Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Need for Speed: Hot Pursuit – Jogosítványt, forgalmit

 • Dátum | 2010.12.02 12:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Need for Speed széria minden idők legismertebb és legnépszerűbb játéksorozatai közé tartozik, ugyanakkor azonban az is igaz, hogy az elmúlt 10 évben eléggé hullámzó volt ezen játékok színvonala. A sokak által a széria legjobbjának tartott, 2000-ben kiadott NFS: Porsche Unleashed után az EA teljesen megreformálta a sorozatot, mely a luxusautók világa után az illegális versenyzést és az autók tuningolását helyezte a középpontba. Az első ilyen játék a 2003-ban megjelent Underground volt, mely hibái ellenére magával ragadta az utcai versenyek, és a felpimpelt járgányok után érdeklődő játékosokat. Mivel a program jó eladásokat produkált, nem meglepő, hogy sorra készültek a hasonló stílusú Need for Speed részek. Öt év alatt öt program látott napvilágot, melyek között voltak igazán jól sikerült darabok (Most Wanted), és gyengébbek is (Carbon). Az Undercover alcímmel ellátott rész már sem üzletileg, sem kritikailag nem volt túl nagy siker az EA számára, így eljött az idő, hogy valami újat mutassanak. Az első próbálkozás meglehetősen gyengén sikerült (Pro Street), ám a második már egy elismerésre méltó program lett, ez volt a szimulátorok felé kacsintgató Shift. A játéknak csak egy igazán komoly hibája volt, hogy a nevén kívül semmiben sem hasonlított a Need for Speedre, hiszen tulajdonképpen a Codemasters Gridjéhez konvergáló program lett belőle. Ettől függetlenül sokan szerették a játékot, de a régi NFS-ek rajongói azért vágytak már egy igazi folytatásra, ami visszahozza a széria elveszettnek hitt hangulatát. Érezte ezt az Electronic Arts is, így a legutóbbi rész fejlesztésével a Burnout sorozattal elhíresült Criterion Games-t bízta meg, ami ráadásul sokak örömére (és vélhetően sokak bánatára) nem az Underground vonalat vitte tovább, hanem visszatért a gyökerekhez (ergo ne is keressünk benne tuningolási lehetőséget).

Ámokfutásunk helyszíne
Ámokfutásunk helyszíne

Hot Pursuit (3)

De hol is rejtőznek ezek a gyökerek? Aki emlékszik a széria régebbi részeire, az bizonyára kellemes emlékekkel rendelkezik az első Need for Speed: Hot Pursuit-ról, mely nem kizárólag a versenyzésről szólt, hiszen amellett lehetőségünk volt rendőrautóba ülni, és gyorshajtókra vadászni. Az eredmény egy rendkívül szórakoztató, intenzív üldözésekkel teli program lett, melyet máig a sorozat egyik csúcspontjának tekintenek. Pár évvel később készült egy szintén jól sikerült második rész is, de utána sokáig parlagon feküdt az ötlet, egészen 2010-ig, amikor megkaptuk a harmadik ilyen programot. Ez lenne tesztünk alanya, melynek intrójából megtudhatjuk, hogy ezúttal Seacrest megyében fogjuk felszántani az aszfaltot, mely valószínűleg minden közúti versenyzésre vágyó autótulajdonos álma lehetne. A hely tele van autópályákkal, amiken tövig lehet nyomni a gázpedált, de nem hiányoznak a szerpentines, kanyargós útszakaszok sem, melyek már egy fokkal nagyobb koncentrációt igényelnek. A gyökerekhez való visszatérés tetten érhető a helyszínválasztáson is, hiszen míg az Underground vonal epizódjai többnyire neonfényekkel kivilágított városokban játszódtak, addig a Hot Pursuit versenyeire - a korábbi NFS-ekhez hasonlóan - a természet által közrefogott utakon kerül sor. A pályákon rengeteg mellékút, illetve rövidítés is van, így lehetőségünk van letérni az aszfaltról, hogy egy rázósabb szakaszon előzzük meg ellenfeleinket, vagy épp ott hagyjuk el a zsarukat. Rendkívül hangulatos tud lenni a barlangokban, tengerparton, erdőkben történő száguldás, kétségtelenül jól döntött a Criterion, amikor a betondzsungelből a természetbe helyezte át a versenyeket. Az már csak hab a tortán, hogy nem csak száraz körülmények között versenyezhetünk, hanem akár zuhogó esőben is, ráadásul változó napszakok is vannak a játékban, így előfordulhat, hogy egy versenyt még sötétben kezdünk el, de a felkelő nap fényénél fejezünk be.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 136.
  2010. 12. 16. 16:16
  A legjobb NFS rész hosszú évek után. Végre már játékról is szól, nemcsak unalmas körözgetésről. Jó grafika, jó zene, jó játékélmény. Mi kell még? Nem értem hogy mit várnak azok akiknek nem tetszik. Játsszanak azzal ami nekik tetszik. Ne legyen már minden autós játék egyforma.
 • 135.
  2010. 12. 13. 19:40
  Na én is kipróbáltam a játékot, hát személyes véleményem az hogy nem valami élvezhető. Olyan dolgok vannak benne amik felidegesítenek, így nekem nem szórakoztató. Az elsimítás hiányát az Nvidia Driver-el orvosoltam.
 • 134.
  2010. 12. 10. 04:19
  Akkor úgy látom te fizetősen próbáltad ki a játékot... Legalábbis egy billentyűzettel mindenképp fizettél érte. Pedig, ha a macsek időben érkezik, hogy lenyugtasson a dorombolásával... Én a helyedben 1 nap Whiskas megvonással büntetném a sürgősségi közbeavatkozás, indokolatlan elmulasztása miatt!
 • 133.
  2010. 12. 09. 05:40
  Jóvanna, nem volt kéznél a macskám.
 • 132.
  2010. 12. 09. 04:24
 • 131.
  2010. 12. 08. 07:35
  Tegnap annyira elegem lett ebből a programból, hogy amikor harmincadjára kellett volna újrakezdenem ugyanazt a pályát, kettétörtem a billentyűzetet. Egy dolog a kihívás, de ez nem az, ez masszív szopatás. Ahhoz meg már öreg vagyok. Irányíthatatlan autókkal kell siklani a zsírral lekent aszfalton mindennemű realitást nélkülözve, ha nem külső nézetből mész, végül is mindegy melyik verdát választod, csal az mi és ha nem aranyra csinálod a pályát, fölösleges elkezdeni.
  Pedig még jó is lehetne... majd pár év után majd ismét kipróbálok egy nfs-t vmi ezer ft-os billentyűzettel.
  Még jó, hogy nem vettem meg a vezeték nélküli világító bill-t ősszel...
 • 130.
  2010. 12. 07. 19:43
  Látom nem vagyok egyedül a negatív érzésemmel a játékkal kapcsolatban.
  Elöljáróba annyit, hogy EA-s játékokat nem is szokás szidni. Nem azt mondom hogy minden cikkiró/magazin le van fizetve, de néha-néha már tényleg azt érzem, hogy van valami bunda ezekben az értékelésekben. Ezért nem húzták le a PC-s FIFA-t sem soha pedig ott aztán ment "az előzőt kiadjuk egy-két módosítással + csapatfrissítéssel teljes árú programként" effektus mint az ágybavizelés.
  Na ami nálam kiverte azt a bizonyos biztosítékot:
  - csaló MI
  - idegesítő baromságok (ütközéskor időbüntetés, ki/be kapcsolódó fényszórók, pont kanyarba megy el persze, biztos energiatakarékos izzó van benne)
  - nulla tuning
  - továbbjutáshoz jó eredmények kellenek, így bronzra nincs értelme megcsinálni semmit, akkor meg minek helyezés??? (MW-ben sem volt, vagy kész van a pálya, vagy nincs)

  Most persze lehet jönni a "nem vetted meg barom mit szidod" dumával, dehát lévén hivatalos demó nincs, ezért valami kipróbálási lehetőség csak kell. Úgyse játszom végig...
 • 129.
  2010. 12. 06. 18:36
  Ki a fene akar 12 egy tucat need for speeddel játszani ha van Gran Turismo 5? 90%...
 • 128.
  2010. 12. 06. 15:03
  Gyurkov: lesz, nem is olyan soká, de azt ne felejtsd el, hogy a GT 5 egy teljesen más stílus az autós játékokon belül
 • 127.
  2010. 12. 06. 14:52
  Hát ha igazságosak akarunk lenni vele, minimum 300%!
 • 126.
  2010. 12. 06. 13:52
  Már várom a GT5 tesztet (remélem hogy lesz), mert ha ez a játék 90% kapott, akkor a GT5 bőven 100% felett fog teljesíteni.
 • 125.
  2010. 12. 06. 07:28
  Úgy összességében az EA Games gyengélkedik, hisz' félévente megpróbálják újra eladni azt, amit már párszor eladtak
 • 124.
  2010. 12. 06. 05:22
  Nem tudom ez a mostani milyen, de az Underground utáni részek közül 2-3-at kipróbáltam de siralmasan gagyik voltak... 200 fölötti tempóval hajtűkanyar, lepattant rólam a mikrobusz is (alig lassultam lol) 10 perces rendőrös üldözés, amiből gyakorlatilag roncsderbyt csináltam. Természetesen a kocsit nem lehetett összetörni, max a motorháztető esett le... Az iszonyat gépigényhez társuló okádék grafikát már fel sem rovom neki!
  20 perc után uninstall.
  Tipikus 100x lerágott csont, csak a névvel eladható szemét. Ha más címmel, és kiadóval jelent volna meg, úgy tippelem kb 40% körül kapott volna.
 • 123.
  2010. 12. 06. 00:49
  NFS már évek óta gyengélkedi (mintha igény+ötlethiány lenne készítőknél akik egy "kötelező" projektet írnak időre), pláne ezzel az agyonárkádozott irányítással kb mint mesébe, egyszerűen nem értem mért nem lehet ugyanilyet szimulátor módba megírni... egy richard burns rally+ ilyen NFS feeling kombóval tök jó is lehetett volna, de h már 4-5éve folyamatosan ugyanaz a szutyok kisgyerekeknek való irányítás, aki vezettet autót legalább érti miről beszélek...hány évnek kell még eltelnie lábra álljon újra a játék?
  Inkább 2-3évig fejlesztenének egy sokkal komolyabb szintű NFS-t, normális irányítással+tuning rendszerrel, az alapötlet legalább itt megvan ,nem ugy mint 1-2korábbi még gyengébb próbálkozásukkal.90-et énse adtam volna erre de azért egynek elmegy 80% mehet rá.
  Lényeg az végre sokkalta rákell gyúrni realisztikára.
 • 122.
  2010. 12. 05. 14:00
  Na ne....ezt most azértnemár...komolyan...90% ?????(úgyérzem a tesztlő kicsit elfogult volt, és a játék címét értékelte)
  Látvány:9--> mivan??!?!? ez 9es látvány? hát azért ne legyünk már ilyen viccesek
  Hangzás:7--> na ez már valamivel reálisabb, ugyan azok a hangok mindig, na és a sziréna hangja...
  Játékélmény:10-->pfff hát asszem aki 10 percél többet játszott vele, az szerintem nem így gondolja...először jó pofának tunik, DE megyek a kanyar felé 250el, és mire kiérek a hajtűkanyarból, a kocsi a kanyarban felgyorsul 350-re. Az ég világon semmi köze nincs az egész játéknak az autókhoz, max a skin.Befékezek a kanyar előtt és a kocsi szonte magától beveszi. NO COMMENT....
  Szavatosság:8--> hát én fél órát játszottam vele, mondom hátha gyorsabb autokkal, vagy rendorokkel jobb lesz a gém, de csak még rosszabb lett....

  Én megszavazom neki az évtized legócskább "autós" játékja címet!
 • 121.
  2010. 12. 04. 20:59
  ennyi okos embert egy csomón... nah ezért tart még mindig az ország a lápban... ezekből a sületlenségekből "vicc regényt" lehetne írni látom számít a kor 21 éves vagyok légysziiii osszatok már le engem is köszönöm a tapsot ne álljatok fel, bye
 • 120.
  2010. 12. 04. 19:49
  Kicsit vegyél vissza, mert az idegeskedés csak gyomorrákot, meg egyéb rondaságokat okoz. Ha egy vad idegen 4. hozzád szóló kommentjén így bepörögsz, akkor lehet, hogy orvosi segítségre szorulsz. Vagy csak alapból vagy ennyire suttyó, mert még csak egy kis taknyos tini srác vagy. Ez esetben a szüzesség elvesztése majd megoldja a szorongásos problémáidat.

  Én akkor töltök csak le egy játékot, ha előtte láttam in game videót, és némi kedvcsinálót is olvasok a többi játékostól. Abból már kinőttem, hogy mindenevő legyek pusztán a név miatt. Volt olyan is, hogy minden moslékkal játszottam, mert még volt időm unatkozni is, de azok az idők elmúltak sajna. Amennyi időm van játszani, nem szeretek árnyékra vetődni.

  Starcraft 1-el Én is nagyon sokat játszottam. Úgy álltam hozzá a Blizzardhoz, hogy onnan szar játék nem jöhet ki. Ők azóta sem játszották el a bizalmam (meglátjuk milyen lesz a Diablo 3), nagyot alkottak a Starcraft 2-vel is. Megértem a fanyalgókat, de meg kellett volna érteniük, hogy a Blizzard keze meg volt kötve. Nem nyúlhattak hozzá az 1-hez komolyabban. Én így is csodálkoztam, hogy ennyire "új" lett az egész. Nagyon tetszik. Mikor letöltöttem a tört verziót, 3 küldetés után abba hagytam, hogy majd a saját példányommal játszhassam ki. De abban a tudatban csengettem ki a 13 ezret, hogy ezzel is több száz órát fogok majd játszani a pénzemért (igaz nem 1 hónap alatt), mint korábban a BF2-vel, vagy a C&C Generals-al, CS Source-al, stb stb... Na de egy ilyen játékért pénzt kiadni? Hát kösz, nem. Esetleg 3 ezret, mint mondtam. De ez az élet minden területén így működik. A Dacia Logan sem annyiba kerül, mint egy S osztályos merci. Pedig mindkettőnek 4 kereke van, meg lehet benne forgatni a kormányt. Szerintem a játékiparban ugyanúgy elvárható lenne, hogy egy szar játékért ne akarjanak annyit kérni, mint egy minőségi alkotásért.
 • 119.
  2010. 12. 04. 15:36
  Atesz1987: 5-6. már picit régen volt, Te csököttagyú tajparaszt. Életkorral jönni amúgy is a legnagyobb tirpákság és szánalmas is Főleg mert kortól független a hülyeség.. csak valahol tolerálják még.. a te korodban már nem biztos.

  "először töltsd le őket, írd ki DVD-re, és nézdd meg őket TV-n keresztül"
  Kreatív vagy.. ezzel az intelligenciával(pff) tervezhetnél wc-kefe nyeleket.

  Amúgy, ha töltök is le valamit, nem támadom le eszeveszett mód a hozzászólásokat tirexi videóra vadászva.. addig rá sem nézek a hsz-ekre míg ki nem próbáltam az adott játékot és nem klappol valami. Amúgy is "a puding próbája az evés". (StarCraft 2 pl. rohadtul nem jött be a gameplay videók alapján és mégis nagy kedvenc lett, mert vettem a fáradtságot, hogy kipróbáljam)
  Amúgy többnyire csak a "noname" játékoknál nézem meg ezeket is, mert olyan címek esetében mint pl. nfs, moh, pop, c&c, cod tudom kb. mire számítsak. De hát gondolom ezt neked nehezebb felfogni, mint a nagy átlagnak..
 • 118.
  2010. 12. 04. 13:45
  energon Gratulálok, elmés visszavágás volt. Tippelhetek? Általános iskola 5 vagy 6. osztály?
 • 117.
  2010. 12. 04. 13:40
  90%... érdekes... Kontra egyedül a zene, szintén érdekes.. kissé hiányzik onnan az optimalizálatlanság, az ai szinte teljes hiánya, a fizika hiánya (mert ugye minden autó szinte ugyanaz, egyedül a végsebesség a változó paraméter) (igen, tudom, hogy ez egy arcade, de abban se ártana valami minimális) és még igencsak sorolható lenne a lista...

  A "Pro" lista viszont jóval rövidebb: "OMG Shiny!!!" és ennyi

  Ennyire leeset volna az emberek igényszintje, hogy egy ilyen rémgyenge játék 90%-os eredményt érhet el? Ezért tart itt a játékipar, ahol.. Mert pontosan tudják, hogy ma már bármit le tudnak tolni az emberek torkán pár olyan aprósággal, amire ugrik a nép, mint tyúk a...
  Lehet nem egyetérteni ezzel, én akkor is tartom, hogy ez egy 40%-nál többet nem érő szemét, repetitív, 10 perc után unalomba csapó fantáziátlan tucattermék, amit csak és kizárólag az NFS plecsni tud eladni.
 • 116.
  2010. 12. 04. 10:34
  Caine egyetértek veled
 • 115.
  2010. 12. 03. 21:21
  dirt 2, shift

  (azt azért hozzá kell tenni h nekem a grafika nem úgy szép, hogy húde fasza részletes ez a textúra meg mi, hanem hogy egybe hogy néz ki az egész)
 • 114.
  2010. 12. 03. 20:52
  atesz1987: látom egyenesen arányos az életkorod az iq-ddal.
 • 113.
  2010. 12. 03. 19:37
  mutass 1 szebb autós játékot most, ha szerinted rossz a grafika.
 • 112.
  2010. 12. 03. 19:36
  ez egy nagyon nagyon arcade game, ami nekem annyira nem jön be, a grafikán nem tom mit esztek, me szerintem nagyon rossz, de a játékélmény ottvan az felejteti velem a grafot
 • 111.
  2010. 12. 03. 19:22
  energon, pont nem az ncore-ról találtam ide, ott fent sem vagyok... Ha te olyan szorgalmas vagy, akkor mielőtt megnéznél egy ingame videót, először töltsd le őket, írd ki DVD-re, és nézdd meg őket TV-n keresztül.
 • 110.
  2010. 12. 03. 18:34
  Nem lett olyan rossz szerintem.Az előzőektől jobb szerintem.Utoljára a Most Wanted volt jó.
 • 109.
  2010. 12. 03. 15:50
  Én felraktam most, kipróbáltam, első futamot megcsináltam! Ez alapján borzasztóan rossz, nem szeretem a gagyi valótlan arcade játékokat, ennyi!
 • 108.
  2010. 12. 03. 15:38
  Nem +30 csak mivel a kategórián belül nézzük ennyit érdemel. Nem a Griddel meg a hasonlókkal hasonlítják össze.
 • 107.
  2010. 12. 03. 15:33
  Szerintem meg pont, hogy tökéletes lett az irányítása. Kb. 5 éve nem játszottam az éppen aktuális új autós gémekkel, mert billentyűzettel lehetetlen volt, gamepaddal meg nem tudok, WASD+egér kombón nőttem fel...
  Szerény véleményem az, hogy kurvára leszarom, hogy driftelne egy McLaren 300-al szerpentinen a valóságban és hogy mennyire elbaszták ezt a játékban, mert ez egy JÁTÉK. Ráadásul a témából adva van, hogy arcade, nem szimulátor. Ezt el kell fogadni, és nem osztani az észt.
  Ami szerintem igazán gáz benne, az a sok kiegyensúlyozatlanság. Pl. 320-al eltépek a zsaru mellett és 100 méter múlva már a seggemben van. Ez sem reális persze, de nem ez vele a baj, mert még mindig játék. Hanem baszottul frusztráló, mikor 20x megyek rá egy versenyre, mert a köcsögöt nem lehet lerázni; ha azzal foglalkozok, hogy lezúzzam, akkor nincs meg az idő, ráadásul ha közben egyet koccanok, akkor megint csak buktam.
  Tudom, ezt hívják kihívásnak, csak kicsit túl sok benn mákfaktor. Mert ha kifogom, hogy a zsernyák belefut párszor más kocsikba, akkor nyugtom van (megjegyzem, ilyenkor is a köv. kanyarban már ott a nyakamban), de ez nagyon ritka. Szerintem nem gondolták át rendesen, hogyan is csempésszenek fair kihívást a játékba, mert így én speciel úgy vagyok vele, hogy csak legyek túl rajt, aztán uninstall, többet soha.
 • 106.
  2010. 12. 03. 15:14
  Szóval akármilyen szar lett a játék, amiért arcade +30%. Gratulálok.
  Egyébként a törésmodell ugyanaz, mint a GRID-ben.
  -bal oldalt lógó lökhárító- már akkor is unamas volt
 • 105.
  2010. 12. 03. 12:37
  Atesz1987: sztem fölösleges reklámoznod, hogy fennt vagy ncore-on (főleg miután a fél fórum onnan van) amúgy ha neked megerőltető beírni gugliba, hogy pl "nfshp gameplay" és rákattintani a legelső youtube linkre, akkor csak gratulálni tudok.
  Lustaságból jeles.

  LavX: ne haragudj, csak bszta a szemem és már nem te vagy az egyetlen aki ezt írta..

  Amúgy vicc. Régen is volt törésmodell, autószétzúzás (Toca Race Driver-ek)
  érdekes mód, Most Wanted utánuk jött ki és nem volt benne még annyi sem mint itt.. ott úgy szabtál bele a járművekbe falba, ahogy csak akartál, gond nélkül mentél tovább. És fikázta érte vki? Vagy azért mert a zsaruk a másodperc töredéke alatt rükvercbe és vissza tudták vágni a tragacsukat?(nameg azok a fékezések... reálisak nagyon) Nevetséges látvány volt h belement a falba és nem telt bele 1mp-be, tolatott és már szorított is le. Na meg az úttorlaszokról már ne is beszéljünk.. becélzod a rendőrjármű hátsórészét belehajtasz és jó eséllyel kirepül a pályáról. (Itt meg max arréb tolja, de nem repül el a francba cobra 11 módra)
  Épp annyi hibája és varázsa van ennek a résznek is mint az ÖSSZES többi nfs-nek.
 • 104.
  2010. 12. 03. 12:16
  Megint a a TDU. teljesen más kategória. Ne irkáljatok má ilyet hogy maradok a TDU-nál. Hogy tudnál maradni mikor 'el se mész" tőle. Mivel tök más game.
 • 103.
  2010. 12. 03. 12:16
  *sigh*
  Bár ezer posztban leírták, látom nehéz megérteni az arcade fogalmát
 • 102.
  2010. 12. 03. 12:15
  Hiába arkad abba is vannak szarok de akkor minek raknak bele 600 autót aminek totál ugyanaz az irányítása nem kell hogy szimulátor legyen de azért legyen már némi különbség egy sportautó meg egy versenygép között könyörgöm.
 • 101.
  2010. 12. 03. 12:14
  Teljesen egyetértek ez egy gagyi szar a grafika mondjuk tetszik az ötlet se volt rossz de a megvalósítás maga a rémálom.Én magam nem értek a kocsikhoz jogsim sincs pedig már rég elmúltam 20 is.De az irányítás akkora egy szar hogy hihetetlen nehogy már ugyanúgy viselkedjen egy lamborhini mint egy porshe vagy bármi más kanyart nem lehet bevenni normálisan pláne nem billentyűzettel. A fegyvereket is totál felesleges volt belerakni csak idegesíti az embert ezért a játékért nem veszek kormányt bill. -en meg elég macera a 4féle válaszható fegyver. Ugyanúgy rókabőr az egész semmi újítás mert a címében is benne van hogy hot pursuit csak éppenséggel sokkal szarabb mint az igazi , én a hp2-vel játszottam nagyon ott volt de ez egy kalap gané inkább maradok a test drive unlimitednél ott csak maga a kocsikázás is élvezetesebb mint ez az egész játék .
  Kukába az ilyen szarral csak az az elszomorító hogy a sok gyökér megveszi és nincs annyi reklamáció mert ha lenne akkor kénytelenek lennének normálisat kiadni de így minek törjék magukat minden évbe megkapjuk ugyanazt a szart egy kicsit jobb grafikával meg más történettel esetleg és ennyi az irányításhoz szerintem évek óta nem nyúltak ugyan olyan szar mint a shift előtti részbe volt.És ezért nem fogok nfs-t venni ha 200ft lenne se kéne egyedűl a most wantedet vettem meg az még úgy ahogy jó lett de a többi csak egy rakás...
 • 100.
  2010. 12. 03. 12:09
  Nem egy szimulátor! Mért úgy tekintesz rá? Ez olyan mint a SplitSecond meg a Blur. Teljesen konzol game ami az ilyen Casual gémereknek készült.
 • 99.
  2010. 12. 03. 12:07
 • 98.
  2010. 12. 03. 11:21
  90%?
  Nevetséges!!!!!
  1. Optimalizáció 0.
  2. Látvány 6-7.
  3. Játékélmény 8. (jóindulattal, mert nem a játékból jövök, különben csak 6.)
  4. Hangzás 5.
  Részletesebben nem kívánnék belemenni, mert csak felidegesít.
  Látom a cikkíró rendőrként űzte az ipart, így nem is értem hogy adhatott többet a játékélményre 2-nél. Rendőrként az lenne szerintem a lényeg, hogy üldözés, zúzás ezerrel. Ehelyett minden 3. versenyen üldözhetünk csak, a többi time trial. Hányinger!
  Versenyzőként még úgy ahogy játszható lenne...HA nem lenne ez a folytonos irányításelvétel+kamerarángás. Fizika nincs. Nincsenek tisztában a készítők sem a fizika ALAPVETŐ törvényeivel, mint a surlódás (DRIFTELÉSNÉL GYORSUL AZ AUTÓ BAS...), de ami a legdurvább agyrém: TURBÓ! Fájt az agyamnak amit láttam! Megmutattam egy barátomnak a játékot, (aki egyébként autószerelő) elviselhetőnek találta a játékot, de aztán beonymtam a turbót -mert az olyan dolog amit be kell hogy nyomjon az ember-, ez aztán nála is kiverte a biztosítékot.
  Estig folytathatnám a listát a falnakvezetésekről, fps-zuhanásokról, csaló npc-ről, de nem teszem. Aki nem hiszi játszon a játékkal. Akinek ez tetszik nem játszott soha Hot Pursuit-tal.
  A cím meggyalázása ez a játék, látványvadász szar az egész. 65%, mert szép a borítója.
  Gratulálok az EA-nek, újabb lóbőr, a sikeres múlt sárba tiprása.
  Jahj, még a FEGYVEREKRŐL nem is szóltam...áh nem is fogok, bullshit az egész
  Ez a játék az OMGWTF kategória.
 • 97.
  2010. 12. 03. 11:01
  Mint már írtam a játék egyik erőssége a multi lenne...annak a kipróbálása nélkül csak félig értékelhető a játék. Szerintem egy vad hajsza izgi lehet ha más játékosokkal kell megmérkőzni.
  A játék a megannyi hiányossága ellenére élvezetes tud lenni single-ben is...igaz egyhuzamban 1-2 óra bőven elég belőle, de pár napig el lehet vele szórakozni egy kis időt.
 • 96.
  2010. 12. 03. 10:26
  A szabad menet a legjobb a játékban. Itt csak a pozitívumot látod. Gyönyörű táj, jó autó, zene. Mi kell még? Éjjel varázslatos a táj. Lekapcsolt fényszóróval száguldasz, a hold megvilágítja a hófúvásokat a hegyen... Ez a része a játéknak 110%.
  A verseny része 50% a hülye mesterséges intelligencia meg a kecsup megoldás miatt. Rángatja előtted a mézesmadzagot, mert szerinte te így jobban élvezed Azaz a játék játszik veled, és nem te a játékkal
 • 95.
  2010. 12. 03. 10:21
  Csak 9-es a látvány??????
 • 94.
  2010. 12. 03. 09:57
  Szembesávban feltöltődő nitró?
  Ezzel nagyon elvették a kedvemet
 • 93.
  2010. 12. 03. 09:01
  hát vannak érdekes hsz-ek
 • 92.
  2010. 12. 03. 07:37
  Engem a jatek inkabb egy gyengebbre sikerult Burnout klonra emlekeztet.

 • 91.
  2010. 12. 03. 01:15
  Picit lehet hosszú lesz,de azért én is hozzászólok (előre leszögezném,hogy nem vittem végig,csak 1-2 órát játszottam vele)
  A 90%-ot tényleg picit sok,de max 80 körülire húznám le. A táj és az autók szépek, viszont számomra (aki inkább arcade mint simulator játékos) ez már túl arcade. Tényleg visszahozza a HP2 feelingjét,de számomra túlságosan rányomja a Criterion a Burnout ízt. (javítsatok ki,ha tévedek,de) ennyire nem volt a régi NFS-ekben benne,hogy hajtűkanyar akkor kézifék fél mp-ig aztán végig driftelem 200-zal a kanyarokat... Ez számomra túlságosan is Burnoutos benne... Az irányításról még annyit,h 1-2x már én nem hittem el,hogy "élve" kijutok onnan erre "tovább csúszik" a kocsi... (lehet én szoktam el ettől a stílusól az elmúlt időszakban,de eléggé érdekes volt számomra...)
  Az autók viszont tényleg a régi NFS időket idézik (bár igen... a Ferrarik azok hiányoznak... ) Porsche,BMW, Mclaren F1, Lamborghini és még sorolhatnám azokat amikkel az NFS2-től (az 1 az eléggé kimaradt még az életemből) toltuk és ami miatt akkor szerettük a játékot.
  Mert nem szólt másról régen sem: Drága autókkal 300-zal végigrepeszteni a lankákon vagy erdős részeken aztán nyerjen a jobb. Ez is erről szól. (igaz itt kicsit eléggé "beszól" a catch-up rendszer sokszor)
  Az hogy ez már nem tetszik a mai "fiataloknak"! Ez már az EA hibája mint korábban írták,hogy 1 név alatt dob ki arcade-tól kezdve simulatorig játékot... Meg mostanra mások a piaci elvárások,de akárki akármit mond 1-2 dolgot leszámítva ez tényleg egy vérbeli régi NFS. (bár én egy NFS4 "remake"-nek jobban örültem volna )
  Tehát összességében: tényleg nem rossz és tényleg visszarepít bennünket a régi NFS-ekhez,de számomra rányomja a bélyegét az,hogy Criterion(Burnout). (és ezzel nem a Burnoutot akarom lehúzni, mert az is jó a maga kategóriájában,de nem ugyanaz a régi NFS meg egy Burnout)
  (bocs,ha hosszú és bocs,ha 1-2 helyen kusza a gondolatmenetem,de ezt ki kellett adnom magamból és ilyen időtájt erre futotta )
 • 90.
  2010. 12. 03. 00:07
  Ilyen játékot minek kellett egyáltalán kiadni? A régi nagy előd porba tiprása az egész.
  Jó, lehet, hogy szép a grafikája, de ennyi, és semmi több nincs benne. Az pedig bőven kevés, főleg, ha még az árát is megnézzük. Semmi játékélmény, semmi realitás. Már ott kezdődik a történet, hogy a rendőrség egy Bugatti Veyronnal megy utánad, amit aztán porrá zúz az üldözésben, de nem baj, majd lesz másik... Az pedig, hogy 2 mp alatt háromszázon van a kocsi, ezzel a sebességgel be is veszi a kanyart, de ha véletlenül lecsúszik az ívről, akkor a szalagkorláton végigcsúszva a kijáratnál már 400-zal megy az autó. Aztán mikor ilyen sebességgel nekimegy az ember egy alagút oszlopának, akkor a sofőr úgy gondolja, hogy folytatja útját, száguldozik tovább, mert ez csak egy karcolás.
  A nitróm persze feltöltődik, ha a másik sávban megyek, és a saját helikopterem elém dobálja a szögeket. Az pedig nagyon látványos, hogy ha 50km/h sebességgel tönkreteszem a rivális járművét, az triplaszaltó után fejreállva marad ott.

  Összefoglalva: Az értékelés legalább egy tizedesjegyet elcsúszott.
  Ideje lenne már a NFS-ből kivenni a falon kanyarodást, és önteni bele valami realitást.
 • 89.
  2010. 12. 02. 23:53
  -külön örülök h ki van emelve a cikkbe h nincs benne Ferrari.énis hiányolom öket 458 Italia<3
  -tompika74: sztem az osztott képernyős játék a mai világba már halott ügy, régen még talán jovolt, bár én mindig is hülyeségnek tartottam, sztem eléggé zavaró. akkor ink lenne egymás utáni többjátékos mód mondjuk szellemautóval, v ilyesmi.
  -am nekem személy szerint nagyon bejön a játék tuti végigviszem még 2-3x majd
 • 88.
  2010. 12. 02. 22:58
  Gondolom a single rész egy dolog...a multi sokkal élvezetesebb lehet, ha a versenyzők és a rendőrök is online játékosok. A könnyű irányíthatóság, a helyrerakás és a viszonylag nehéz kikoccinthatóság is ehhez igazodik szerintem. Ha úgy lenne, mint az első Hot Pusuitban (pl belemész a szöges akadályba = busted), akkor elég idegestő lenne a multi ha mindig kifordítanák alólam a verdát vagy egy szöges akadályt benyalva már 0% esély lenne nyerésre. Biztos kell hozzá szerencse, meg így is néha idegtépő lehet, de ha nem veszi az ember túl komolyan és jól összejön a csapat, akkor igen élvezetes móka is kisülhet belőle és éppen ez a lényeg!
 • 87.
  2010. 12. 02. 22:50
  NEM realisztikus irányítás, ámde szép graf, jó zene, nem unatkozik az ember.
  Ha nem lenne HD + 5.1 + max graf akkor azt mondanám ááááá, de ezek megvannak, így NFSHP nálam 9 pontos.
 • 86.
  2010. 12. 02. 22:12
  én nem játszottam a régi Hot Pursuit-tal állítólag átjön az érzés, de én nem szeretem az ennyire valótlan arcad játékokat, a kanyarokat 250-el bevenni driftelve, izomból nekimenni egy autonak/akadálynak és 3mp után ismét 200al száguldok...nekem nem jött be a játék, még szerencse, hogy kipróbálhattam mielőtt megvettem, 10rongyért azért én többet várnék
 • 85.
  2010. 12. 02. 22:10
  de ennyire?


  Meg tényleg, tök jok a versenyek, de tulajdonnképpen akárki akárhánszor ütközik, kenődik fel a falra, vagy szögesdrótba megy, szinte 10 másodpercen belül rajtot talál mindenki. Volt olyan, 2X opattam meg a másikat szögessel, és megnyerte a versenyt. Mondom oké, szerintem ennyi elégvolt.
 • 84.
  2010. 12. 02. 22:07
  istenem, amúgy meg végig se gondoljátok emberek! nem rohadt mindegy hogy csal a gép vagy mondjuk annyira jól játszik hogy agyonver, tökmindegy, mert a végeredmény az hogy nehéz a játék itt-ott és kész! csalásról igazán csak akkor beszélhetünk ha egymás ellen játszik két ember. a gép mindig csal minden játékban csak esetleg nem veszed észre, ennyi. itt kicsit látványosabb
 • 83.
  2010. 12. 02. 22:05
  Amit még senki nem írt: az eredeti Hot Pursuitban volt osztott képernyőn való versenyzés. Az volt az egyik legjobb dolog benne.
  A táj csodálatos. Nagyon tetszik. A száguldás luxusautókkal is irtó jó.
  De csatlakozom a negatívumot emlegetők táborához:
  - Amikor először csapódtam egy oszlopnak 250 km/óra körüli sebességgel. kicsit sokkolt, hogy minden átmenet nélkül, lendületből folytathattam a versenyt.
  - A catch-up rendszer szörnyű rossz valami. A táv 90 százalékát kemény versenyben teszem meg a többi autóval, és a vége előtt hirtelen lemaradnak. Még akkor sem előznek vissza, ha ütközök.
  - Az is zavar, hogy nagyon rövidek a versenyek. Végülis így, hogy nem tudom elhagyni az üldözőimet, és ők sem tudnak elhúzni előlem, nincs is értelme a 10-15 perces versenyeknek.
 • 82.
  2010. 12. 02. 21:13
  Energon: Te most tényleg belekötöttél abba, hogy szögesakadály helyett szögesdrótot írtam? pff grat...
  olvasom a kommenteidet és egyszerűen felb****tad most az agyam.
 • 81.
  2010. 12. 02. 20:57
  A majmolás szó tök mást jelent, mint amire te gondolsz. Másrészről csupán annyi közös van bennünk, hogy Ő is fent van azon a torrent oldalon ahol Én. Csak azért írok ide, mert azon a torrent oldalon rendszeresen ki vannak linkelve az itteni friss cikkek. Amúgy meg az életben nem beszéltünk se itt, se ott, se másutt. Sőt, szerintem már olyan is volt, hogy elküldött a <#mod#> valamelyik játék alatt. Csak azért tudom, hogy kiről van szó, mert nem sokan futnak "Tirexi" néven. Én csak szimplán örülök neki, hogy nem kell pluszba guglizni in game videók útán, ha érdekel egy játék, hanem mindjárt ott van a torrent hsz-ei között Tirexi HD-s linkje. Ennyi. Ha neki öröme van benne, nekem meg hasznos, akkor hadd csinálja.
 • 80.
  2010. 12. 02. 20:55
  Oszinten szolva le..arom tirexo velemenyet en is. Nem sokat mondanak a 10 perces videojai a grafon kivul, bar youtubon talan meg az sem jon vissza rendesen.. Kiprobalom es eldontom magam ,hogy jo e.. Így lehet rendesen velemenyt alkotni.
 • 79.
  2010. 12. 02. 20:49
  Atesz1987: Ez a tireximajmolásod csak azt bizonyítja h egy húron pendülsz vele. Ennyi.
 • 78.
  2010. 12. 02. 20:24
  Nem vagy Te már egy kicsit öreg akkor rendszeres játékosnak?
 • 77.
  2010. 12. 02. 20:16
  "Smacika Te hányas voltál matekból? 1987. Ez azt jelenti, hogy már a Prince of Persiával is játszottam, igaz csak 93 körül. Ettől függetlenül 88-89-től kezdve gyakorlatilag minden játékot ismerek, amit érdemes. Vagy Te már az Amigás korszakban is pro gamer voltál?
  Tehát 1987-ben láttad meg a napvilágot? Akkor 6 évesen már nyomtad?
  Nos szép kor. Nem csak amigán, de spectrumon, videoton tvc-n, enterprise-on, c-4 től fölfelé mindenen toltam, tehát lehet mondani a "pro gamer-t"
 • 76.
  2010. 12. 02. 20:11
  Amúgy a Star Wars Force Unleashed 2 70%-t kapott ezen az oldalon. A Hónap játéka szavazáson még is az élmezőnyben végzett. Nyilván, mert sok játékos még is csak többre tartotta 70%-nál. Persze technikai szinten, és színvonalát tekintve nem üti meg egy AAA 90%-os játék szintjét, de attól még hangulatos, és sok kellemes órát lehet vele eltölteni. Erre mondják azt, hogy objektivitás. Az, hogy egy ilyen játék, mint az NFS HP 90%-t kaphat minden technikai, és színvonalbéli lemaradása ellenére "pusztán azért", mert amúgy remek szórakozás az minden csak nem objektív vélemény nyilvánítás. Persze ettől független számomra továbbra is a szavatosság, és az élvezeti faktor a legfontosabb szempont, ezért megértem, hogy van aki tűzzel vassal védi ezt a játékot.
 • 75.
  2010. 12. 02. 20:00
 • 74.
  2010. 12. 02. 19:55
  Azt te meg ki a pöcsöm jancsi vagy itt hogy normálisan nem tudsz megnyilvánulni? Csak viccelek de nem kell egyből ilyen hangon megnyilvánulni (kis szóismétlés ) -.-' A komoly szó kimaradt a hsz-eből. Én arra gondoltam mint ahogy Heroes is írta.
 • 73.
  2010. 12. 02. 19:54
  Tirexi amúgy elég objektív, és hiteles kritika megfogalmazó. Ritkán lő mellé egy-egy játék megítélésében. Volt, hogy kipróbáltam egy-egy játékot, amit szarnak tartott, és mindig igaza lett. Szóval szerintem az esetek nagy százalékában érdemes rá hallgatni.
 • 72.
  2010. 12. 02. 19:50
  rootshaper Te melyik országban élsz? Neked minden programod jogtiszta? Windows, vírus írtó, tömörítő programok, Office, az összes játék, amivel valaha játszottál, stb stb? Mert akkor ne játszd az agyad. Amúgy meg, ha már rólam van szó, Én elég sok játékot vettem meg eredetiben. Battlefield 2, Starcraft 2, GTA 4, C & C Generals+Zero Hour, stb stb... Pontosan ezért jártatom a pofámat. Egy szar játékért bunkóság sok pénzt kérni. Ezt próbáltam kifejteni hosszadalmasabban, kulturáltan, de ez nem az a fórum, ahol az igényes megfogalmazás értő fülekre találna...
 • 71.
  2010. 12. 02. 19:43
  "Amint kijön valami új game, mindig megnézem a videóját, hogy érdemes-e letölteni."

  hat te sem vagy komplett... neked is latom alanyi jogon jar az ingyenjatek meg az ingyenfilm. undoritoak vagytok
 • 70.
  2010. 12. 02. 19:42
  ja, meg egy zarojeles megjegyzes Tirexihez:
  nem vagyok egy rosszindulatu ember altalaban, de ez a mentalitas amit Tirexi baratunk magaenak tud, egyszeruen verlazito. mindenki nagyon jol tudja, hogy a jatekait nem boltbol szerzi be, hiszen van olyan cim, amirol mar a kiadas elott is videot tett fel ( ennyire hulye azt hittem nem lehet, de igen, lehet... ) es meg a legutolso undorito fos jatekot is levideozza ( amit emlegetett is, valami ocska targonca "szimulator" ) ... szoval hogy valakinek ennyire ordasnagy pofaja legyen arra, hogy letoltogeti a jatekokat, jatszik veluk 20-30 percet, amit felvesz az ugyszinten tort verzios fraps-el, aztan kijelenti, hogy o vegigjatszotta es szerinte SZAR, ez mar tobb, mint felhaborito.

  tudom, ennek nem itt a helye, de kezd elegem lenni tirexi undorito nagypofajusagabol, hogy veri magat arra amit igazabol nem osszevag, csak felvesz es kitesz a jutyubra, mas meg rendesen zenevel meg kommentarral igenyesen megcsinalja a videoit, de mondjuk egy fel eves jatekrol es le se tojjak, mert nem holnapi cimrol keszult.

  hat igen, ilyen vilagban elunk, ahol a tirexihez hasonlo elkenyeztetett kisgyerekek, akik raernek 24/7 jatszani, uraljak a forumokat, a jutyubot meg minden mediumot kb....
 • 69.
  2010. 12. 02. 19:41
  Jó most ezért Powert nem kellett volna ennyire leoltani, szerintem felfogja.
 • 68.
  2010. 12. 02. 19:41
  Most mit kell basztatni Tirexit? Én hasznosnak tartom a "munkáját". Amint kijön valami új game, mindig megnézem a videóját, hogy érdemes-e letölteni. Jó videókat csinál. Azért mert másképpen látja a nagy világot, még nem kell lehordani. Néhány fórumos komment alapján nem lehet senkit megismerni.
 • 67.
  2010. 12. 02. 19:36
  "Hát ha azt mondták hogy verseny játék lesz akkor wtf. Hát én ezt egy nagyon erős árkádba sorolom."

  istenem... a fogalmakkal legalabb legyel mar tisztaban, mielott megnyilatkozol. a VERSENYjatek kategoria eleg szeles skalan mozog. benne vannak a szimulatorok, az arkad jatekok meg igazabol akarmi amiben versenyezni kell egymassal. fel tudod ezt fogni a dionyi agyaddal, vagy irjam meg korul jobban?

  "Hú de kell röhögnöm húúú de

  Na jól van húzok innen mert látom az én szavam itt semmit nem ér, mindig lesz egy buta kiskölök aki megmagyarázza hogy a döglött ló alszik."

  amikor kinos helyzetbe kerul egy buta ember, altalaban rohogni kezd. de hogy ezt meg le is irja! az a nemmindegy! te aztan tenyleg egy net-freak vagy. arrol nem is beszelve, hogy igy jarunk a legjobban, ha elhuzol innen a veresbe
 • 66.
  2010. 12. 02. 19:10
  Smacika Te hányas voltál matekból? 1987. Ez azt jelenti, hogy már a Prince of Persiával is játszottam, igaz csak 93 körül. Ettől függetlenül 88-89-től kezdve gyakorlatilag minden játékot ismerek, amit érdemes. Vagy Te már az Amigás korszakban is pro gamer voltál?

  Ez kurvára nem arról szól, hogy megosztja az embereket. Egyszerűen arról szól a dolog, -és már 3.-szor írom le-, hogy nem arról van szó, hogy ez egy szar játék. Az a gond, hogy ez egy élvezetes, de a mai kor játékai mellett röhejes színvonalú game. Még el is ismerném, hogy megér 90%-t, ha ez egy remake-nek kikiáltott 2500-3000 Ft-ért letölthető kis nosztalgia játék lenne a fanoknak. Ugyanis a kezdő játékosok, vagy éppen a karácsonyi ajándékot kereső szülők hiteles forrásként tekintenek ezekre az oldalakra. A pontozásból kiiindulva pedig nem mondjuk egy GTA 4 szintű játékot fog a gyerek karácsonyra kapni, hanem egy ilyen szart. NFS, meg 90%, és már át is verték a kedves vásárlót. Ez olyan, mintha behozatnál Braziliából egy zsír új 2-es golfot. Hatalmas flash, óriási filling, de akkor sem adnád meg érte egy új golf árát, mert akármennyire fasza kis kocsi, akkor is a 80-as évek végének technikai színvonalát tükrözi. A magam részéről engem mindig felháborít, hogy no name, szutyok játékokat árulnak AAA-s játékokkal egy polcon, mondván, a laikus anyuka majd úgy is jól megveszi a porontynak a doboz hátulján olvasott hangulatos konferanszié elolvasása után.
 • 65.
  2010. 12. 02. 19:09
  Ehhez a vitához annyit tennék hozzá, hogy a játékban nincs különböző nehézségi fokozat, és ennek ellenére úgy belőtték, hogy mindig tudsz nyerni, ha tényleg koncentrálsz, de simán megtudnak izzasztani mind a versenyzők, mind a rendőrök. Nem tudod lehagyni a többieket, ahogy ők se téged. Én pl nem vettem nagyon észre, de ami a legfontosabb, hogy nem volt idegesítő az MI "csalása", márpedig ez nagy szó. Azért nem idegesítő, mert minden versenyt meg lehet nyerni elsőre, ha az ember tudja irányítani.
 • 64.
  2010. 12. 02. 18:56
  Tirexi: Na jó, rád hagyom, megint kiragadtál egy mondatot a lényegre nem is reagálva. Azt meg szerintem ne firtassuk melyikünk idősebb, hozzátenném a legtöbb 10en éves értelmesebb nálad. És ez tény

  "Tud valaki egy értelmes fórumot ahol nem csak kis tizenévesekkel lehet vitatkozni butaságokról?" Ebből csak az jön le, hogy veszélyesen nagy paraszt vagy és lenézed a fiatalabb korosztályt.
 • 63.
  2010. 12. 02. 18:50
  Hát mivel egy rohadt nagy árkád game. Ez ilyen. Nem úgy kel rá nézni hogy majd törik a kocsi meg ilyenek. Mész azt ennyi. Olyanok is tudjanak vele játszani akik nem tudnak.
 • 62.
  2010. 12. 02. 18:49
  Tirexi: Szerintem ha pár év múlva kicsit komolyabb leszel még te is röhögni fogsz a saját koomentjeiden, én is így tettem, mikoro lvastam miket írtam 14 évesen. Én nem akarlak csesztetni csak tényleg egy kicsit vissza kéne venni, és nem személyeskedni, ha érted mire gondolok...
 • 61.
  2010. 12. 02. 18:47
  "Heh, milyen Epikus hogy a legnézettebb videóm pont az NFS."

  te jószagú...szégyen, hogy egyesek mennyire nem tudnak magyarul...
 • 60.
  2010. 12. 02. 18:42
  "igénytelen semmit mondó videóidat a jutyubra."

  Hú de kell röhögnöm húúú de

  Na jól van húzok innen mert látom az én szavam itt semmit nem ér, mindig lesz egy buta kiskölök aki megmagyarázza hogy a döglött ló alszik.

  Tud valaki egy értelmes fórumot ahol nem csak kis tizenévesekkel lehet vitatkozni butaságokról?
 • 59.
  2010. 12. 02. 18:41
  leírtam, kinek mi, most neked konkrétan nem, de másnak lehet igen. De a Gridbe nem úgy volt, hogy mentél és rommá törted a legjobb versenyautót, és még ráadásul elsőnek értél be. Ez vicc. Nálam így hívják. Jah, meg a nagy nitró az megér egy misét. Megnyomod, beállítja, hogy na most aztán kirepülsz még az egből is, Power, sokat mondok, ha 1, azaz 1 másodperc múlva az enemy a seggembe volt. Jah meg a rendőr persze. Én már akkor akkorát röhögtem, amikor autós üldözés, és jön a bejátszás, Bugatti Veyron rendőr. Na akkor így apum előtt így elpirultam, hogy ilyet a Nickelodeonon a 12 éves gyerekeknek nem adnak le, mert azokat nem hülyítik ilyenekkel, mint lassan minket 10 ezerért.
 • 58.
  2010. 12. 02. 18:34
  Hát ha azt mondták hogy verseny játék lesz akkor wtf. Hát én ezt egy nagyon erős árkádba sorolom. me az hogy magától farol a kocsi (vagyis ellenkormányoz) nem egy komoly versenyjátékba illik. Játékélmény pedig relatív. Griddel is elvoltam de nem élveztem 2x jobban mint ezt.
 • 57.
  2010. 12. 02. 18:33
  Tirexi: már bocsáss meg, de Te, vagy szellemi fogyatékos vagy és akkor el van nézve minden és még elnézést is kérek.. vagy csak szimplán hülye a szövegértéshez (esetleg vég sem olvastad, amit írtam..)
  Catch-up. csal a gép. Írtam, és biztos van akinek sikerül megnyernie mindent 1.re (nekem sem sikerül minden úgy ahogy szeretném, de csak ezért nem fogom fikázni és ipari hulladéknak nevezni.. ez a jelző amúgy is az olyan "játékokat" illeti meg mint pl.: blur, split/second), és nem kell általánosítani mert neked nem megy vmi.
  Amúgy ha 2 életed lenne is tolnád 1000el a pc játékokat, meg az igénytelen semmit mondó videóidat a jutyubra. Meg amúgy létezik olyan réteg h "casual player" amibe azok tartoznak bele, akiknek végső soron tökmind1 mivel játszanak, ha tudják élvezni, és nem 1 du.-ra szánnak 1 játékot napi 8-10 órában, hanem amíg megnem unják, vagy elnem kopik a lemez stb.. Te pont az ellenkezője vagy.. mindent gyorsan, felületesen, jöhet a következő, "minél nagyobb a gépigény annál nagyobb lehet az arcom" sztájlban. Meg ez a rinyálás ami az élsimítás körül folyik már szánalmas.

  Atesz1987: ez szimplán tolerancia, ha pl rendőrként mész bele egy másik rendőrbe nem törsz ripityára, ellentétben 1 versenyzővel. Rendőrként is megtud fogni a blokád vagy ha csak össze is koccantok simán telibe találhatod a falat. Civilbe meg tökmind1 hogyan, milyen szögből "érkezel", 1 bizonyos sebesség felett rögtön ott maradsz.

  LavX: a játékban nincs szögesdrót.. kevered a cod2-vel, de elég dúrván ='D
 • 56.
  2010. 12. 02. 18:31
  "Ja és skacok Tirexit hagyjátok már légyszíves, ne ebből álljon már a fél fórum mindig, neki is lehet véleménye. THX"

  Nem, nekem nem lehet véleményem mert én kocka vagyok ők meg nem. Vagy mégis?
 • 55.
  2010. 12. 02. 18:29
  "aztan baszkodja fel a <#mod#> <#mod#> videokat a netre"

  Az a 3000+ Subscribe is biztos azt mutatja hogy xar videókat gyártok te kis láma.
  Nem tom hogy ki hogy vele de ha van egy rossz videó akkor én azt nem nézem meg. márpedig az én esetemben a számok nem ezt mutatják barátom.

  Csak pár példa a hitetlen kut.ának:
  Need for Speed: SHIFT HD gameplay: 664.795 megtekintés
  Driving Simulator 2009 HD gameplay: 455.956 megtekintés
  Forklift Truck Simulator 2009 HD: 287.598 megtekintés

  Heh, milyen Epikus hogy a legnézettebb videóm pont az NFS.

  Na pá puszi kispofám.

  (ő kezdte nem én)
 • 54.
  2010. 12. 02. 18:22
  Nem, ti nem értitek már megint a lényeget úgylátom. (már aki). Ne gyertek már az árkád szöveggel, meg azzal, meg emezzel, amikor volt az EA bemutató, meg a az ilyen szupi világpremier, azt mondta a kedves illetékes "bácsi, hogy hagy ne fogalmazzak szépen adminként, hogy "Gyerekek, ez egy gyönyörű szép, és elégéé komoly verseny-játék lesz, történet nélkül." Az első igaz lett, szép munka van benne, a kocsik tényleg jol néznek ki, a természet a táj, az út, meg minden, de hogy azért ennyire oltári ökör játékmenetet megcsinálni, látjátok, pont a hülye dagatt amerikai gyereknek csinálták, aki beül a gép elé tömött szájjal és szarrá töri az aston martin one77-et, mert kinem sz*rja le, megyek tovább. Én azt nem értem, a gyártók még hogy nem perelték be ezért a prodikcióért a kiadót, mert oké, hogy licenszet megvették, de szerintem ezek után ne is álmondjuk ilyen autókkal töréssel együtt mégegyszer. Egy több tízmilliós autót úgy vezetsz, mintha a trabantoddal ralliznál a réten. Ebbe komolyság nincs.

  dragon cikkével nagyjából egyetértek, egyedül a játékélményre adott 10 szerintem enyhén erős lett, mert akkor a crysis warheddel együtt, maffia 2, dirt 2, grid mennyit kapott volna, 25-öt? És azt is elhiszem, hogy te játék alapján pontoztál, és véletlenül se személyes vélemény szerint.


  Ja és skacok Tirexit hagyjátok már légyszíves, ne ebből álljon már a fél fórum mindig, neki is lehet véleménye. THX
 • 53.
  2010. 12. 02. 18:21
  lője már le valaki Tirexit......
 • 52.
  2010. 12. 02. 18:19
  @Atesz1987
  Hogy okosabbnak tűnnék egy hozzászólástól azt kétlem.
  Viszont a játék akkor is olyan mint a doom3 volt anno.
  Vagy szerették vagy nem, de az a kettő csak a végletekben volt észrevehető.
  Nem volt közömbös senkinek. Aki nem is játszott vele az is szerette vagy fikázta, annak fényében, hogy a közösség mit várt.
  Itt is pont ez a helyzet.
  Ja és az egyetlen hozzászólásomhoz meg csak annyit, hogy én már doomoztam, mikor te a csattogós falepkét tologattad és a taknyoddal etted a lekváros kenyered.
 • 51.
  2010. 12. 02. 18:06
  Tirexi, te butabb vagy mint valaha =D
  te vagy az egyetlen olyan "gamer" aki csak azert tolti le a jatekokat torrentrol, meg azert jatszik, hogy 20perc alatt kiakassza mindet, aztan baszkodja fel a szarabbnal szarabb videokat a netre. ennyit ersz, te szerencsetlen lama.
  hogyha nem tudsz elhuzni a tobbiek elott 30 masodperccel, akkor a jatek a szar? komolyan nem tudom, mit vartok egy jatektol. ha el lehetne hagyni az ellenfeleket a verseny elejen a rajtnal, akkor az egesz versenyt dogunalomban egyedul vinned vegig, az olyan marha jo lenne? gondolkozzal mar el egy kicsit, mielott baromsagokat beszelsz megint.

  azt mondom, hogy a cikk nagyon jo lett, a jatek megerdemli a 90%-ot, vagy meg talan tobbet is. lehet, hogy ti, ovodas nyomoroncok letoltitek a jatekot, es nem tudjatok kiprobalni a multit, de ez a ti sajat egyeni szoc problematok. elitelitek egybol az alapjan, hogy a single milyen... gratulalok. de a COD uj resze az persze 102%-os, mi? kisgyerekek...

  szerencse, hogy nem ilyen suttyok irjak a cikkeket, foleg azert, mert meg az iskolaban a helyesiras orakig sem jutottak el egyesek, olyan szinten keptelenek fogalmazni es irni.

  grat megegyszer a cikkhez, a jatek a zeneket leszamitva kifogastalan lett!
 • 50.
  2010. 12. 02. 18:05
  Ne játszatok vele. Próbáljátok ki azt ha szerintetek szar töröljétek le, de ez senkit sem érdekel szal nem kell megosztani...
 • 49.
  2010. 12. 02. 17:57
  smacika... Az, hogy egyetlen hozzászólásban okosabbnak akarod magad feltüntetni mindenkinél sokkal nagyobb divat, mint a fikázás. Ez a játék meg nagyon is megérdemli, még ha alapvetően jó is.
 • 48.
  2010. 12. 02. 17:57
  Kb én is. Szerintem zsír game. Elütni vele az időt meg szórakozni teljesen jó. Mindent a kategóriájában kell értékelni. Ez nem egy szimulátor hanem egy teljesen arcade game amit leginkább konzolra terveztek. TDU más kategória. Ugyan úgy mint a Shift a Dirt vagy a GTR.
 • 47.
  2010. 12. 02. 17:36
  Na igen, ezt a kommentfolyamot láttam magam előtt mikor felfedeztem a cikket.
  Sőt a havi nettóm felét rátettem volna, hogy több lesz a fikázó, mint a szerető komment.
  Mint a doom 3 esetében.
  Itt is divat fikázni...
 • 46.
  2010. 12. 02. 17:23
  Egyetertek dragon.. Masik meg ha kesobb visszamesz egy palyara ha sikerult mar jobb kocsit ossze szedned akkor el lehet verni az ai-t. Sokat szamit milyen sorrendben csinalod mivel mesz es persze ,hogyan vezetsz..
 • 45.
  2010. 12. 02. 17:23
  Nekem rettenetesen tetszett a játék. Én örülök neki, hogy egy régi, eredeti NFS játékot kaptunk még az első HP-s időkből. Tényleg felüdülésnek éreztem, hogy csak erről szól a játék, nincs hülye történet, nincs tuningolás (amit azért szeretek), csak mi meg a rendőrök és a gyönyörű tájak. A grafika sztem elképesztően jó, az elmosódás gyönyörű és nem elnagyolt, a füst is szép driftelés közben, de én attól padlót fogtam, amikor éjszaka, esőben és villámlások közepette kellett versenyezni. Az vmi csodálatos. Úgy tűnik, mintha ez lenne életem legjobb autós játéka, pedig nem. A szimulátorokat jobban szeretem, de ez vhogy képes volt visszaadni azt az élményt, amit a régi, együgyü NFS-ek. Tényleg nagyon jó játszani vele.
 • 44.
  2010. 12. 02. 17:18
  Kicsit mindig meglepődök az emberek értékítéletén. Na nem amiatt, mert nem értenek egyet egy cikkíró véleményével, mert bevallom, sokszor én sem értek egyet mások pontozásával. Simán elhiszem, hogy valakinél ez a játék csak 85 vagy 80 százalék. De ahogy itt dobálóznak egyesek a 30-40%-okkal, meg hogy így szar, úgy szar a játék, az enyhén szólva érdekes.

  Van egy olyan érzésem, hogy a legtöbben nem a játékot értékelik, hanem azt, hogy mennyire tetszik nekik a játék. Ha nagyon tetszik, akkor 90-re pontoznák, ha bármi okból nem jön be nekik, akkor 30. De az igazság az, hogy ez a módszer cseppet sem objektív. Ha így pontoznék, akkor egy Call of Duty nálam csak 20-30 %-ot kapna, holott tudom, hogy akármennyire is rühellem, azért jó játék.
  Pár reakció néhány kommentre:

  @Dance: "Engem csak az zavart hogy 2010-ben is egy autós játékban az a kihívás hogy az ellenfél mindíg 100 méterre eléd van scriptelve, tök mindegy hogy gyorsulsz, milyen sebességgel mész,az ellenfél eléd van gyógyítva."

  Kicsit csal az AI, az tény. Főleg a rendőrös üldözéseknél látszik, hogy leginkább a vezetői képességektől függ a verseny végkimenetele és nem az autód végsebességétől. De ha odafigyelek és jól vezetek, akkor 10-ből 8-szor megverem az AI-t, mindenféle cheat és trainer nélkül.

  @DeathAdder: "Egy Bentley vagy Maseratti sosem fog illeni egy NFS-be."

  Nem illenek az Underground stílusú részekbe, de a régi NfS-ekben csak ilyen kaliberű autók voltak.

  @Tirexi: "Érdekes az összes többi NFS-t ki tudtam pörgetni full első hellyel első próbálkozásra...csak ezt az egyet nem tudom"

  Ez inkább azt jelzi, hogy a többi NFS túl könnyű volt. Amúgy az AI-t megverni nem nagy kunszt, az emberi ellenfelek jelentik a kihívást.

 • 43.
  2010. 12. 02. 17:16
  Nekem a Burnout Paradise jutott eszembe a játékról, annyi különbséggel, hogy azt még élvezni is tudtam arcade ellenére is. De mikor valami nagyon nagy előnyt szereztem az ellenfél előtt (már a térképen se láttam), mentem bő 340-350-el és egyszer csak utolér, olyankor a Most Wanted jutott eszembe, ott voltak ilyen húzások.
  Ha ugyanezt a játékot megcsinálnák szimulátorba jóval nagyobb sikere lenne szerintem. Ezt a hozzászólások is tükrözik javarészt.
  Egyébként a grafika nekem is tetszett élsimítás hiányának ellenére is.
  Ha 10 éves fejjel indulok ki, akkor a 90%-ot még kevésnek is tartanám.
  De 25 éves fejjel komolytalan játéknak tartom...
 • 42.
  2010. 12. 02. 17:00
  Elsőre nekem is fura volt, de hamar visszaköszönt a régi Hot Pursuit hangulat (atokkal viszonylag sokat játszottam). Nem nagyon szoktam autós játékokkal játszani illetve a szimulátorokért sem rajongok (jó dolog, meg örülök, hogy vannak jó szimulátorok, de nem szeretek szenvedni az irányítással, meg megtanulni vezetni minden autótípust külön-külön). Ezért a kezdeti hozzáállásom ellenére végül beleraktam már vagy 12 óra játékidőt...az idegesítő feladatokon kívül (gyors reagálás, tesztvezetés, időmérő) a versenyeket és az üldözést élvezem. Szerintem kellett egy ilyen nosztalgia rész is. A patch óta esik már az eső/hó is, a grafika nem olyan rossz bár az élsimit én is hiányolom egy kicsit (1680x1050 mellett is, ami már full hd felbontás 85%-a). A gépigény is korrektnek tűnik. Ettől függetlenül a 90% kicsit erős, de egy 75-80%-t még rá mernék sütni, ha a helyén kezelem a játékot (igen tudom, hogy sok szempontból támadható ez a rész, de mondhatni ez direkt ilyen!).
 • 41.
  2010. 12. 02. 16:58
  "Engem csak az zavart hogy 2010-ben is egy autós játékban az a kihívás hogy az ellenfél mindíg 100 méterre eléd van scriptelve, tök mindegy hogy gyorsulsz, milyen sebességgel mész,az ellenfél eléd van gyógyítva. Mikor 400 al kergetem az elsőt és beveszi a hajtűkanyart fékezés nélkül, az egy kicsit meredek......"

  Na erről beszéltem energon...
 • 40.
  2010. 12. 02. 16:58
  Egyet ertek a 90% al mw ota a legjobb resz. Elso helyezetnek is lehet lenni a versenyekben. Es vegre ez egy kib.szott jatek amiben kuzdeni is kell. Grafika is rendben van.

 • 39.
  2010. 12. 02. 16:57
  "energon... Próbáld ki, hogy az életben tovább tudsz-e menni, ha"

  Hallod Atesz, erre tudod mi lesz a válasz?

  Ez csak egy árkád játék nem valóság.

  Ja a legxarabb árkád játék amivel valaha játszottam, legálább is technikai szinten.
 • 38.
  2010. 12. 02. 16:50
  Engem csak az zavart hogy 2010-ben is egy autós játékban az a kihívás hogy az ellenfél mindíg 100 méterre eléd van scriptelve, tök mindegy hogy gyorsulsz, milyen sebességgel mész,az ellenfél eléd van gyógyítva. Mikor 400 al kergetem az elsőt és beveszi a hajtűkanyart fékezés nélkül, az egy kicsit meredek......
  Anno az első Burnoutok jobbak voltak iylen téren, ott legalább hibázott az ellenfél is.
  Kiváncsiságból betettem folyamatos nitro csítet, és érdekes ugyanúgy gyorsult az ellenfél mint én
 • 37.
  2010. 12. 02. 16:42
  blade: értem mire gondolsz, de ebben a játékok kiválasztása is szerepet játszik. Sok elég jó eséllyel rossz címet kerülünk (pl. filmekből készített játékok itt nagyon ritkán vannak), mert úgy vagyunk vele, hogy ipari hulladék helyett már inkább csinálunk pl. egy retro rovatot. Persze így is becsúszik pár vacak cím, ez elkerülhetetlen, meg a kicsit is várt/ismertebb nevekről csak írunk már, akkor is ha rossz. Abban talán igazad lehet, hogy van köztünk elnézőbb író, de szerintem ez nem népbetegség errefelé
 • 36.
  2010. 12. 02. 16:40
  Jó lett a cikk.
  Én ha tehetném csak rendőrautóval, és akkor is csak a Crown Victoriát vezetném, nagy. A rendőrautókról még lehet annyit írnék, hogy 3 fajta sziréna van.
  Asziréna egyszeri lenyomásával lehet váltani, illetve ki is lehet kapcsolni azt. Ha kikapcsolod a szirénát és csak egy pillanatra nyomod meg akkor a szokásos kis figyelmeztető hangot nyomja, hangulatos.
  Amit nem értek az a fényszóró.
  Azt írták, hogy kikapcsolt fényszóróval is lehet menni és így nem fogjuk észrevenni lehet a másikat, így lehet akár lerázni a rendőröket.
  Jó, lekapcsolod a fényszórót és tényleg nem látszódsz annyra, de a health bar az autó felett ott világít folyamatosan, így bárhonnan kiszúrhatod az ellent.  Nem találok fent Magyarokat..., pedig folyamatosan tolom. Ha valaki fel akarna venni akkor Coleman_Ned ezt a nevet vegye fel és nyomjuk együtt ezt a jóságot.
 • 35.
  2010. 12. 02. 16:39
  A játék kedvelői nem értik a lényeget. Lassan itt van 2011, az EA meg kijön egy olyan játékkal, ami grafikától eltekintve kb egy Flash játék szintjét hozza. Nem azt mondom, hogy nem jó, és azt sem, hogy nem lehet vele eljátszogatni, de ez nem 2010-es színvonal. Pofátlanság azokkal a fejlesztő csapatokkal szemben, akik több ezer munka órát beleölnek egy játék kifejlesztésébe, és megszórják őket 80%-okkal, majd jön az EA ezzel a szarral, és oda meg vissza van a média... Nekem az a gondom, hogy az EA-nál ezt véresen komolyan gondolták. Mint mondtam, ez egy kedves gesztusként még elmegy a rajongók felé, de mint komoly játék? Ne már... Órákat játszottam én a Plants v Zombies-al is, de azt nem is 10 ezerért rakták ki a polcra.

  energon... Próbáld ki, hogy az életben tovább tudsz-e menni, ha 300-al neki döngetsz a szembe jövőnek. Meg, hogy mennyire törik össze az autód.
 • 34.
  2010. 12. 02. 16:32
  Egy Bentley vagy Maseratti sosem fog illeni egy NFS-be.

  azok nem arra a teljesitmenyre szomjas kihegyezett verbeli tuningra valo sportautok..

  Asszem a vilag legismertebb autos filmjeiben (fast & furious) sincsenek ilyen Maseratti meg Bentley fele jarmuvek..
  De aki ezt nem erzi at, annak hiaba mondom..
 • 33.
  2010. 12. 02. 16:25
  Erre 90%-ot adni... Én még 10-et se adnék! Sz*r a grafika, és ez a stílus is már lejárt lemez nálam! Ekkora hányadékot ki se kellett volna adni! 5 pálya után töröltem a gépről. A Shift2 viszont nagyon jó lesz!
 • 32.
  2010. 12. 02. 16:20
  energon forrás:
  Szinte gondoltam hogy valaki egyszer beírja hogy: "mert béna vagy és azé nem megy"
  Igen nyilvánvalóan az, meg lehet nézni a NFS HP videóimat aztán lehet dumálni...
  Érdekes az összes többi NFS-t ki tudtam pörgetni full első hellyel első próbálkozásra, a SHIFT-et is Medium-on vittem ki, csak ezt az egyet nem tudom.
  Biztos kevés a 10 év játék tapasztalatom. -.-'

  Attól mert csal a játék nem én vagyok a béna energon forrás. Szenvedjen vele akinek két élete van. Nehogy nekem azt merd mondani hogy itt rajtam kívül mindenki elsőre megcsinált minden pályát elsőre első helyen mert azon maximum csak röhögni fogok.
  Maximum nem vallják be de az már más tészta.
  Nem egy olyan YouTube-os videó van ahol faltól falig játékot láttam.
  De persze szeretettel várok tőled videót melyben bemutathatod mennyire skill-es vagy a játékban.

  Amúgy ezek szerint én is azzal a játékkal toltam amivel Atesz mert ez nem törés hanem egy vicc. Ha autó törést akarok, akkor FlatOut-ozok vagy CrashDay-ezek de még a GTA 4 custom autók is szebben törnek mint ezek a kocsik ebben a még "játéknak nevezhető" NFS-ben.

  Minek a 20. szint ha már 12.-en kimaxoltam magam? Ja igen, azért hogy ne 2 óra legyen a végigjátszás hanem 3... Bocs.

  Amúgy halkan megjegyzem ez a másnak a helyesírását nézegetni dolog egy igen dedós dolog amit én már az ÁMK-ban elnőttem. GG. LOL, OWNED, OMFG.
 • 31.
  2010. 12. 02. 16:11
  Egyetértek... azokkal akik szerint sok az a 90%. Szerintem az egyik leggyengébb NFS, még az undercover is jobb volt, egyszerűen semmi élményt nem nyújtott, a versenzős része semmi újat nem mutat, semmi olyat amit még ne láttunk volna, a rendőrős rész meg ami az újdonság lenne az egészbe kb totál elcsépelt és monoton, mész előre és szorítod le az embereket az útról és a több milliós kocsikkal zúzod őket szanaszét... reális mondhatom. A grafika tényleg szép és az irnyítás is tetszik de ez minden ami pozitívumot el tudok róla mondani, nekem nagyon nagy csalódás volt.
 • 30.
  2010. 12. 02. 16:10
  Nekem a történet is hiányzik belőle. Hogy néz ez már ki, hogy van egy megye, ahova jön mindenki versenyezni és jönnek a rendőrök, akiknek szuperautójuk van, mert el kell kapni a szuperautós versenyzőket és akkor szögesdrótot dobálgatnak egymás elé az autók és el kell kapni a rosszakat vagy ha te vagy a rossz, akkor le kell hagynod a rendőrbácsit. Mi ez valami 5 éves gyerek szabadult be hozzájuk, mert kb az talál ki ilyeneket(tapasztalat )?
  Egy szóval szégyen ez a játék.
 • 29.
  2010. 12. 02. 16:03
  Nekem nagyon bejön a játék, de én nem játszom ilyen dirt 2 és hasonlókkal, sőt még az utóbbi évek nfs-eit se toltam, így ez most nagyon bejön. Akik itt előzőleg lehúzták azok szerintem kicsit rosz irányba hasonlítják ezt a játékot. nekem pl. az tetszik benne, hogy nagyon egyszerű, sőt az is hogy egy iszonyat ütközés után is folytathatom a versenyt, tehát ízlés kérdése ezek a dolgok...
  viszont amivel egyet értek én is, hogy csalnak az ellenfelek és elég nehéz egy két időmérő pályát goldra csinálni. aki csak ritkán játszik autós játékokkal annak ez a tökéletes választás szerintem.
 • 28.
  2010. 12. 02. 15:57
  Atesz1987: nem tudom mivel játszottál, szrrá törik az autó, ha oszlopnak mész vagy belehajtasz a szalagkorlátba..

  Tirexi: Max porttól te nyelvzseni, amúgy arra gondoltál már hogy csak szimplán... szerencsétlen vagy? Amúgy 20 szint van mind2 oldalon.. "legnagyobb owned" + "LOL" falramászok az ilyenektől.

  DeathAdder: Miután 5-6 NFS lement civil autókkal, sztem pont, hogy nem ártott a sorozatnak, hogy végre kerültek bele izmosabb járgányok is. Meg figyeld azt is, hogy ez nem városi környezet + hatalmas távolságokat kell megtenni rövid idő alatt (többnyire) nyílegyenes utakon.

  funkyman: catch-up rendszernek hívják.. ízléstelen, olcsó, trehány megoldás. a lényege, hogy a játékos teljesítményéhez mérten gyengítik vagy éppen pofátlanul erősítik a gépi ellenfeleket. NFSU2 és Shift kivételével mindegyikben fellehetett fedezni és pl. Most Wantednál magyarázták még azzal anno a dolgot, hogy így "fej-fej" mellett haladhatnak a versenyzők és így sokkalta izgalmasabb, látványosabb lesz a verseny. Hát jah nagyon bejött..

  Nekem amúgy tetszik a játék (leszámítva a catch-up rendszert, szr tracklistát és a lassú menüzgetést)
 • 27.
  2010. 12. 02. 15:43
  Blade012: Ezért kell elolvasni a cikkeket, és nem csak a %-okat nézni. Én mindig azt vallottam, hogy abban van a lényeg, a százalék csak kényelmetlen nyűg (tiszta mák, hogy az MMO-knál nem kell ezzel kínlódnom ). Ebben a cikkben dragon leírja, hogy ez a játék visszatér a régi idők árkád vonulatához, a szép tájak-jó kocsik életérzéshez. Innentől kezdve Undergroundokhoz meg komolyabb szimulátorokhoz hasonlítani butaság. Ennek fényében kell nézni a játékot, illetve azt sem árt tudni, hogy dragon83 szereti, szerette a régi idők NfS-eit, és azt várta viszont az új résztől. Ha azt írja, hogy ezt lényegében hozza a játék, én elhiszem neki. Nem azt hiszem el, hogy "jó játék, amit mindenképpen ki kell próbálnom", mert ez a vonal már engem is hidegen hagy (majd a Shift 2, ahhhh ). Hanem azt, hogy műfaján belül igenis jól sikerült.

  Értékeltem én már 90+ százalékra hardcore körökre osztott stratégiát, amit az itteni olvasók legalább 98%-a fanyalogva dobna félre öt perc játék után, mégis, kategóriáján belül úgy hiszem megérdemelte. Most hogy az a kategória kinek hogy tetszik, az már egyéni ízlés kérdése, és emiatt b...ogatni egy cikkírót nem okos dolog.

  Mellesleg itt szó se róla, kissé elszúrta már évek óta az EA a dolgot. Ugyanúgy NfS név alatt kihozni a Shiftet, a Pro Streetet, a Hot Pursuitot, az Undergroundot (sőt a Wii-s Nitrót) elég veszélyes dolog pont emiatt, mert könnyen mást kaphat az ember, mint amit várna, elvárna, ráadásul alapot adnak a "minden évben egy NfS, de szar már ez!"-beszólásoknak, még akkor is, ha a fejlesztők egymástól függetlenül dolgoznak, több mint egy évig. Dehát ez már az EA hülyesége...
 • 26.
  2010. 12. 02. 15:37
  Sokakkal egyetértek amit írtatok.

  Aki azt nézi mit lehet kihozni a mai technológiával a játékból azoknak is teljesen igaza van, hogy csalódás, viszont! Ez direkt így lett kijelentve, ilyen típusú lesz, arcade és HotPursuit hangulat, ami meg is valósult. Ezért nem érdemes fikázni, mivel megmondták előre és a gameplay beharangozó videken is látszott.

  Ha azt nézzük, igen remake kategória, de azért ne hasonlítsuk az 1-2-höz Ebből a szempontból aki végig követte a sorozatot, úgymond unják már, mivel nem fog újdonságot hozni számukra/számunkra. Ilyen szempontból lehúznám én is a wc-n a játékot.

  Az ár marketing és maga az NFS név, szerintem ne keverjük ide, ki kell adni érte, ha játszani akarsz. Sajna idehaza nem engedheti meg magának az ember, hogy sok játékprogromot vegyen, így 2x meggondolja mire ad ki.

  A mai trendeknek és piachoz viszonyítva viszont jogos az értékelés, még ha az igazi NFS fanatikus jóval "pocsékabbnak" véli.
 • 25.
  2010. 12. 02. 15:30
  Részemről is éppenhogy csak súrolja a 65%-ot. Bár nekem a PROSterrt még tetszett anno, de jobban bejöttek az Undergroundok, és a Most wanted. A porche unleashed lenne a minimum amit hozni kellene minden résznek , de ez még az 2. részt sem múlja felül. Egyszerűen unalmas, a gép pedig előszeretettel használja a kecsapot. Egy játék részemről ne azért legyen nehéz mert a gp csal, hanem mert jól vezet (de minimum adaptálódik a stílusodhoz).
 • 24.
  2010. 12. 02. 15:20
  Blade0012

  pontosabban és helyesebben fogalmaztál, mint én...
  igazából így gondoltam.
  thx!
 • 23.
  2010. 12. 02. 15:12
  Ez a játék kb a NFS 1-2 szintjét hozza, mai grafikával.

  Az autók tök egyformák, csak a hangjuk különbözik egy kicsit.

  300-al telibe verek egy keresztben álló rendőr autót, vagy éppen egy oszlopot, és megyek tovább? Ez már annyira árkád, mint egy flash játék, vagy mint említettem, a 90-es évek. Akkor voltak ilyen "árkád" autós játékok. Akkoriban annyit tudott a technika. De ma 2010 van, és már az sem sokáig. Döbbenet, hogy ezt így ki merték adni.

  Nem azt mondom, hogy nem jó, de ne kérjenek már pénzt érte baszki. Mondják azt, hogy ez egy NFS 1-2 + Hot porsuit remake a rajongók kedvéért, és rakják a polcokra 3000 Huf-ért. Na de ezt teljes értékű modern játékként árulni? És erre adnak 90%-t? pff...
 • 22.
  2010. 12. 02. 15:10
  Ez a játék egy vicc lett. Most kivételesen nem a grafika a hibás bár EL KÉNE az a kis élsimítás de hát mit várok én egy konzol portól...

  A lényeg inkább a sima verseny mód amikor te vagy a rossz fiú. Egyszerűen nevetséges hogy némelyik versenyt milyen irtózatosan pontosan lehet csak teljesíteni arany fokozaton. Az még hagyján hogy nem leszel első de hogy még egyszer végigvigyem a 12km-es futamot hát kösz nem. Mondjuk másodikra általában sikerül mert akkor már tudom fejből milyen levágás hol van és fel tudok rá készülni. Na de kinek van arra ideje hogy 10 perces versenyeket ismételgessen?
  A legnagyobb owned akkor ért amikor 10 perces verseny végén már trapa volt a kocsim és a cél előtt valamelyik versenyző meglökött és bumm kiestél. LOL.
  Ez az első olyan NFS ahol már trainer segítségéhez kellett folyamodnom mert egyszerűen soha nem lettem első, első nekifutásra.
  Még örök nitróval is csak éppen hogy be lehet érni egy két versenyen.
  Ez a játék egy vicc lett, ráadásul az AI is össze-vissza bohóckodik, egyszer belassul egyszer meg folyamat nitróval is alig lehet utolérni.

  A rendőrös résszel semmi bajom nem volt azt még élvezni is lehetett de a 12-es szint végén már nem volt több küldetés és megszerezhető autó sem. Na bumm akkor minek a 15-ös szint hozzá?

  Én személy szerint 50%-nál többet nem adnék rá.
 • 21.
  2010. 12. 02. 14:58
  Teljesen egyetértek DeathAdderrel. Ez egy végletekig leegyszerűsített játék, semmi izgalmas vagy egyedi nincs benne.
 • 20.
  2010. 12. 02. 14:54
  "szabtam: ha esetleg ráérsz, íme egy házi feladat - hány 90%-os, vagy a feletti játék volt iPonon idén. Meglepődnék ha sokat bírnál összeszámolni"

  Szerintem nem erre gondolt és a túlpontozás nem csak a kilencven százalékot jelentheti. A legtöbb játék (a legtöbb alatt a játékok 99%-át értem) nem kap 70-80 százaléknál kevesebbet ami tényleg messze nem reális - még ha ez nem is a teljes staffra értendő csak néhány íróra.

  A játék meg nem tűnik rossznak így demó után, bár nem volt a legszerencsésebb a gt5-el egy hónapban kiadni (igaz a név úgyis eladja magát).
 • 19.
  2010. 12. 02. 14:50
  Mindigis az Undeground 2 lesz a legjobb

  Jo volna ha ujra csinalnak, beteg grafikaval, es anno ahhoz hasnonlo autokkal...

  De hat mostmar minden buzi arra izgul hogy Maserati,Bentley,Lambo....

  Sokkal izgalmasabb volt, amikor egy kilecvenes evek Honda Civic-et kellett szep lassan tuningolni (ahogyan a penztarcad engedte).

  Es nem utolso sorban a jatek zenei is azota a legnagyobb NFS slagerek (UG2)
 • 18.
  2010. 12. 02. 14:42
  OFF

  szabtam: ha esetleg ráérsz, íme egy házi feladat - hány 90%-os, vagy a feletti játék volt iPonon idén. Meglepődnék ha sokat bírnál összeszámolni

  ON

  Akik a technikai oldalba kötnek bele, azoknak ajánlom a "Tesztelt Platform" feliratot az értékelő doboz alatt A közösségi részére meg például senki sem reagál a játéknak, milyen érdekes...

  Azt meg nem értem miért fáj valakinek hogy ez egy combos _arcade_ játék. Én se rajongok a mindenhol driftelgető autókért, nem is nekem készült az új NFS, de attól még lehet jó játék, a neve miatt még sosem kapott tőlünk semmi magas pontszámot (Fura is lett volna pl. egy MoH-nál)
 • 17.
  2010. 12. 02. 14:27
  Hozzátenném hogy manuális váltási lehetőség sincs benne, ami azért nem árt
  A Carbon (esetleg Undercover) óta az NFS kicsit eltévedt... remélem egy Underground 3-mal visszatalál a helyes útra .
 • 16.
  2010. 12. 02. 14:19
  Nem lehet szerkeszteni, elnéztem - insanity228-cal értek egyet
 • 15.
  2010. 12. 02. 14:18
  ViTaZi egyet értek veled.
  Én is csalódtam az NFS szériában Most Van Ted óta, de végre legalább ez játszható, és még élvezem is.
  Csak a hülye magyar nyelv idegesít benne, meg a menüje lassú - bár jobb, mintha mindenhol töltési csík lenne.
 • 14.
  2010. 12. 02. 14:17
  ViTaZi

  Sokkal inkább gond az igénytelenség. Aki már 15-20 éve foglalkozik játékokkal, annak ez az NFS vicc kategória és hatalmas visszafele fejlődés.
 • 13.
  2010. 12. 02. 14:14
  ...vagy csak szimplán a cikkírók elfogultak az NFS névvel. max 60% lehetne és nem 90%!!
 • 12.
  2010. 12. 02. 14:13
  Hát.. ti vagytok kicsit tévedésben. A játék jó élvezetes és megfelelően nehéz! Grafika maxon Full HD-ban igen is szép. A játék arcade jellegű és ez így is van jól. Remélem senki nem várt szimulátort. Zenei téren is jól vizsgázott a játék. Nem tökéletes de végre egy normális NFS!

  Mások így látják pl.gamespot. Nálatok van valami gond és nem cikkíróval!
 • 11.
  2010. 12. 02. 14:02
  alapvetően minden autós játékot kipróbálok. és kb. a felükön huzamosabban játszom is. szívemhez közelebb állnak a szimek, távolabb az arcade-ok.

  az itteni értékelési rendszer kicsit fura a számomra. itt majdnem minden játék 90 fölött jön ki. nincs skálázódás sem.
  minden túlságosan túl van pontozva.

  kicsit javítom magam. nem minden: a wrc legalább nem kapott ennyit, csak 65-öt...
  de akkor is: ha ez 90%, akkor egy csúcs játék csak max 10%-kal tud többet kapni?
  ez azért nem reális...

  a játékban számomra egy élvezetes mód van: 1-2 óra folyamatos szabadvezetés napszakváltozással. de egy idő után unalmas lesz.
  így heti 1x elővevős játék....
 • 10.
  2010. 12. 02. 13:58
  Eléggé felemás lett az ide NFS. A grafika jó, a hangok jók, a zenék olyanok amilyenek(vannak jók, közepesek, és borzasztóak, és nincs sok tehát folyamatos az ismétlés), és sajnos offline módban nem lehet sem zenéket szelektálni, sem custom trackeket hozzátenni. Az üldözésekhez komponált akciótrack-ek eléggé jellegtelenek, egyedül talán a credits alatt is hallható zene érdekesebb.

  Az irányítás sajnos drift központú lett, precíz fékezések helyett, így a kanyarbevételhez egyszer vagy kétszer bele kell pöckölni a kézifékbe és ívben átcsúszni a kanyaron, mindezt akár 250kmh-s sebességgel. Persze arcade, úgyhogy realizmust ne várjon senki.
  Viszont keményen csal a program. Hiába zúz a játékos 330-cal lazán legyorsulják a zsernyákok/bűnözők és minimum 3-4szer annyi(de lehet hogy végtelen) powerup-juk van. A legnagyobb gond az, hogy a játék végigjátszása után nem lehet feldoldani az összes kocsit, az elérhető autóválaszték minimum 20%-a elérhetetlen marad. Ráadásul összevissza oldja fel a kocsikat, sosem abban a jármű-osztályba jön újabb verda amelyikben éppen a játékos nyomul. Az ellenfelek lezúzását mutató kamera is nagyon idegesítő, folyton elveszi a képet a játéktól, és mire visszaadja már a falnak ment a user.

  A programozás jobb lett mint a tavalyi borzalom, fagyást nem tapasztaltam, viszont a egy 2,8Ghz-es Dual core CPU már kevés neki és sokszor durván belassul, és ekkor garantált a totálkár. A beállításoknál egyedül az árnyékok kapcsolgatásában találtam teljesítmény növelési lehetőséget, persze ez nem segít ha gyenge a cpu.

  Az utóbbi két év NFS-einél mindenképpen jobb minőségű a játék, de ha az Underground-Most Wanted szintjéhez viszonyítjuk, attól nagymértékben elmarad.
 • 9.
  2010. 12. 02. 13:43
  Magyarul írj légyszi!
 • 8.
  2010. 12. 02. 13:42
  Nagyon sok a 90%!!! A felét is sok lenne szerintem....
 • 7.
  2010. 12. 02. 13:23
  Én változatlanul az Undreground széria folytatását várom... Szeretem megvenni az autókat, majd feltuningolni, szépítgetni és garázdálkodni vele az éjszakában A HP sem rossz, az élsimítást remélem majd egy peccsel megoldják (ha lehet), hogy ne a videokari szoftverével kelljen szüttyögni.
 • 6.
  2010. 12. 02. 13:21
  Hát aki csinálta a tesztet az 12 éves kb . Ez a jaték 90% ? Honen ? Már csak a neve van ... Sokkal jobb játékokat láttam sokkal gyengébb értékeléssel... Látvány 9 pont ... mi 9 pont benne ? hallik , hogy esik az eső de nem latcik csak vizes az út , ugy torik az auto mint annò a NFS Porsche-ban , és nem is túlrészletezett a graffika sem ... Shift be sokkal komolyab volt ... viszafele fejlődik ... Játékélmeny 10 ? nevetnem kell megértem , hogy arcade ... de ... etol a ReVolt jobb volt az autònak egyáltalan nem is hasonlit a mozgása se egy reális autòhoz , a fék funkciòt kár volt belekinlòdni szükségtelen ... nem is kell használni. Személy szerint 30% 35% töl többet nem adtalvona rá... Akármien EA hot shot legyen ... Már csak azért se mert több bug van benne mint az eddigi öszes NFS be ...
 • 5.
  2010. 12. 02. 13:14
  Grafika erős 7es, játékélmény meg 5ös nagyjából! Feltöltődő nitró a szembesávban? Ugyanmár... Tdu 2, na az lesz 90%
 • 4.
  2010. 12. 02. 13:00
  Ha hamar kerül ki a teszt, az a gond (Gran Turismo 5 külföldi tesztjei), ha későn, az a gond...
 • 3.
  2010. 12. 02. 12:41
  Úgy 12 napja jelent meg a game, elég hamar jött azért a teszt! Nyilván van más dolga is az embernek nem csak a játék és tesztírás. Ha a karriert végigviszed, még mindig ott a multi teszt... Szóval eltelik ezzel az idő.

  Cikkhez: klassz lett, kb ezt vártam és ez is lett. Kicsit fura volt az irányítás, de hát arcadenek készült na
 • 2.
  2010. 12. 02. 12:37
  90%

  Max. 25 felfelé kerekítve.
 • 1.
  2010. 12. 02. 12:27
  Csak azt nem értem hogy miért ilyen gyorsak mindig az ipon-non a tesztekkel?
  Már a játékot 3 napja átvittem méghozzá "lajtosan" és csak most jön ki teszt?
  Aki játékos őrűlt 2 nap alatt átvitték...