A Google eszközein terjeszkedik az Apple Music

A Google eszközein terjeszkedik az Apple Music

Az Apple az elmúlt időszakban egyre több platformot kezd támogatni a szolgáltatásaival, és ennek köszönhetően úgy tűnik, hogy hamarosan a Music is elérhető lesz a Google Home lakáskiegészítők fedélzetéről. Egyelőre egyik fél sem kívánta kommentálni a dolgot, de egy szemfüles tulajdonosoknak sikerült kiszúrnia a fejlesztés egy nyilvánvaló nyomát.

A MacRumors számolt be arról, hogy egy felhasználótól olyan képernyőmentést kapott, amin jól láthatóan szerepel a Google Home alkalmazásban az Apple Music neve is a kiválasztható zenestreaming szolgáltatások listáján. A beszámoló szerint ez nem volt aktív, nem lehetett használni az Apple szolgáltatását zenehallgatásra, és villámgyorsan el is tüntette ezt az opciót a Google a szóban forgó programból. De egyértelműen az következik ebből, hogy bizony már a küszöbön lehet a bevezetése. A Google elképzelhető, hogy azért kezdi majd támogatni a konkurens szolgáltatást, mert az Amazon is meglépte ezt, az Echo hangszórókról már elérhető a Music.

Galéria megnyitása

Az Apple zenestreaming szolgáltatása valósággal szárnyal, ezért a lakáskiegészítők sem fordíthatnak neki hátat, hiszen ezek az eszközök sokszor az otthoni szórakoztatóközpontok szerves részét képezik. A Music néhol már több fizető felhasználóval rendelkezik, mint a Spotify, ami ezen a területen, világviszonylatban piacvezető szerepet tölt be. Az Apple Music a mostani formájában 2015 júniusában indult, és kezdetben csak iOS-en lehetett elérni, de már az Androidon is jelen van, és az iTunes részeként elérhető a személyi számítógépekről is. Tavaly született meg a döntés, hogy az Amazon Echóról is hozzáférhető lesz, és az Android Auto keretében is igénybe lehet venni járművekben androidos okostelefonról.

Galéria megnyitása

Az Apple Music előfizetők minden bizonnyal örömmel fogadják majd, hogy már a Google Home kiegészítőkön keresztül is lehetőségük fog nyílni a kedvenc zenéik hallgatására. A keresőóriásnak meg a jelek szerint fontosabb az intelligens hangszórók, és azokkal karöltve a Google Assistant szolgáltatás terjesztése, mint az, hogy megpróbáljon keresztbe tenni az Apple-nek azzal, hogy nem engedi be a saját platformjára a Music-ot.

A cupertinói alakulatnak már igazán szép bevétele származik a különböző szolgáltatásokból, köztük az Apple Music-ból, ez ugyanis több tíz millió előfizetővel rendelkezik már világszerte. (Kiváltképp az Egyesült Államokban kiemelkedően nagy a Music népszerűsége, és az USA-ban értékesítik a legtöbb intelligens hangszórót is.) Azzal, hogy a zenestreaming megoldását egyre több platformon lehet használni, gyorsan növekedik a potenciális előfizetők tábora is, így még több bevételt tud erről a területről felhajtani a cég, amivel hozzájárulhat a növekedés fenntartásához.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap