Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

JB 007: Blood Stone – Őfelsége titkos ügynöke

 • Dátum | 2010.12.04 12:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

A nevem Bond, James Bond. Talán nincs is olyan filmrajongó, aki ne ismerné ezt a mára szállóigévé vált mondatot, hiszen az Ian Fleming által kitalált karakter a mai napig több tucat mozifilmben és könyvben tűnt fel. Ő a világ legkiválóbb titkosügynöke, aki képes megmenekülni a legszorultabb helyzetekből is, miközben gyönyörűbbnél gyönyörűbb nők fejét csavarja el. A karaktert természetesen a játékvilág is hamar felfedezte magának, melynek köszönhetően olyan klasszikusok jelentek meg az évek során, mint a Nintendo konzoljaira kiadott Goldeneye, illetve a Noone Lives Forever, mely ugyan szigorúan véve nem James Bond játék volt, de le sem tagadhatták volna a fejlesztők, hogy bizony onnan vették az inspirációt. Készült természetesen pár filmadaptáció is az elmúlt esztendőkben, melyek azonban nem tudták megcáfolni azt az általános igazságot, hogy az ilyen játékok gyakran még a közepes színvonalat sem érik el. A Batman: Arkham Asylum azonban megtanított minket arra, hogy bizony filmes, képregényes témából is készülhet kiváló alkotás, ha a fejlesztőknek van elég idejük rendesen összerakni a programot, no meg ha nem kötik meg a kezüket a kiadók. Óvatos optimizmussal közelítettünk a legújabb James Bond játékhoz, lévén a készítők végre nem egy film átiratot készítettek, hanem egy teljesen önálló, saját sztorival rendelkező programot.Isten hozta Athénban, 007-es!

A legutóbbi két mozifilmhez hasonlóan a Blood Stone-ban is az a Daniel Craig személyesíti meg Bondot, aki a korábbi ügynökökkel ellentétben általában inkább a nyers erőben látja a problémák megoldásának kulcsát, mintsem a különféle speciális kütyük használatában. Ennél fogva a játékban is inkább a folyamatos akción, lövöldözéseken és üldözéseken van a hangsúly, és nem a kémfelszerelésünk segítségével megoldható fejtörőkön. Mindössze egyetlen különleges eszközünk van, egy okostelefon, melyet aktiválva láthatjuk az ellenfelek elhelyezkedését a pályán, illetve egy-két tárgyat elemezhetünk is vele. Utóbbira általában a továbbjutás miatt van szükség. Kalandunk Görögország fővárosában kezdődik, ahol éppen a legfejlettebb országok találkozóját, a G20-at rendezik meg. Amint M-től, ügynökségünk vezetőjétől megtudjuk, a konferenciát terroristák készülnek megtámadni, így azonnal közbe kell lépnünk, ha nem akarjuk, hogy tragédiába torkolljon a rendezvény. Ez a pálya tulajdonképpen a tanítómód szerepét tölti be, a fő történetszálhoz vajmi kevés köze van. Az ugyanis egy biológiai fegyvereket gyártó csoportról szól, melyet ezúttal is a jó öreg 007-esnek kell felkutatnia és eliminálnia. A sztori természetesen nem csak Athénban játszódik, hamar repülőre ülünk és ellátogatunk Isztambulba, hogy aztán azt követően Monaco egy elegáns kaszinójában amortizáljuk le a berendezést, de Szibériában és Bangkogban is tiszteletünket tesszük. A helyszínek ennek megfelelően nagyon változatosak, így erre tényleg nem lehet egy szavunk sem. Maga a történet kellően szórakoztató, bár nem egetrengető alkotás, elmondhatjuk, hogy hozza a filmekben látott színvonalat. Ez nagyon nem is meglepő, hiszen a sztorit annak a Bruce Feirsteinnek köszönhetjük, aki több Bond film (Aranyszem, A holnap markában, A világ nem elég) és játék forgatókönyvének elkészítésében is részt vett. A sztori befejezését látva viszont biztos vagyok benne, hogy a fejlesztők már elkezdték tervezni a folytatást, mivel egy őrült nagy cliffhangerrel zárul a Blood Stone.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 10.
  2011. 01. 13. 00:39
  Tényleg nem nagy alkotás, de egyszer végig lehet nyomni, nem vészes, és van egy kis Bond-hangulat
 • 9.
  2010. 12. 11. 00:24
  Egyaltalan nem rossz jatek. Egyszeru, mint a szogesdrot, de nem is hinnem, hogy eseteben masra is szukseg lenne. Jo kis akcio, gyors, porgos, nekem nincs vele semmi bajom.
 • 8.
  2010. 12. 06. 20:44
  Szerintem egész király.Véleményem szerint semmiben nincs hiány
 • 7.
  2010. 12. 06. 12:07
  az előző, fps alapú james bondot végigjátszottam és nagyon tetszett, de ebből fél órát, talán 45 percet, ha bírtam: szörnyen kivitelezett (nem gfx!) lövöldözés és autózás

  sajnálom, mert a grafika jó
 • 6.
  2010. 12. 04. 22:44
  Aki nem szereti James Bond-ot, az a játékot se fogja nagyon. Nem értem mi ebben a dögunalom, amikor pont olyan, mint egy James Bond film. Az autós részek pedig rendkívül jól sikerültek, mivel az irányítása is megfelelő egy ilyen játékhoz. Az összes eddigi JB játék is ilyen volt, de ez azért több lett azoknál minden tekintetben. A grafikáról annyit mondanék, hogy inkább ez, mint a Medal of Honor. Sztem semmi baj vele.
 • 5.
  2010. 12. 04. 18:33
  Én élveztem a játékot. Ez pont az a kategória, amivel csak mész és mész előre. Pörgős, változatos, lövöldözöl, közbe kis átvezetők. Nem kell ugye nagy durranást várni, de végigviszem majd mégegyszer ha rám jön az ilyen stílus.
  Mivel xboxon játszottam, így grafikailag is rendben volt, nem volt lassulás.
  Értékelés korrekt, kb ilyen kategória, de a hangulata nálam feldobta nagyon.
 • 4.
  2010. 12. 04. 15:55
  Kicsit megkésett a teszt,de egyet értek vele minden tekintetben!
 • 3.
  2010. 12. 04. 15:44
  ém már végigvittem ps3on, nem egy rossz játék, kicsit ötvözni szeretnéé az unchartedet a rainbow six vegassal néhol, csak nem olyan jól... egyszer futtatható játék tényleg
 • 2.
  2010. 12. 04. 15:43
  Történt már olyan valakivel, hogy játszott egy játékot, közben pedig halálra unta magát? Nos a Blood Stone közben tapasztalhatja ezt az érzést. Egyszerűen dögunalom a játék. Teljesn alap Lövöldözés és fedezékhasználat síklineáris pályákon. tart vagy 4 óra hosszat a játék, de már ez bőven sok volt az "izgalomból".
  A sztori annyi hogy menj ide menj oda és lőj szét mindenkit. És ahogy Craig előadja Jani Bond szövegeit az kriminális, a gazdasági híreket nagyobb lelkesedéssel olvassák fel a hírbemondók.
  A grafika és az irányítás rendben van, egy erős közepes szint. Szerencsére a programozás is rendben van, gépigény nem nagy, bár a felrobbanó gyáras pályán az autós üldözésnél már hajlamos lassulgatni a frame-rét.
  Szóval hiába lett Blood Stone a címe, ez bizony egy igencsak vérszegény játék. És ez alatt ne a korhatárt értsük.
 • 1.
  2010. 12. 04. 15:23
  James Bond 007 Blood Stone

  Értéke: 1500Ft