőtt is olvashattál róla. Az meg gondolom eszedbe sem jut, hogy a tesztoldalak előbb kapnak példányokat és ezekből születnek meg a warezverziók, amire - újfent nyilvánosságra hozva kimagasló értelmi szintedet - próbáltál utalni...
 • 22.
  2010. 11. 07. 21:48
  Nem volt kicsi "korai" ez a teszt?
 • 21.
  2010. 11. 07. 21:35
  10 ropiért ez tényleg nevetséges...
 • 20.
  2010. 11. 07. 19:37
  <szerk.: ejnye, ilyet ne - Svindler>
 • 19.
  2010. 11. 07. 18:17
  A Jedi Academy-t semmi nem tudja kenterbe verni. Nekem az A Star Wars játék.. hiába 7 éves játék..
 • 18.
  2010. 11. 07. 17:29
  Sziasztok!
  Elkeseredve olvasom a többnyire negatív kritikákat, fórum hozzászólásokat.
  Tipikus "easy" játékos vagyok, akinek sem érzéke, sem ideje nincs a játékokhoz.
  Ez a rész viszont nagyon megfogott!
  Élvezettel játszottam végig és mérges lettem mikor vége lett.
  Sikerélményekkel lettem gazdagabb, hogy: "jé ez nekem is megy, meg tudom csinálni"!
  Miután másodszor játszottam végig (ugyanolyan élvezettel), nekikezdtem (újra) az első résznek.
  Nekem remek kikapcsolódás volt és alig várom a harmadik részt!
 • 17.
  2010. 11. 07. 17:24
  Én Yoda-án nevettem nagyon... eszméletlenül laza, ahogy piszkálja a követ a botjával mint egy kisgyerek de mégis sugárzik belőle a tudás, nagyon eltalálták na.
  "Do you guard this place?"
  HMMMHHMMMMM "No. Only a watcher am I now."
 • 16.
  2010. 11. 07. 16:09
  Szerintem nincs ezzel a résszel semmi gond,azt leszámitva,hogy nagyon rövid!Elég volt hozzá egy este és már végig is vittem!
 • 15.
  2010. 11. 07. 16:05
  Menthix igen, ezt mondjuk énis kihagytam. Unleasheden a kivégzéseket szinte nem lehet megcsinálni, írta mindig a space-t, de én inkább kaszaboltam tovább. Olyan gyorsan kell, vagy nemtom, hogy nekem sose engedte azt.
 • 14.
  2010. 11. 07. 15:22
  <javítva>

  Egyébként nagyon jó cikk, teljes mértékben egyetértek vele.
  Amiről még nem szól, hogy ezek a flashelős kivégzések, ahogy a cikkíró nevezi quick-time eventek. Easy-n és normal-on még meg-meg lehet őket csinálni, de hardon (unleashed módban meg sem próbáltam.) egyszerüen lehetetlen, hogy valamit elsőre sikeresen kivégezzen az ember, hacsak nem tudja előre mit kell nyomni. Mondom én ezt egy 23"-os monitor előtt ülve (1080p).
  tibszi, te egy tipikusan elfogult játékos vagy. Látvány nem egyenlő a grafikával.
  Republic Commando 2 valóban egy jó project lenne.
 • 13.
  2010. 11. 07. 14:24
  Ez olyan játék volt, hogy mire belejössz kijátszottad.
 • 12.
  2010. 11. 07. 14:24
  Szerintem sokkal jobb mint az első rész. Én 70%-nál többet adtam volna személy szerint, de ez más dolog. Bár el nem olvastam, csak a képeket néztem (LOL) nekem tetszett a játék és csak egy buggal találkoztam, az is az én hibám volt, hogy ugráltam a liftben mint az állat és Dasholtam egyszerre. A Vader harcot én is utáltam, unalmas volt stb.
 • 11.
  2010. 11. 07. 14:04
  "Viszont ha azt nézzük, hogy egy MOH/James Bond és még sorolhatnám se sokkal több játékidővel bír."

  Igen, de azért ne fogadjuk már el, hogy az a mai trend, hogy ilyen rövid játékokat készítenek. Az 5-6 óra játékidő továbbra is hatalmas negatívum szvsz(pláne, hogy ebben multi sincs).


  U.i.: Republic Commando 2-t és Battlefront 3-t a népnek!
 • 10.
  2010. 11. 07. 14:04
  Nem, hanem egyszerűen a játékkiadóknál nemtom, ez lett a divat? Szinte megnézitek, a mostani játékonál a játékidő egyenlő a nullával. Mindenki a multit erőltet, amit meg lehet érteni, mert abból van pénz. A gyerek azért veszi meg, hogy más, a világ részén akárkivel játszon és ne géppel. De ilyennél, ahol nincs multi, illett volna minimum még vagy 2 pályát beletenni, nem többet és már is van plusz 2 óra játékélmény. Csak úgy voltak vele, jóvanez a népnek, adjuk kifele, mert ígyis sok volt az eddigi költségek, hozzuk vissza. Pedig mibe lett volna kettő pályát csinálni, mitttomén 10 jó szakembernek, plsu 1 hónap? Nem több.
 • 9.
  2010. 11. 07. 14:01
  Én nagyot csalódtam ebben a játékban. Rövid, mégis repetitív, szinte semmi újdonság, szerintem a célzás sem lett annyival jobb (PC), a boss-harcok túl hosszúak és unalmasak (az utolsó pedig egy szvsz rossz vicc), kevés ellenféltípus van, és ami a legrosszabb, még a története sem az igazi. Az első résznek is voltak hibái, mégis sokkal jobban élveztem, és a sztori is nagyon rendben volt. Már a Starkiller-klónozós nyitásnál elment a kedvem, és a vége is lapos. Szerintem jobban jártak volna, ha az első rész sötét oldalas (nem kanonikus) befejezését folytatják, mint a DLC-kben.

  Összességében nem mondom, hogy a játék nagyon rossz, de ha valaki ilyesmi játékot keres inkább válassza az elsőt. Az árát pedig nagyon nem éri meg.

  OFF: Miért nem lehet egy Republic Commando folytatást csinálni??
 • 8.
  2010. 11. 07. 13:57
  Értékeléshez annyit, hogy a látvány simán eléri a 8-9-et, a hangzás pedig a 8-at, a többivel egyet értek.
  Azzal viszont nem, hogy sima kaszabolás lenne ez a játék, mert már az első rész is azon múlt, hogyan használod az erőket és a kardot.
  A történet gyenge és ebből a szempontból az első rész jobb volt.
  Az Endoros pálya pedig benne a játékba, vagy legalábbis egy része, gondolom DLC-ként lesz majd kiadva.
  Nekem ez a játék nagyon tetszett, de rövid és ez a legnagyobb baja.
  Viszont ha azt nézzük, hogy egy MOH/James Bond és még sorolhatnám se sokkal több játékidővel bír.
 • 7.
  2010. 11. 07. 13:53
  atyaúristen!!!!! Ezennel kijelenthetjük hogy az év eszméletlenül alulértékelt játéka ez lett. Látvány 7???????????? A tesztelő hol tartja a szemét? Mikor megláttam a grafikáját majdnem magam alá csináltam. Ennek az egész játéknak nem a történet a lényege, mivel az egész star wars már egy lerágott csont, milyen történetet akartok még ebből? Itt pont az a lényeg, hogy darálj szét mindenkit a képességekkel. Hibái persze vannak, amit Heroes27 említett, hogy Vader elleni harc vicc, nah ez bizony igaz. Reméljük next time jobb lesz.
 • 6.
  2010. 11. 07. 13:49
  jedi knight széria nekem is jobban bejött, ott a vívást lehetett jól irányítani így nem csak kaszabolásból állt a harc.
 • 5.
  2010. 11. 07. 13:39
  Az a baj, azóta még 2X végigvittem, Hardon, meg Unleasheden, és rá kellett jönnöm, hogy ami ide le van írva, maximálisan igaz. Én ezeket tudtam is, de amikor azt írtam, pont játszottam vele, és kb fél óra játék után alkottam azt a véleményt. Ettől függetlenül imádom az SW-t, és történetét, ezzel sincs semmi bajom. És igen, tíz ezer darab magyar ezresért, ez sajnos roppant kevés lett. Jah és Melkor, ami az egyik legidegesítőbb része, a Vader elleni harc. Az valami olyan, mintha 1999-ben lett olna csinálva kb. Annyira buta, lassú, kb csak te mozogsz, Vader meg max űt egyet és eldobja a kardját és kész. Nulla.
 • 4.
  2010. 11. 07. 13:35
  Heroes27: nem rég még azt írtad, hogy az év játéka Azóta látom sikerült kiszeretni belőle.
 • 3.
  2010. 11. 07. 13:30
  Na végre, hogy elkészült, már szólni akartam SV-nek megírom én, ha nem írja meg senki, de dragon megtette Szinte egyet kell vele értsek, de a pontozásban az egyik elemére viszont nem. A látványra adtam volna simán egy 8-ast, mert azért szép a játék nagyon, ma ha már a zene is megkapta. A többi ok. Remélem valami DLC-t adnak ki hozzá, pl az Endor küldetést, vagy ilyesmit, mert az ügye kimaradt. Ettől függetlenűl tényleg 70%-ér.
 • 2.
  2010. 11. 07. 13:30
  Szerintem az első része jobban sikerült.

  Nagyon jó kritika, szinte az összes problémát leírta a játékkal kapcsolatban, amit én is észrevettem(meg az akit nem vakított el az, hogy hú de jól lehet zúzni)
 • 1.
  2010. 11. 07. 13:14
  azért jobb volt mint az anno agyonhájpolt első rész, de pénzt még így sem adnék érte, pedig eléggé szeretem a star wars univerzumát.