Felbukkant néhány teszteredmény az egyik Gen11-es Intel iGPU-ról

Egyelőre még nagyon korai eredményekről beszélhetünk, amik lehet, hogy messze vannak a végleges teljesítménytől.

Felbukkant néhány teszteredmény az egyik Gen11-es Intel iGPU-ról

Kiszivárgott néhány teszteredmény egy 15 W-os TDP kerettel gazdálkodó, Gen11-es iGPU-val ellátott Intel mobil processzorról, amely az Ice Lake sorozatot erősíti. Az új központi egység fedélzetén nem szokványos, hanem Iris Plus sorozatú iGPU dolgozik, vagyis mindenképpen egy drágább, a HD Graphics sorozatú megoldások felett álló termékkel van dolgunk, ami valószínűleg dedikált memóriát is kapott. A szóban forgó iGPU az Intel Iris Graphcis Plus 940 típusjelzést viseli.

Az alapot adó Gen11-es iGPU 1 TeraFLOP/s-os egyszeres pontosságú, illetve 2 TeraFLOP/s-os félpontosságú számítási teljesítményt nyújt, legalábbis a kiszivárgott adatok szerint. Ez igazából kevésnek tűnik, mert az Intel azt mondta anno, hogy a GT2-es megoldásokkal (amik a legtöbb processzorban vannak) is szeretné átlépni az 1 TFLOP/s-ot, tehát kicsivel több, mint duplázná a sebességet a mostani megoldásokhoz képest. Éppen ezért az is lehet, hogy a lent szereplő eredmények valójában nem egy Iris Plus iGPU-ból valók, mert annak harmatosak lennének, mindjárt mutatjuk miért.

Sajnos a kiszivárgott eredmények a GFXBench tesztjeihez kapcsolódnak, ami nem a legjobb mérce, de kiindulási alapnak jó lehet. Hasonlítsuk össze őket először egy UHD Graphics 620-assal, ami a mostani legelterjedtebb megoldás.

Galéria megnyitása

Amennyiben ennek az utódjáról lenne szó, hátradőlhetnénk, az előrelépés tényleg óriási, egy ilyen megoldás még az AMD-vel is felvenné a versenyt. Ha azonban egy mostani Iris Plus mellé pakoljuk őket:

Galéria megnyitása

Akkor már nem olyan rózsás a kép, tulajdonképpen a kötelező minimumot kapjuk, ami ennyi év után nem sok, úgyhogy reméljük, hogy elkeverték a nevet, és inkább egy 920-as munkatempóját láthattuk fent. De persze az is lehet, hogy csak simán az alfa állapotú driverek nem képesek még kihozni a maximumot az iGPU-ból, vagy limitálta a memória-sávszélesség. Remélhetőleg hamarosan kiderül, mert egy igazán izmos integrált grafikus vezérlő nagy előrelépés lenne az Intel részéről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap