Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Dragon Ball: Raging Blast 2 - Visszavágó


Toriyama Akira sónenje immáron negyed évszázada kényezteti a manga világ rajongóit. A magyarok a Dragon Ballnak köszönhetően ismerték meg az anime fogalmát, a legnagyobb kereskedelmi tévécsatorna adta, még ma is milliók rajonganak érte, s a fénye mit sem veszített a ragyogásából. Son Gokuék kalandjai még ennyi év után is fantasztikusak, imádjuk a rajzfilmsorozat minden egyes részét, s megszállottként toljuk a játékokat is, melyek sora jelen cikkünk főszereplőjével most ismét bővült. A Playstation 3 és Xbox 360 konzolokra megjelent Raging Blast 2 az elődhöz hasonlóan egy vérbeli verekedős anyag, benne az összes fontos karakterrel és legendás helyszínnel, de vajon képes lesz túlszárnyalni a kistestvérét?

Visszatértek!
Visszatértek!

Klasszikus egy az egy elleni kihívások, hatalmas pofonok, gigászi csaták. Az új Dragon Ball játékban egy pillanatra sem lehet pihenni, folyamatosak a csaták, játsszunk akár gép, akár barát ellen, adrenalinból nem lesz hiányunk, az egészen biztos. Az izgalmakba egy döbbenetesen látványos, másfél perc hosszú animáció vezet be, melynek tintás, vízfestékes, kalligrafikus stílusa leginkább a Street Fighter IV-hez hasonlítható, ám a rendkívüli hangulata nem téveszthető össze semmivel, ez Dragon Ball a javából. A vérpezsdítő kis előzetes után pedig elkezdődnek végre a harcok, a játék menüjében találjuk magunkat, ahol nem kevesebb, mint négy játékmód közül választhatunk.

Felkészültél hát, ifjú Saiyan?
Felkészültél hát, ifjú Saiyan?

A kivételes fantáziával megalkotott, sokat sejtető single play mód az egyjátékos harcok otthona. Ide merészkedve négy pontot találunk, a tutorial egy hétlépcsős oktató mód, mely megtanít minket a játék minden csínjára, a training egy gyakorlópálya, melyben még azt is beállíthatjuk, hogy az ellenfelünk sose üssön vissza, csak tűrje a támadásainkat, amíg rá nem áll az ujjunk a leggyilkosabb kombinációkra, míg a battle zone, illetve a galaxy mode a karriereknek felel meg. Előbbit választva különböző zónákon kell átverekednünk magunkat, a meccsek folyamatosan követik egymást, a nehézségi fok egyre nő, és állandóan van valami különleges szabály, ami érdekessé teszi nekünk a harcokat. A galaxy mode-ban a karakterek történeteit ismerhetjük meg. Egy csillagtérképen lehet kiválasztani, hogy melyik szereplőnek szeretnénk a bőrébe bújni, majd vár ránk fejenként legalább féltucat-tucat csata, ennek az érdekessége pedig az, hogy nem lehet egyből végigjátszani egyik szálat sem, a történetek ugyanis egymásba folynak. Bárkivel is legyünk, egy ponton biztosan megáll az előrehaladási lehetőség, s csak akkor folytathatjuk, ha a másik karakterrel eljutunk ugyanehhez a részhez. Az ötlet nagyon jó, kedvet ad ahhoz, hogy kipróbáljunk mindenkit.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2011. 07. 04. 13:51
  "Tessék: Dragon Ball PC-re!
  http://www.moddb.com/mods/earths-special-forces/images/potw-19-sep-2010#imagebox"

  Hát az ESF elég gagyi pláne ehhez képest.
 • 8.
  2010. 11. 21. 10:14
  Nekem a Raging Blast első része nagyon bejött, igaz a kamera mozgás engem is felhúzott párszor, főleg 1v1-be. Most letöltöttem a PlayStation Store-rol a 2. demoját, hogy megnézzem mi újat dobtak az 1. rész után, de nagyot kellett csalodnom. Mint a cikkbe is elhangzott, a menü borzaszto. A karakterek, rajzfilmszerübbek, a HP, power jelző is, ez személy szerint nekem annyira nemtetszett. Viszont ami nagyon bejött, hogy a pályák texturája sokkal szebb. De hát ez csak egy demovolt, nem lehet igy megállapitani, de ezek alapján én kevesebb pontot adtam volna rá mint az 1-re, és mindenkinek az 1. részt aljánlom.
 • 7.
  2010. 11. 20. 23:01
  Hoppá, utána néztem hogy állnak vele, és még mindíg nincs kész...
  Szóval lesz DBZ játék PC-re egyszer csak!
 • 6.
  2010. 11. 20. 22:55
  Tessék: Dragon Ball PC-re!
  http://www.moddb.com/mods/earths-special-forces/images/potw-19-sep-2010#imagebox

  A Half Life PC játékhoz készült egy DBZ mod.
  Én még nem próbáltam, de tervezem hogy ki fogom. Eddig Wii emulátorral nyomtam a DBZ Tenkaichi 3-at (natúr felbontással egy fullHD monitoron... de a game gond nélkül megy, x360 kontrollert használok).
 • 5.
  2010. 11. 20. 14:21
  ajj de kéne ez pc-re, kár, hogy nincs, de

  miééért, miiiiiiiiéééééééért????
 • 4.
  2010. 11. 19. 10:52
  Szeretem a drabon ball (z)-t, de a játékkal nem játszanék... ez kb a film-játék kategória, aminek sosincs jó vége, meg egyébként is elvész a szereplők személyisége és jelentősége egy ilyen verekedős játékban.
 • 3.
  2010. 11. 18. 19:16
  Miért nem csinálnak DB játékokat PC-re?
 • 2.
  2010. 11. 18. 09:40
  "kamerahiba orvoslását leszámítva lényegében ugyanazt kaptuk" (ezt hogyhogy nem is említetted a cikkben csak a legvégén, mintegy mellesleg?)
  Na az viszont egy nagyon nagy lépés ám, ha sikerült az első Raging Blast hihetetlenül eltolt kamerakezelését javítani! Bárt tény, hogy ha ezen kívül alig van benne újdonság, akkor kissé bátor dolog a 2-es szám a neve mögött... ^^""
 • 1.
  2010. 11. 17. 23:38
  Vegita, what does the scouter say about his power level?
  It's over ninethousaaaaaaaaand!!!

  Bár szeretem a DB sagát, nem értem, hogy lehet újra és újra kiadni ugyanazt a játékot minőségi újítások nélkül. Mert a PS2-es DBZ játékok óta alig-alig fejlődik a sorozat. Abba az irányba kellene elmenni, mint a Naruto, ahol nem csak szimpla verekedésből áll a játék. Plusz a grafika sem éri el a Naruto szintjét sajnos. Az egész még mindig túl műanyagnak tűnik.