A Google Duo végét jelentheti a Meet előmenetele

A keresőóriás olyannyira komoly szerepet szánhat a Meetnek, hogy ez lehet az egyetlen videós csevegője a jövőben.

A Google Duo végét jelentheti a Meet előmenetele

A Google 2016-ban az I/O konferencián jelentette be az Allo és a Duo csevegő szolgáltatásokat. Az Allo pályafutása nem tartott sokáig, ma már talán nem is emlékeznek rá az olvasóink, pedig egy úttörő megoldásokat is magában foglaló üzenetküldő volt, hiszen ebben már integráltan jelent volt a Google Assistant. Ennek ellenére csak a Duo maradt fenn, és sokáig úgy tűnt, hogy a vállalat ezt meg is fogja hagyni, és hosszabb távon tervez vele. De jött 2020, és most ez is megváltozhat.

Az idei év számos dologra ráébresztette az embereket, és olyan irányú fejlesztések indultak be, amikre korábban nem volt példa. Kis túlzással a digitális kapcsolattartás nagyobb ívű fejlődést írt le az elmúlt néhány hónapban, mint az azt megelőző 5-10 évben. Az elmúlt időszak alapvetően kedvezett volna a Duo számára is, mert egy kész videocsevegésre használatos platform volt, amiben jó potenciál rejlett. Viszont ahogy teltek a hetek a globálissá váló koronavírus-járvány közben, de Google felismerte, hogy a riválisokkal szemben egy komolyabb fegyverre lenne szükség.

Galéria megnyitása

A vállalat úgy döntött, hogy a Google Meet szolgáltatást nemcsak, hogy ingyenessé teszi, hanem megnyitja a nagyközönség számára is. A Meet egy sokkal többrétű megoldást biztosít a kapcsolattartás során, mint amire a Duo képes. A Duo esetében ugyanis a fejlesztésnél azon volt az elsődleges hangsúly, hogy letisztult legyen, és nagyon egyszerűen lehessen kezelni. Elsődleges videocsevegő platformot faragot belőle a Google sallangoktól többnyire mentesen.

A Meet a megnyitását és a fejlesztésének felpörgetését követően szinte azonnal eljutott a Google univerzumában, olyan területre is, ahova a Duo az évek során nem volt képes. Már használható a Meet a Gmail felületéről is, amivel kvázi a Hangout babérjaira is tört, nemcsak a Duóval került lépéselőnybe. A Meet dinamikusan bővül, és kap meg olyan funkciókat, amiket például a Zoom is kínál a felhasználók számára.

Az elkövetkezendőkben állítólag a Google olyan funkciókat fognak beépíteni a Meetbe, mint a végponttól végpontig terjedő titkosítás, ami a Duo esetében alapnak tekinthető. Ezen felül lehet majd telefonszámokat használva Meet hívásokat indítani, pont, mint a Duo esetében, ami egyébként a tárgyázóba be is épült már az Android esetében. És lesznek 3D hatású effektek is majd a Meet felületén, ami eredetileg ugyebár leginkább üzleti felhasználásra termett.

A források szerint a Google nem azonnal fogja a Duo helyére teljesen a Meetet pakolni, hanem ez az átállás akár egy évnél hosszabb időbe is beletelhet. És ez idő alatt még akár változás is történhet a fejlesztési tervekben. Hiszen főleg napjainkban jól láthatjuk, hogy szükség esetén bizony a trendek hónapok alatt is nagyon sokat változhatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap