A Comet Lake processzorok a 10000-es sorozatban kaphatnak helyet?

Fény derült néhány érkező Comet Lake-U processzor paramétereire, amelyek között a típusjelzések is szerepelnek.

A Comet Lake processzorok a 10000-es sorozatban kaphatnak helyet?

Az Intel processzorpiaci terveiről nemrégiben rántotta le a leplet egy kiszivárgott útiterv, amely alapján úgy tűnik, egészen 2022-ig velünk maradhat asztali fronton a 14 nm-es csíkszélesség, hiszen a 10 nm-es gyártástechnológiát jó ideig csak az ultramobil, illetve a mobil szegmens kiszolgálására használhatják. Már amennyiben az adott útiterv friss, érvényes és hiteles.

Szó esik benne a Coffee Lake Refresh sorozat utódjaként érkező Comet Lake generációról is, amely Comet Lake-S kódnév alatt 10 processzormagot hoz az asztali piacra. A Comet Lake lapka Comet Lake-H kódnév alatt a nagyteljesítményű noteszgépek szegmensébe is elhozza a tízmagos dizájnt, ami igen jól hangzik, hiszen a 45 W-os TDP kerettel rendelkező processzorok jelenleg „még csak” nyolc magnál tartanak, ahogy azt a legutóbbi bejelentésből tudhatjuk.

A Comet Lake természetesen az ultramobil szegmensben is helyet kaphat, ahol kettő-, négy- és hatmagos modellek formájában, Comet Lake-U kódnév alatt hódíthat magának teret. TUM_APISAK, aki folyamatosan kutatja az újabb és újabb termékek érkezésére utaló nyomokat, nemrégiben rábukkant néhány bizonyítékra, amelyek alapján tudható, milyen típusjelzéssel érkeznek az új modellek, valamint az is sejthető, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek majd. Ahogy az várható volt, természetesen ez a generációs is 14 nm-es csíkszélesség köré épül, GPU terén pedig a Gen9.5-ös megoldást viszi tovább, méghozzá GT1 és GT2 kiépítésben, ahogy azt az elmúlt néhány generáció esetében már megszokhattuk. Mert ugye az alapokat a Gen9-es Skylake IGPU adja, ami a Gen9.5-ös változat megjelenésével csak néhány területen módosult, ami azért mindenképpen üdvözlendő.

Galéria megnyitása

Visszatérve a Comet Lake-U processzorokhoz, az aktuális pletykák alapján elmondhatjuk, hogy az új modellek már nem a négyszámjegyű típusjelzést használják, abból ugyanis kifogyott a gyártó a Comet Lake Refresh érkezése után, így ez a generáció már az ötszámjegyű kódokat alkalmazza, azaz a 10000-es sorozatba tartozik. Mindegyik friss modell kap Hyper-Threading támogatást, azaz egy-egy processzormag egyszerre maximum két szálon dolgozhat. A kétcsatornás memóriavezérlő LPDDR4-2666 MHz-es, illetve LPDDR3-2133 MHz-es memórialapkákat kezel.

Az új processzorok elsősorban ultraboookokban, kompakt asztali számítógépekben és egybegépekben tűnhetnek majd fel a nem is oly távoli jövőben. A már emlegetett útiterv alapján a Comet Lake sorozat tagjai a negyedik negyedév folyamán mutatkozhatnak be, azaz az év végén jó eséllyel már a köréjük épülő konfigurációk is megjelenhetnek az üzletek polcain. Az értesüléseket persze egyelőre illik távolságtartóan kezelni, hiszen pletykákról van szó, amelyek sokszor tévedéseken alapulhatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap