A hónap játéka - 2010. november

Már csak a november maradt hátra az idei Hónap Játéka szavazásokból, a következő forduló már az Év Játéka címért megy.

A hónap játéka - 2010. november

A hónap játéka - 2010. november

Nem panaszkodhatunk, október után novemberben is jött pár igen nívós játék, a legnagyobb kiadók a hónap folyamán adták ki azon játékaikat, amiktől a legtöbbet várták. Az Activision a Black Ops-ot dobta piacra, az EA az új NFS-sel dobbantott, a Sony-tól végre kézhez kaphattuk az oly régóta várt Gran Turismo 5-öt, az Ubisoft pedig megörvendeztetett minket egy új Assassin’s Creed-del. Bár adósak vagyunk még egy-két cikkel a novemberi kínálatból (pl. Majin), szerettük volna még karácsony előtt kiírni a szavazást, mert január elején már egész 2010-et tekintjük át, hogy kioszthassuk az Év Játéka díjakat. Addig azonban még van hátra pár hét és némi ünneplés, most lássuk, hogy kik nyertek novemberben.

PC

A fent felsorolt négy játék talán a hónap négy legjobb játéka is egyben, így nem csoda, hogy közülük kerültek ki a győztesek. PC-re csak a CoD és az NFS jelent meg, és úgy gondoljuk, hogy ennek a platformnak jobban fekszik az előbbi stílusa.

Főleg ez miatt adtuk a Black Ops-nak a plecsnit, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy maradéktalanul elégedettek vagyunk vele. Akárcsak az NFS PC-s portja, a Black Ops sem volt tökéletes, szükség volt néhány patchre, hogy rendesen játszható állapotba hozzák, de legalább nem hagytak ki belőle olyan alapvető dolgokat, mint az élsimítás. Leszámítva a hibákat a multi még mindig óriási élmény, és most a single player is kifejezetten élvezetes lett, amiért jár egy kövér piros pont a Treyarch-nak. A játékmenet maradt ezerszázalékosan CoD-os, amin jó lenne már változtatni, de a történet elviszi a hátán az egészet. Ha ez még nem lenne elég, sok kis easter egg és extra van a játékban, amiket nagyon szerettünk.

[vote id="72" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

PlayStation 3

Öt évet vártunk rá, és bár még van rajta mit polírozni, az a tény, hogy alig bírjuk abbahagyni elég magyarázat arra, hogy miért a Polyphony Digital játéka nyert PS3-on.

A Gran Turismo a PlayStation egyik legnagyobb brandje, milliók várják mindig az új rész megjelenését, és az ötödik epizódból is csak úgy árad felénk a fejlesztők autók iránti szeretete. Igen, a multiplayer a startkor elég erős gondokkal küzdött, igen a grafika minősége nem egyenletes, de minden apróság ellenére az összhatás még így is nagyon jó, a folyamatosan érkező patchek pedig szép lassan minden igényt kielégítenek. Pár sorban nem lehet kifejteni, hogy miért szeretjük a GT5-öt, akit érdekel az olvassa el a tesztünket róla, érdemes.

[vote id="74" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

GT5 hiányában egy pillanatig sem volt kétséges, hogy kinek kell nyernie Xbox-on.

Az Assassin’s Creed sorozat már az első résznél megmutatta, hogy van benne potenciál, a második pedig már annyira jól sikerült, hogy tavaly az Év Játéka szavazáson is díjaztuk nem egy plecsnivel. A Brotherhood nem harmadik rész, inkább a második folytatása, ezért az egyjátékos mód játékmenetét tekintve nem igazán változott, de az új történet, a plusz kihívások és az ötletes multiplayer miatt jó ideig letehetetlen volt. Biztosak vagyunk benne, hogy pár hét múlva viszontlátjuk majd az idei legjobb akciójátékok között, pedig elég komoly a mezőny.

[vote id="73" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Ez volt hát a november, és nem elfelejteni, hogy januárban jön az Év Játéka szavazás. Addig is szeretnénk bemutatni még pár játékot és most, hogy lecsengett a nagy év végi roham, végre újra tudunk foglalkozni olyan rovatainkkal is, mint a PC-s játéktörténelem, aminek több része is várható a következő hónapban.

Kapcsolódó cikkek:

Apache: Air Assault

Assassin's Creed: Brotherhood

Blood Drive

Call of Duty: Black Ops

Create

Dragon Ball: Raging Blast 2

Gran Turismo 5

Harry Potter and the Deathly Hallows

James Bond 007: Blood Stone

Need for Speed: Hot Pursuit

Splatterhouse

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward