A gamereknek készül az Intel HD Graphics driver új vezérlőpultja

A vállalat a jelek szerint még nagyobb figyelmet fordít majd a játékosok kiszolgálására.

A gamereknek készül az Intel HD Graphics driver új vezérlőpultja

Az Intelnél egyre inkább figyelnek a játékosok igényeire, ugyanis a friss driverek jó ideje kínálnak optimalizációkat a különböző játékokhoz, így – ha többnyire kompromisszumokkal is, de – javul a játékok futása és a játékosok kiszolgálása. Ebben a hónapban a tervek szerint újabb lépést tesz a vállalat azért, hogy még inkább megfelelhessen a játékosok igényeinek: az egyik érkező driver egy teljesen új vezérlőpultot kap (Control Panel), ami számos új szolgáltatást nyújt a játékosoknak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A YouTube-on látható kis bemutató videó alapján úgy tűnik, hogy a driver kap egy játékindító menüt, valamint egy beállítás-optimalizáló funkció is jelen lesz a fedélzeten, így a különböző játékokat az adott hardver képességeihez igazíthatja a rendszer. Ilyesmit az Nvidia is kínál évek óta a GeForce Experience alkalmazáson belül, vagyis a koncepció nem új, de kétségtelenül sokak számára lehet hasznos. Az új driverrel minden bizonnyal az érkező Gen11-es iGPU család számára készíti elő a terepet a vállalat, amelynek tagjai komolygyorsulást hozhatnak a Gen9.5-ös családhoz képest. A Gen11 teljesítményével kapcsolatban korai adatok már napvilágot láttak, ám ezekből komolyabb következtetéseket egyelőre nem szabad levonni. A 10 nm-es csíkszélességgel készülő Ice Lake processzorok viszont még mindig nem tiszta, hogy mikor érkeznek – a DigiTimes legfrissebb értesülései szerint még mindig problémák vannak a régóta várt gyártástechnológiával. Ha sikerül tartani a korábbi ígéretet, akkor az év második felében sorozatgyártásba kerülhetnek az új architektúrás processzorok, és akkor bemutatkozhat a Gen11-es iGPU is.

Ennél egy fokkal érdekesebbnek ígérkezik a következő év, hiszen akkor mutatkozhatnak be az Xe termékcsaládba tartozó Intel videokártyák, amelyekhez nagy reményt fűznek a vállalat illetékesei. Az új vezérlőpulttal részben ezekre a termékekre is készülhet a gyártó. Aki pedig az érkező videokártyákról szeretne információkhoz jutni, csatlakozzon ehhez a programhoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap