A Facebook keményen lép fel a Huawei ellen

A cég alkalmazásai hamarosan eltűnnek majd az új Huawei készülékekről.

A Facebook keményen lép fel a Huawei ellen

Szinte napról napra vannak friss fejleményei a Huawei és az Egyesült Államok összetűzésének. Ezúttal arról számolhatunk be, hogy a Facebook meglepő határozottsággal megy neki a kínai gyártónak. A Reuters beszámolója szerint a Facebook még azt sem várja meg, hogy a tiltás hivatalosan életbe lépjen, hanem előre dolgozik.

Az USA május végén jelentette be, hogy a Huawei számára megtiltja, hogy hozzáférjen az amerikai fejlesztésekhez, majd némi haladékot, 90 napot adott a gyártónak és az amerikai cégeknek, hogy rendezhessék a soraikat a rendelet életbe lépése előtt. Elvileg most augusztus 19-ig van ideje a Huawei-nek és a partnereinek, viszont a jelek szerint a Facebook nem kíván várni. Állítólag a jövőben kereskedelmi forgalomba kerülő okostelefonokon már nem lehet majd rajta a Facebook alkalmazása, és más egyéb applikáció sem, ami a Facebook égisze alá tartozik. Ez pedig óriási érvágás a Huawei számára, ugyanis a Facebook összességébe eléggé nagy befolyással rendelkezik.

Galéria megnyitása

A Facebook döntése nyomán a kínai vállalat elveszíti az Instagramot és a WhatsAppot is, ezek egyaránt 1 milliárdnál is nagyobb felhasználói táborral rendelkeznek. De ezek sem lehetnek majd előre telepítve a Huawei és a Honor eszközökön, pedig nagyon hosszú ideje alapfelszereltségnek számítottak. A Reuters felkeresett több olyan amerikai vállalat is az ügyben, akiknek az applikációi előre vannak telepítve jelenleg a Huawei által fejlesztett androidos szerkezeteken, de nem kaptak választ, a Twitter és a Booking Holdings van név szerint említve, egyik fél sem reagált a lapnak. A friss értesülések szerint a Facebook tiltás már most minden olyan készülékre vonatkozik, ami még nem hagyta el a gyárat; azt nem tudta kideríteni a Reuters, hogy a Facebook rendelkezése mikor léphetett életbe.

Azok a felhasználók, akik korábban vásároltak Huawei okostelefont, minden további nélkül, teljesen zavartalanul használhatják tovább Facebook programjait, és rendben megkaphatják majd a különböző appok frissítéseit is. Szóval a meglévő ügyfeleket semmilyen szinten nem érinti a dolog. Sőt mi több, elvileg azt sem fogja a Facebook megakadályozni, hogy feltelepítsék utólag az emberek azokat applikációkat, amiket szeretnének igénybe venni a vállalat fejlesztései közül. Ugyanakkor ez csak addig fog nagyon egyszerűen menni, amíg elérhető a Google Play Áruház a masinákról, márpedig elvileg ez is elértethetetlenné fog válni idővel, mikor a korlátozások végérvényesen életbe lépnek.

A Huawei egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet, de valószínűleg már vizsgálják a lehetőségeiket, hogyan tudnak erre is megoldást nyújtani a vásárlóiknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap