A Galaxy Watch vérnyomás, a Watch GT2 Sp02-szint mérővel bővül

A Samsung és a Huawei okosórája is új lehetőséget kap, ezek révén az egészségügyi lehetőségek javulnak.

A Galaxy Watch vérnyomás, a Watch GT2 Sp02-szint mérővel bővül

A Huawei és a Samsung is rendszeresen szállít a fitneszkiegészítői számára olyan frissítéseket, amelyek hozzájárulnak a funkcionalitás bővüléséhez. És különösen nagy hangsúlyt kapnak azok a lehetőségek, amik egészségügyi szempontból érdekesek, ezúttal pedig mindkét gyártó erősít ezen a fronton.

Samsung Galaxy Watch

A Galaxy Watch okosórát a Samsung mérnökei „megtanították” a vérnyomásmérésre, aminek nagyon sok felhasználó örülhet majd. Ez nemcsak a sportolókat, hanem szinte bárkit egyformán érint. Az új funkció úgy működik, hogy az optikai pulzusmérő kielemzi a vénák mozgását, és ebből egy megfelelő algoritmus képes kiszámolni a vérnyomást.

Mivel ez minden felhasználónál máshogy alakul, ezért a Galaxy Watch első körben egy kalibrációs mérést kér, amit a vállalat ajánlása szerint egy felkaros vérnyomásmérővel érdemes megejteni. És a mérés közben a Galaxy Watch-on is el kell indítani a mérést. A folyamat végén pedig be kell írni a hiteles vérnyomásmérő által kihozott eredményt. Ezt alapul véve lesz képes a továbbiakban az okosóra már önállóan mérni a viselője vérnyomását. A kalibrációt érdemes minden hónapban megismételni.

A programon belül a mérési eredmények folyamatosan jegyezve lesznek, így pillanatok alatt visszanézhetőek majd ezek akár hosszabb időre is. Ez jól jöhet akár az orvosok meglátogatásakor is. A hosszú távú összevetésekből fontos következtetéseket lehet levonni, és szólni fog a rendszer, amikor problémát érzékel.

Elsőként a Galaxy Watch Active2 modellel lehet majd az új lehetőséget igénybe venni a fejlesztés alatt álló Samsung Health Monitor alkalmazás bevetésével. Később pedig más eszközökkel is megfelelően működhet majd a vérnyomásmérés.

Huawei Watch GT2

A Huawei már korábban bevezette például a Honor MagicWatch 2 esetében az SpO2 mérési lehetőséget, és most ugyanezt a funkciót elérhetővé tette a Watch GT2 modell esetében is. Ezáltal az okosóra képes mérni az artériás oxigén telítettséget.

Az SpO2 szint ingadozását különösen fontos figyelnie a sportolóknak, így a viselhető kiegészítőnek ez az újítása főleg azoknak nyújt valóban hasznos extra információt, akik sokat mozognak, esetleg valóban profi szinten űznek bizonyos sportokat. De adott esetben szívbetegeknek is sokat segíthet egy SpO2 szintet mérni képes eszköz.

Galéria megnyitása

A szóban forgó értéket a Huawei Watch GT2 százalékosan adja majd meg, és általában akkor normális az ember SpO2 szintje, ha 95 és 100% között mozog, de még a 90 százalékos alsó érték is elfogadható. Ennél alacsonyabb értéknél már rossz véroxigenizációról beszélhetünk, hipoxia alakulhat ki, ami maradandó egészségügyi problémákat is eredményezhet.

A Watch GT2 a 1.0.6.26-os szoftververzióval kapja meg az új funkciót, ami hamarosan minden felhasználó számára egyaránt elérhető lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap