A Codecool és a Green Fox is indít államilag támogatott átképzéseket

A gazdaságvédelmi akcióterv komoly változásokat hozhat, és már lehet látni, hogy hol indulnak közel ingyenes vagy teljesen ingyenes kurzusok.

A Codecool és a Green Fox is indít államilag támogatott átképzéseket

A kormány bejelentette, hogy meghirdeti a gazdaságvédelmi akcióterv részeként a digitális átképzéseknek a támogatását, és a főbb ágazati szereplők máris jelezték, hogy kiveszik majd a részüket a kezdeményezésből. A Codecool, a Green Fox és még sok más intézmény is indít megfelelő képzéseket.

Mint az kiderült, a kormány 95 százalékban tervezi támogatni azokat az átképzéseket (is), amelyek digitális jellegűek, így például a programozóknak az oktatását is egyebek mellett. Továbbá az az állást keresők kamatmentes felnőttképzési diákhitelre jogosultak, amit szabadon felhasználhatnak a tanulmányaik finanszírozására a mostani nehéz időszakban.

Galéria megnyitása

A hír kapcsán a Codecool és a Green Fox is azonnal jelezte, hogy különböző kurzusokat indítanak, és már ki is dolgozták a megfelelő karriertervezési és átképzési modelleket. A jelentkezni kívánók megtekinthetik, hogy milyen lehetőségeik akadnak a különböző intézményeknél. Az említett cégek arról beszélnek, hogy néhány hónapos képzést követően a munka nélkül maradt felnőttek egy olyan új „szakmát” kaphatnak, ami jelen körülmények között hosszú távon is biztosnak tűnik.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében elinduló képzési programok általában néhány hónaposak lesznek, és ez idő alatt úgy sajátíthatják el az érintettek az új szakmát, hogy nem kell az anyagiak miatt aggódni. Ugyanis alapesetben a Codecool és a Green Fox képzései nem nevezhetőek olcsónak, de a 95%-os állami támogatásnak köszönhetően ezeket gyakorlatilag bárki meg tudja finanszírozni, és ha mégsem, akkor ott a kamatmentes felnőttképzési diákhitel, ami ilyen esetekben használható fel. De egyébként még ingyenes kurzusok is indulhatnak.

Galéria megnyitása

A Codecool a honlapján kiemelte az állami támogatás felhasználására alkalmas képzési programjainak tervezetét és az előzetes jelentkezés is elindult. A cég az első hónapot ingyenesen biztosítja, és ennek keretében a jelentkezők felmérhetik azt, hogy mire számíthatnak az adott képzésen. Itt 3-12 hónapos futamidejű képzések indulnak, és állásgaranciát, vagy állásszerzésben való közreműködést is kínálnak, ami a Codecoolnál bevett dolog.

Galéria megnyitása

A Green Fox a járványra való tekintettel már korábban, a kormány intézkedésétől függetlenül elindította a #Stayathome Coding Camp ingyenes, 3 hetes online kurzust. Ennek a keretében az otthonmaradó emberek napi néhány óra tanulással tehetnek szert hasznos új ismeretekre. És a cég szerint sikeres volt a kezdeményezés, mert több mint 6000 jelentkezést fogadtak. A Green Fox online képzésekben gondolkodik jelenleg, és már kidolgozta ennek az alapjait, az érdeklődők pedig előjelentkezéseket is leadhatnak a weboldalán.

A gazdaságvédelmi akcióterv hatására egyébként a Számpont, a Dover, a Soter-Line, az Insedo, a Szegedi Szakképzési Centrum, a Bankárképző, az Edutus Egyetem, a Jakab Oktatási Kft., a Sämling, a Develor, az INPUT, a Biztosítási Oktatási Intézet, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete, az EFEB Felnőttoktatási Központ, a PROGmasters, a Shetland U.K. Nyelviskola, a Webuni, az Improvers Group, a Modern Vállalkozások Programja, és az Infoszféra már biztosan indít támogatott kurzust a Green Fox és a Codecool mellett. A sor pedig idővel még tovább bővülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap