A Galaxy S21 Ultrával forgatott 8K-s természetfilmet a NatGeo

Cápák között úszott a Samsung csúcsmobilja, és minden pillanatot megörökített a víz alatti felfedezőtúra során.

A Galaxy S21 Ultrával forgatott 8K-s természetfilmet a NatGeo

A Samsung az elmúlt években többször is tett azért, hogy a mobiltelefonjait professzionális videóanyagok rögzítésére használják egy-egy produkciónál, hogy utána ennek a marketingértékét kihasználja. Tavaly az SGS20+-szal készítettek az északi sarkkörön 8K videót, most pedig a National Geographic csapata még egzotikusabb felvételekre használta a Galaxy S21 Ultrát.

A NatGeo indiai utazócsapata víz alatti felvételek készítésére használta az okostelefont, és ezúttal nem hidegben, hanem a forró trópusokon kellett helytállnia a készüléknek, ami egyáltalán nem garantált. 8K Ultra HD minőségben rögzítettek mozgóképet a forgatócsoport tagjai, ami nagyon megterhelő a mobil hardvere számára. Nem titok, hogy a mai csúcsmobilok bizony képesek elég erős melegedésre, ami adott esetben akár a videózásra is hatással lehet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Hogy voltak-e technikai gondok, arra nem derült fény, de az egészen biztos, hogy lenyűgöző felvételeket örökített meg a Galaxy S21 Ultra a különleges körülmények között. A Maldív-szigeteknél videózott a National Geographic Traveller India, egészen pontosan a Fuvahmulah szigetre (másnéven a cápák szigete) látogattak Malaika Vaz vezetésével. Nemcsak videók, hanem fényképek is készültek a Samsung csúcsmobiljával, és minden bemutatott felvétel elképesztően látványosra sikeredett.

Persze ebben az esetben inkább a környezetnek köszönhető ez, mint a képrögzítésért felelős eszköznek. A Galaxy S21 Ultra vízálló, legalábbis valamilyen szintig bírja a nedvességet. IP68 minősítéssel rendelkezik, viszont fontos, hogy nem ezért volt használható víz alatt. Ugyanis a sós vizet nem bírja, nem erre vonatkozik az IP68-as minősítés, és éppen ezért egy speciális tokban volt használva a videózás során. A tok jobb fogást is biztosított a készülék számára.

Galéria megnyitása

Jobban megnézve azért a képek minőségén látszik, hogy némelyik fotónál már nagyon kevés lehetett a fény, ezért magasba tornászott ISO értéket kellett használni, hogy elfogadható legyen a záridő, ez pedig különösen sok képzajt okozott. A zajt az illetékesek szépen eltüntették, de azzal együtt a részletek is odavesztek, és bizony eléggé festményszerű egy-egy felvétel.

„Miközben a Maldív-szigeteken víz alatti felvételeket készítettem, tigriscápák, cserepesteknősök, halrajok és korallok vettek körül, és szinte gond nélkül tudtam szuper nagy felbontású videofelvételeket készíteni ezekről a fajokról. A Galaxy S21 Ultra 5G 8K videós funkciója lehetővé tette, hogy a cápák filmezésére koncentráljak azzal a magabiztossággal, hogy soha nem hagyok ki egy nagyszerű képsorozat lehetőségét sem! A National Geographic felfedezőjeként és filmkészítőként azt mondhatom, hogy a Galaxy S21 Ultra 5G-vel való filmezés élménye több mint különleges volt” – mondta Malaika Vaz.

Galéria megnyitása
Malaika Vaz

A Samsung elmondása alapján ez volt az első olyan vízalatti expedíció, amit mobiltelefonnal rögzítettek. A Galaxy S21 Ultra komolyabb fennakadás nélkül tudott 8K UHD videót készíteni, ez pedig azért izgalmas, mert itt egyetlen képkocka már 33 megapixeles. Az okostelefon főkamerája egyébként 108 MPixeles natív felbontással rendelkezik, és található még mellette egy 12 megapixeles, ultra-széles látószögű egység is, valamint két különböző zoomkamera – az egyik háromszoros, a másik pedig már 10-szeres optikai közelítést tud nyújtani.

A Galaxy S21 széria eléggé szép sikernek örvend, a Samsung nagyon jól indította az idei évet, ami nagy mértékben köszönhető az SGS modellsorozat aktuális tagjainak. A Galaxy S21 Ultra pedig az egyik legjobb kamerarendszert vonultatja fel napjainkban, de azért vannak nála erősebb versenyzők is már ebben a mezőnyben. A Mi 11 Ultra például minden kamerájával tud 8K-ban videózni, ha pedig eltekintünk a 8K-tól, akkor az iPhone 12 Pro neve emelhető ki videózás szempontjából.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap