A Google továbbra is frissíti a Chrome-ot Windows 7 alatt

Viszont ez az opció csak egy bizonyos felhasználói réteg számára lesz elérhető.

A Google továbbra is frissíti a Chrome-ot Windows 7 alatt

A Windows 7 hivatalosan már csak 2020. január 14-ig kapja meg a Microsoft kiterjesztett támogatását, amelynek keretén belül biztonsági frissítések érkezhetnek a korosodó operációs rendszerre. A támogatás lejárta után egyre csökken majd a biztonság szintje, ugyanis az esetleges sérülékenységekre már nem kap javítást a szoftver, sőt, az egyes alkalmazások és driverek támogatását is megszüntetik a partnerek, így idővel érdemes lesz elgondolkodni egy modernebb operációs rendszer beszerzésén.

Galéria megnyitása Az opció csak a Windows 7 ESU felhasználók számára él A Google a jelek szerint még legalább 18 hónapig nyújt támogatást a Chrome esetében Windows 7 alatt, ami igazából jó hír, hiszen a kártékony kódok nagy része úgyis a webböngészőn keresztül támad, ám ennek az extra támogatásnak sajnos nem örülhet mindenki, hiszen egy speciális felhasználói rétegnek szól.

Mint ismeretes, a Windows 7 esetében lehetőség van kiterjesztett biztonsági támogatás kérésére (ESU), amely 2023-ig él, ám ezt az opciót csak és kizárólag üzleti felhasználók számára tartja fenn a vállalat, hiszen ott nehezebb egy komplett gépparkot új operációs rendszerre költöztetni, így az érintettek kapnak egy kis időt a folyamat nyugodtabb elvégzésére.

A fizetős Windows 7 frissítések tehát 2023-ig biztosan elérhetőek maradnak az ESU előfizetők számára, a Google azonban csak 2021. július 15-ig biztosítja az extra támogatást a Chrome mellé, de csak az ESU program tagjainak, átlagfelhasználóknak nem.

Nincs kizárva, hogy ez az opció a Microsoft Edge webböngésző esetében is érvényben lesz, az ugyanis Windows 7 támogatással érkezett, a Microsoft pedig minden bizonnyal vetélytársat akar majd állítani a Chrome számára ezen a téren is. Ezáltal legalább ízelítőt kapnának a Windows 7 használók, nagyjából milyen felhasználói élményre számíthatnak a Windows 10 webböngészőjétől.

A Google egyébként rávilágított: azok a felhasználók, akik Windows 7-ről Windows 10-re váltanának, a Chrome beállításait kényelmesen migrálhatják a régi operációs rendszerről az újra, hála a Google Account kínálta lehetőségeknek – ehhez azonban be kell jelentkezniük fiókjukba mind a régi, mind az új rendszeren.

A friss fejlemények az üzleti felhasználók számára mindenképpen pozitívak lehetnek, átlagfelhasználói szemmel nézve azonban a Windows 7 pályafutása véget ért, így érdemes mielőbb modernebb operációs rendszerre váltani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap